Forside Nyheder

Google tror på en konsolløs spillefremtid

-
Konceptdesign: Sarang Sheth for Yanko Design.

Rygterne har gået længe om at Google er på vej med et større fremstød i spilverdenen.

De fleste forventer, at det bliver en sky-baseret tjeneste, hvorfra spil kan streames, lidt i stil med f.eks. Steam. Men de spilstreaming-tjenester, vi har i dag, kræver dog stadig en eller anden form for computer eller en dedikeret boks eller konsol.

Annonce:

Det ser dog imidlertid ud som om, Google overvejer helt at droppe konsoller og lignende til deres spiltjeneste. I stedet kan Google stoppe de fleste af konsollens funktioner ind i selve controlleren, og selve tjenesten kan så f.eks. køres som en app på et smart-tv eller den streamingboks, du allerede har.

Det viser en patentansøgning, som design-websitet Yanko Design har fået øje på. Patentansøgningen har nogle år på bagen – den er fra 2014- men giver temmelig meget mening i forhold til Googles generelle strategi og deres tilgang til streaming med f.eks. Chromecast.

Eftersom Yanko Design i kraft af sitets emnespecialisering har produktdesignere tilknyttet, har de ikke kunnet nære sig for at lave en mock-up af controlleren ud fra patentets informationer. Det er dette konceptdesign, der kan ses på billedet ovenfor, og der er flere konceptbilleder på selve websitet.

Tag dine indstillinger med dig

Ifølge patentansøgningen kan controlleren gå direkte på nettet via Wi-Fi uden først at være forbundet til en boks via f.eks. Bluetooth. Den kan starte spil-app’en på hvilken som helst enhed, der understøtter app’en, hvad enten det er et smart-tv eller en streamingboks, også selv om der ikke står Google på den.

Det er også via controlleren, spilleren modtager og styrer invitationer til at spille i multiplayer-situationer, chat-notifikationer og andet spil-relateret indhold. Samtidig kan controlleren lagre brugerens præferencer i forhold til indstillinger og programmering af dens knapper, sådan at disse overføres, uanset hvilken enhed, der kører app’en med spiltjenesten.

Det giver mulighed for at kunne gå i gang med at spille meget hurtigere, hvis brugeren er på besøg hos en ven, eller er nødt til at skifte over til en anden enhed. Det sidste kunne f.eks. være, hvis en af husets andre beboere vil bruge tv’et og spilleren bliver forvist til en tablet eller et tv i et andet rum.

Google har allerede løftet lidt af sløret for, hvordan en sådan streamingtjeneste kunne se ud. For omtrent et halvt år siden gik de igang med at betateste Project Stream, der dog foreløbig kun kører på computere og ikke som apps på forskellige enheder. Der er ikke meldt noget officielt ud om, hvornår Project Stream eventuelt bliver til en rigtig, kommerciel tjeneste.

Annonce:
Forrige artikelNy 10,2”-iPad kan følge med iPad mini 5 d. 25. marts
Næste artikelSådan virker Google Assistant og Bixby på Samsung TV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.