Forside Nyheder

Kommune: Forkert at overvåge borgers forbrug af streamingtjenester

-

Billund Kommune overvågede hvad borger brugte penge på og spurgte ind til bl.a. Netflix.

Tilbage i marts måned kom det frem at Billund Kommune havde overvåget en borgers forbrug, og bl.a. spurgt ind til forbruget af streamingtjenester som Netflix.

Annonce:

Årsagen var at kommunen mistænkte den 23-årige Kevin Juhl Pedersen for at svindle med sin ydelse. I den forbindelse var han gået med til at dele sine kontoudskrifter med kommunen, og det var her at spørgsmålene blev mere detaljerede end normalt.

Nu erkender kommunen at de langt over stregen. Det var godt nok indenfor lovgivningen, men de etiske retningslinjer blev overskredet i denne sag. Det skriver Fagbladet 3F.

Kevin måtte stå skoleret for forbruget af streamingtjenester som Netflix, Viaplay og iTunes, fordi kommunen mistænkte ham for at snyde med sin ressourceforløbsydelse. Men det var ikke i orden.

“Det er ikke i orden at overvåge på den måde. Det kan vi godt slå fast. Der har været nogle klare overtrædelser af de etiske regler, vi kører med”, fortæller viceborgmester Per Nyhus til Fagbladet 3F.

Det var Fagbladet 3F der afslørede den omfattende overvågning af borgeren, der også omhandlede andre udgifter på privatbudgettet som f.eks. elforbrug.

På spørgsmålet om hvorvidt det er relevant at se på bl.a Netflix-forbruget i den type sager lyder det:

“Lige en borgers Netflix-konto kan jeg ikke se, hvorfor skulle være relevant at spørge ind til i sager som denne”, udtaler viceborgmester Per Nyhus til Fagbladet 3F.

Kommunens kontrolsag blev lukket tilbage i december 2018, og der blev ikke ændret ved Kevin Juhl Pedersens ydelse, og han er glad for at kommunen erkender fejlene.

“Jeg er glad for, at de endelig har erkendt, at de gik for vidt”, slutter Kevin Juhl Pedersen til Fagbladet 3F.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.