Forside Nyheder

Microsoft relancerer Windows 1.11 som app med ‘Stranger Things’-tema

-

Den var god nok –Windows 1.0-relancering var en ’Stranger Things’-gimmick.

Det var dog ikke meget, vi fik at se til den første Windows-version i serien, der havde premiere i torsdags. Da var det nemlig USAs uafhængighedsdag, hvor de fleste amerikanere fyrer op under grillen og senere også fyrer fyrværkeri-raketter af i stor stil.

Annonce:

Det er næppe for meget af en spoiler at skrive, at tredje sæson af ’Stranger Things’ kulminerer omkring 4. juli 1985, og at festdags-fyrværkeriet spiller en særlig rolle i flere sammenhænge. Men i dagene op til havde Microsoft teaset en relancering af Windows 1.0, der netop kom ud i 1985.

På det tidspunkt var det dog kun gætværk, hvorvidt der var tale om en forbindelse til Stranger Things. Men her efter premieren har vi fået syn for sagn. Selv om tredje sæson ikke indeholdt nogle lange scener, hvor Dustin bruger det nye styresystem til at hitte ud af noget nyt om de mærkelige ting, der sker i Hawkins, Indiana, var der alligevel tale om en PR-gimmick.

Microsoft har nemlig lanceret Windows 1.11 (og ikke 1.0, som de ellers tidligere havde teaset) som en app, der har et særligt ’Stranger Things’-tema. App’en står ganske vist som værende utilgængelig i skrivende stund, men ellers har Microsoft Store en ganske interessant beskrivelse.

Pas på uhyggen

Ifølge denne kan man spille spil, finde Easter Eggs, og kigge efter gåder, man kan løse. Der skulle også gemme sig unikt ’Stranger Things 3’-indhold i app’en, som man kan kigge efter. Noget af dette kan formentlig være småuhyggeligt.

Microsoft skriver nemlig, at man skal passe på The Mind Flayer, som er den mystiske ånd, der huserer i Hawkins og foreløbig har været årsag til al balladen i den lille by i den amerikanske midtvest. Så man skal næppe blive chokeret, hvis det fine Windows 1.11-ur begynder at vise forkert, eller musemarkøren opfører sig underligt.

Det er ikke første gang, folkene bag ’Stranger Things’ bruger udbredte tech-platforme til at promovere showet. I forbindelse med premieren på sæson 2, kunne Spotify-brugere for eksempel sætte deres Spotify-app over i en ”upside down”-tilstand, hvor hele interfacet fik en lidt mere uhyggelig stemning.

Fordi den står som værende utilgængelig, er der stadig ingen, der har haft mulighed for at udforske Windows 1.11-app’en endnu. Men lige så snart, den er klar til download, får vi sikkert svar på det brændende spørgsmål, der er på alles læber lige nu: Kan den køre Doom?

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.