Forside Nyheder

Amazons ’Lord of the Rings’-serie følges af et multiplayer-onlinespil

-

Når Amazons streamings-serie i Tolkien-universet dukker op, får den ekstra dimension.

Amazon Game Studios har netop annonceret, at de arbejder på et stort multiplayer-spil, der har hjemme online. Det bliver altså en MMORPG af en eller anden art, selv om selve rollespils-delen måske ikke bliver så fremherskende.

Annonce:

Spillet bliver gratis at spille, selv om man nok skal regne med at der bliver mulighed for tilkøb af objekter i spillet m.v. Derudover bliver spillet primært tilgængeligt på PC og diverse konsoller, som Amazon Game Studios allerede laver spil til – blandt andet gennem deres opkøb af Double Helix Games for fem år siden.

Men hov, tænker du måske nok, har der ikke i årevis eksisteret et online-spil med forkortelsen LOTRO – ’Lord of the Rings Online’? Og jo, det har der. Men der kommer til at være en del forskelle mellem Amazons spil og det efterhånden halvgamle online-spil.

Foregår i ’The Second Age’

For det første kommer der næppe til at være et stort overlap i form af karakterer. Amazon har nemlig bekendtgjort, at deres spil kommer til at foregå ”i en tid, der ligger længe før begivenhederne i ’Lord of the Rings’”, og i øvrigt ikke kommer til at være direkte relateret til handlingen i serien.

Spillet kommer altså primært til at have det til fælles med serien, at der er tale om en slags prequel. En af de ganske få ting, vi ved om Amazon-serien, ud over hovedmændene bag, er at den kommer til foregå i den såkaldte ’Second Age’, hvilket ikke vil være ukendt for de, der har nærlæst Tolkiens bøger.

For dem, der kun har set Peter Jackson’s filmserie, så starter den netop med en prolog, der forklarer, hvordan denne ”anden tidsalder” sluttede med at den onde hovedskurk Sauron blev besejret, hvilket er baggrunden for hele forløbet i ’Lord of the Rings’. Serien kommer med andre ord formentlig til at handle om den tidsalder, hvor Sauron kommer til magten.

Få detaljer

Amazon udvikler spillet i samarbejde med spilfirmaet Athlon, og det har faktisk været undervejs i noget tid. Allerede sidste år annoncerede Athlon, der er ejet af kinesiske Leyou Technologies, at de var i gang med et nyt spil i samarbejde med Middle-earth Enterprises.

Det er det firma, der kontrollerer størstedelen af de globale rettigheder til Tolkiens to mest berømte værker, altså ’Lord of the Rings’ og ’The Hobbit’. Dengang forlød det kun, at Leyou og Athlon udviklede spillet sammen med ”en partner”, men nu ved vi altså at partneren var Amazon.

Men ud over det ovenstående er det faktisk ikke ret meget, vi ved.  Der er f.eks. ingen forlydender om, hvornår spillet dukker op. Det samme gælder for streaming-serien, om hvilken der dog tidligere har gået rygter om en 2021-premiere.

Vi ved også fra Variety, at ’Jurassic Park: Fallen Kingdom’-instruktøren J.A. Bayona skal instruere de to første afsnit af serien, og at Amazon har sat næsten 7 milliarder kroner af til at producere fem sæsoner af den, sammen med en mulig spin-off-serie.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.