Forside Produkter Mobil

OnePlus: Derfor er vores telefoner ikke IP-certificerede

-

Der er en god grund til at heller ikke den kommende OnePlus 7-smartphone har en IP-certificering af dens modstandsdygtighed overfor vand og støv.

Det handler om naturligvis om penge, og OnePlus har simpelthen valgt at spare IP-certificeringen væk for at kunne holde prisen nede på deres topmodeller. Også selvom de, i hvert fald i følge de rygter, der er gået forud, indeholder både den seneste hardware og nye, innovative komponenter.

Annonce:

OnePlus er endda gået så langt som til at producere en video, der forklarer deres fravalg af IP-certificering. Her hedder det sig at den slags certificeringer ”koster penge”, og at OnePlus har ”købt noget andet og billigere i stedet”.

Det sidstnævnte synes at være en spand med vand, som en OnePlus-telefon derefter kyles ned i. Det mere end antyder, at OnePlus’ smartphones godt kan modstå vand, selv om de ikke bærer den IP-certificering, som stort set alle andre producenter køber til deres smartphones.

Dette bekræftes af OnePlus’ stifter og CEO, Carl Pei. Fredag lagde han et indlæg op på OnePlus’ officielle diskussionsforum, hvor han linker til videoen og forklarer lidt om den. Han lægger ikke skjul på, at OnePlus-brugerne har haft en masse spørgsmål angående vand- og støvtætheden:

Ingen ”bucket challenge”

”Over de sidste få år har mange af vores brugere spurgt til, hvor vand-afvisende, vores telefoner er. Faktisk har vi hele tiden udviklet på designet og gået igennem en masse tests, så I endelig kan opleve, hvor modstandsdygtige, vores telefon er mod vand”, skriver Pei.

”Vi ved godt, at en IP-rating ville være den nemmeste måde at bevise vores telefons evner, men en certificering kommunikerer ikke vores fokus på den reelle oplevelse. Derfor har vi lavet denne relatérbare video.”

Pei gør dog opmærksom på, at videoen ikke skal opfattes som en opfordring, og at der ikke ændres på betingelserne for reparation af OnePlus-telefoner med lanceringen af 7’eren: ”Dette er ikke nogen ”bucket challenge” og vi vil sandelig ikke opfordre til at I alle begynder at smide OnePlus-telefoner ned i vandspande”.

”Og helt ligesom hos de andre smartphone-producenter, der IP-certificerer deres smartphones, dækker den medfølgende garanti ikke vandskade.” Carl Pei slutter af med at understrege, at det ikke kan udelukkes, at OnePlus i fremtiden vil putte en IP-certificering på deres produkter.

OnePlus 7 lanceres 14. maj.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.