Forside Produkter Mobil

Samsungs Galaxy Tab S6 går efter iPad Pros strube

-

Der er ingen tvivl om at Apple dominerer tablet-markedet med deres iPads. Men der findes dog stadig Android-tablets derude.

Samsung er blandt de få firmaer, der stadig laver dem, og tilmed gør noget ud af dem. Det kan man se på firmaets seneste Android-tablet Tab S6, der er blevet præsenteret kun få dage, før Note 10 skal lanceres ved en presseevent d. 7. august.

Annonce:

Den lander også midt i en rygtestorm om nye iPads, som konkurrenten Apple muligvis lancerer til september sammen med nye iPhones. Der er dog ingen tvivl om at det er iPad Pro, Samsung forsøger at tage markedsandele fra med Tab S6. Det kan man både se på at den er lidt billigere end iPad Pro, men også at der er produktivitets-funktioner ombord, som iPad Pro ikke har. Mere herom senere.

Tab S6 har en 10,1-tommers Super AMOLED-skærm med en relativt smal, sort ramme rundt om. Opløsningen er WQXGA, altså 2560 x 1600 pixels. Den er kun 5,7mm tyk og vejer 420 gram. Som noget relativt sjældent på tablets har den dobbeltkamera bagpå, i en 13MP + 5MP-kombination, der muliggør ultravidvinkel-billeder med 123 graders synsfelt (det samme som det menneskelige øje).

Front-kameraet er på 8MP og kan bruges til oplåsning m.m. via ansigtsgenkendelse, men man kan også bruge den fingeraftrykslæser, der er indbygget i skærmen. Læseren er optisk og ikke ultrasonisk som dem, Samsung har sat i deres seneste smartphones, men det er stadig, så vidt denne skribent ved, den første egentlige tablet til salg i Danmark med fingeraftrykslæser i skærmen.

S Pen med Bluetooth

Samsung fortsætter med at udnytte AKG-navnet til deres produkter, efter de opkøbte HARMAN. Således er der fire AKG-højttalere på Tab S6, der understøtter Dolby Atmos. Til gengæld skal man kigge langt efter et hovedtelefonstik (eller i hvert fald kigge langt ned i posen med adapter-dongles).

Som vi har set på andre Samsung-produkter, har den medfølgende S Pen nu trådløs opladning og Bluetooth, hvilket betyder at den kan bruges til f.eks. at fjernbetjene udløseren på det indbyggede kamera eller skifte til den næste slide i præsentationen. Det tager kun ti minutter at lade S Pen op trådløst, så den kan bruges i de efterfølgende ti timer.

På produktivitetssiden har Tab S6 den samme håndskriftsgenkendelse, som man kender fra andre Samsung-tablets og Note-serien. Den er baseret på Snapdragon 855-chipsettet i visse regioner og Samsungs tilsvarende Exynos-chipset i andre, så man kan som minimum forvente den samme processering af håndskift som på Note 10, der formentlig bliver baseret på de samme chipsets.

De ovennævnte CPU’er har 6GB RAM at lege med, og der er 128GB lagerplads ombord. Tab S6 har dog en microSD-port, så lagerpladsen kan udvides med op til 1TB ad den vej. Batteriet er på 7040 mAh og har indbygget hurtigladning.

Skrivebord og trackpad

Tab S6 har naturligvis også DeX, der giver tablet’en et ”skrivebord”, som man kender det fra Windows, Mac, Linux og ChromeOS. De fleste apps, du kan bruge i DeX er stadig Android-apps, men Microsofts Office-pakke til Android kan næsten lige så meget som den ”rigtige” version, og eftersom man kan have flere vinduer åbne på én gang, kommer det tæt på at være en egentlig computer-oplevelse.

Det sidste understøttes også af det nye keyboard-cover, Samsung har lanceret som tilbehør til Tab S6, der nu indeholder en trackpad. Selvom dette måske ikke er så brugbart i de fleste Android-apps, er det netop i DeX og under brug af produktivitets-apps under Android, at man står og skal bruge sådan én.

Samsung meddeler, at Tab S6 kommer i butikkerne i ”det tidlige efterår”, så det er nok engang i september. Den kommer til at koste 5.999 kroner for basismodellen, og vil du have 4G-adgang oven i, skal du lægge 500 kroner ekstra.

Produktspecifikationer Samsung Galaxy Tab S6

Specifikationer Galaxy Tab S6
Skærm 10.5”WQXGA, Super AMOLED
Farver Mountain Gray, Cloud Blue, Rose Blush
Dimensioner, Vægt 244.5 x 159.5 ×5.7mm, 420g
Kamera 8MP (Front), 13MP + 5MP (Bag)
Hukommelse + Lagring 6GB + 128GB, MicroSD (Op til 1TB)
Processor 7nm 64-bit Octa-core processor (Max. 2.8 GHz + 2.4 GHz + 1.7 GHz)
Batteri Tablet: 7,040mAh[7], Hurtigladning. S Pen: 0.35mAh
Tilslutninger Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac 2.4G+5GHz, MIMO, Wi-Fi Direct, Bluetooth® 5.0
GPS GPS + GLONASS, Beidou, Galileo
Sensorer Optisk fingeraftrykslæser, Accelerometer,Gyro,Geomagnetisk, Hall, RGB Light
MIC 2 MICs
Video Optagelse: UHD 4K (3840×2160) @ 30fps Afspilning: UHD 8K (7680 x 4320) @30fps
Audio 4 højttalere af AKG med Dolby Atmos®
Tilbehør Book Cover Keyboard, Book Cover, POGO Charging Dock, S Pen
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.