Forside Nyheder

Får Windows 1.0 en hovedrolle i ’Stranger Things’ Sæson 3?

-

Nedtællingen er for alvor begyndt til premieren på tredje sæson af ’Stranger Things’.

Der er kun to dage tilbage, inden vi igen kan følge livets (og dødens) gang i byen Hawkins i den amerikanske delstat Indiana, som det angiveligt foregik i midtfirserne. Ifølge de bulletiner, der er gået forud for premieren, er handlingen nu nået til 1985.

Annonce:

Og ud over, hvad der skete af uhyggelige ting i småbyer i den amerikanske midvest i 1985, så skete der også en historisk lancering i techverdenen det år. I november 1985 udkom Windows 1.0 nemlig. Dermed har vi måske forklaringen på, at Microsoft netop har gjort noget meget mærkeligt.

På Microsofts officielle Instagram-konto for Windows har fimaet netop slettet alle tidligere poster. De 1,4 millioner brugere, der følger Windows, kan ikke længere se, hvad der er gået forud på den sociale medie-konto. Der er kun en enkelt post tilbage, der blev lagt op mandag.

Posten er en video, der starter med den nuværende Windows-grafik, men så siden går totalt retro. Den rejser baglæns tilbage i tiden gennem de forskellige Windows-logoer, der har prydet skærmene i de sidste 34 år og ender med det allerførste logo fra 1985 (der dog vist mest var at finde på produktæskerne).

 

Nu med ur!

I baggrunden finder man en grafik, der også hører hjemme i midtfirserne, måske som baggrund til et filmselskab-logo i starten af en VHS-kassette, eller i introen til et musikprogram på DR med Jørgen De Mylius som vært.

Eller i ’Stranger Things’ anno 1985.

 

 

Den sidste reference hjælpes af musikken i videoen, der er ren firser-synthpop, som jo også udgør soundtracket til ‘Stranger Things’. Det er dog ikke kun på Instagram, at Microsoft kører retro-stilen. Også på Twitter har Microsoft præsenteret videoen. Her er den akkompagneret af en tekst, der ligefrem annoncerer ankomsten af Windows 1.0.

”Vi introducerer den helt nye Windows 1.0”, skriver firmaet, ”med MS-DOS Executive, ur og meget mere”, fulgt af en overrasket smiley og en floppy-disk emoji. På Twitter har Microsoft også skiftet deres profil-baggrundsbillede ud med en gammel Windows 1.0-reklame og profilbilledet har fået det gamle logo. Ironien er naturligvis tyk her, men hvad er det lige, Microsoft er ude på?

Forvirringen blandt de flere tusinde kommentarer på Twitter er til at tage at føle, mens andre brugere blot har reageret med nostalgiske fotos og sjove vitser. Men flere medier såsom Forbes, Engadget og PC Mag spekulerer nu i, at der er tale om en eller anden form for PR-kampagne i forbindelse med ’Stranger Things’-premieren.

Eller måske er Microsoft igang med noget helt andet. Hvad tror du? Hvis du har et godt bud på en alternativ forklaring, så smid den i kommentarsporet. I mellemtiden kan du nyde den nedenstående reklame for Windows, hvor Steve Ballmer leger brugtvognsforhandler.

 

 

 

Annonce:
Forrige artikelGratis app mod dårlig Wi-Fi: Oftest står routeren forkert
Næste artikelDen 7. august lanceres Samsung Galaxy Note 10
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.