Forside Produkter Mobil

Google bekræfter: Der kommer ikke flere tablets fra os

-

Googles bekræfter nu, at deres hardware-portefølje fremover ikke kommer til at indeholde tablets.

I marts begyndte vi for første gang at høre om, at Google kunne være på vej til at droppe tablets fra deres Chrome OS-strategi, da det kom frem, at firmaet havde flyttet en del af medarbejderne på tablet-området over i andre afdelinger.

Annonce:

Google ville dengang ikke kommentere på sagen. Men her tre måneder senere er Google klar til at indrømme, at det er slut med tablets for deres vedkommende. Computerworld var først med nyheden, der kom direkte fra en Google-talsperson.

Virksomheden var ellers igang med at arbejde på to nye tablets. Disse skulle være opfølgere til Pixel Slate, der blev lanceret sidste år, som en slags Chrome OS-version af Surface Pro eller iPad Pro. Denne har en 12,3-tommer skærm og der kan købes et tastatur-cover til.

De to nye versioner skulle have været mindre, i to forskellige skærmstørrelser, og dermed også billigere. Pixel Slate er i forvejen ret dyr. Hvis du køber den hjem fra Storbritannien, skal du lægge 749 pund for den allermest skrabede version med Intel m3-processor, 64GB lagerplads og 8GB Ram uden tastatur.

Besluttet i sidste uge

Det svarer til cirka 6.300 kroner.  En Surface Pro med den samme processor, dobbelt så meget lagerplads, men dog kun 4GB RAM koster p.t. omkring 800 kr. mindre. Og der er unægteligt mere produktivitets-software og professionelle apps at vælge imellem på Windows i forhold til Chrome OS.

Pixel Slate havde altså svært ved at konkurrere på prisen, og det skulle de to nye tablets tilsyneladende have rettet op på. Men nu er de blevet aflyst, og Google har i stedet officielt meldt ud, at de fremover vil fokusere på laptop-formatet og Chromebooks.

Til trods for at rygterne om dette begyndte at svirre allerede i marts, er det ifølge Computerworld en beslutning, der først blev taget i sidste uge. Selv med de forskellige omrokeringerne internt i Google, har der altså været liv i tablet-drømmene indtil for ganske nylig. Nu er de sidste tablet-medarbejdere så blevet flyttet over i andre afdelinger.

Ud over meldingerne til pressen har Googles chef for devices og services, Rick Osterloh, bekræftet Googles farvel til tablet-markedet på Twitter. Her understreger han dog en vigtig pointe. Selv om Googles hardware-division fremover kun vil fokusere på laptops, fortsætter Google med at arbejde med partnere, der laver tablets med Google-software ombord.

Det er altså langt fra slut med Android-tablets, f.eks. Og Google lover da også at fortsætte supporten for Pixel Slate fra 2018, i hvert fald indtil videre. Derudover går der rygter om, at Google vil markere det nye fokus på laptops med en ny version af Pixelbook, der skulle blive lanceret efter sommerferien sammen med Pixel 4 og de øvrige hardware-nyheder.

Annonce:
Forrige artikelVi har set IKEA SYMFONISK – Og WOW.
Næste artikelHuawei Mate X kommer til september – hvornår kommer Samsungs Fold?
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.