Forside * Featured

TEST: Sony WF-1000XM3 trådløse in-ear hovedtelefoner med støjreduktion

-
Sony WF-1000XM3

Sony har stor succes med deres trådløse hovedtelefoner med støjreduktion, og nu er de klar med in-ear model med god batteritid og støjreduktion. Vi har testet de nye WF-1000XM3.

Da Sony annoncerede et par in-ear hovedtelefoner med ANC (støjreduktion), skrev vi straks til Sony for at høre om vi kunne få et sæt til anmeldelse. Men sommerferien kom, og først nu hvor vi er tilbage svarede Sony at det kunne vi. Men glæden var så stor over at Sony kunne levere dem til test med dags varsel.

Vi har testet de små nye høretelefoner, og her kan du læse hvad recordere.dk synes om WF-1000XM3.

Annonce:

 

Udpakning af Sony WF-1000XM3.

 

Udpakning og installation

Sony WF-1000XM3 kommer i en elegant æske, der udover hovedtelefonerne indeholder et elegant etui, et USB-C ladekabel og hele 6 forskellige skumpuder, så du kan finde et sæt der passer perfekt til dine ører.

Modellen vi testede var sorte, men de findes også i en sølvfarvet variant. Etuiet til den sorte model er sort med et kobberfarvet låg. I bunden af etuiet finder man et USB-C stik, der oplader både etui og hovedtelefonerne.

Opladningen første gang tager op til 3,5 timer, men da der allerede var strøm på, gik det lidt hurtigere første gang. Står du med akut strømbehov, kan der oplades til 90 min. spilletid på 10 min.

Designet af etuiet er super elegant, og selvom det er meget større end f.eks. Apples AirPods, så rummer det også mere samlet batteritid og og størrelsen på hovedtelefonerne er også større.

De to hovedtelefoner vejer hver 8.5 gram, og etuiet vejer 77 gram, så det er ikke fordi at det vejer meget i lommen, at gå rundt med WF-1000XM3.

Men det undrer mig lidt at Sony har valgt en rund bund, der gør at etuiet kun kan ligge ned. Det er naturligvis OK fordi ladekablet gør at den ikke kan stå op, men man kan kun sætte etuiet lodret på låget, ellers skal det ligge ned.

Det undrer mig også at de ikke har en IP certificering om ikke andet til fugt og støv. 

På siderne af begge hovedtelefoner er der en knap, der giver mange forskellige funktioner udfra antallet af tryk. Du kan sætte den i forbindelse mode, du kan slå ANC (støjreduktion) til og fra, ligesom du kan skifte mellem numrene.

Oven i det kan du også trykke på venstre øre og så slå lyd fra, så du kan kommunikere med omverden. De er lette at betjene, men man skal nok lige læse den vedlagte instruktionsbog, eller via app’en, så man forstår de mange muligheder der er med Sony WF-1000XM3.

En anden fiks feature, er at du kan bruge de to hovedtelefoner hver for sig, hvis du bare vil bruge dem til at enten høre lydbøger i mono, eller som en in-ear hovedtelefon til samtaler. Det svarer til samme funktion som du har i Apple AirPods.

 

Sony WF-1000XM3 sidder godt fast i øret

 

NFC og Bluetooth

Sony WF-1000XM3 kommer med Bluetooth 5.0 og NFC, så du let kan forbinde til din smartphone. Det er yderst let med Android, der oftest har NFC, og så er det bare at parre hurtigt via Sony’s hovedtelefon app, der findes til både Android og iOS.

På iPhone havde jeg lettere med at sætte hovedtelefonerne i pair-mode, og så forbinde dem via den almindelige bluetooth opsætning, og så bagefter forbinde med i app’en.

Sony WF-1000XM3 understøtter både A2DP, AVRCP, HFP og HSP lyd-profiler, og vi havde ingen problemer med forbindelsen, selvom vi gik 7-10 meter væk fra telefonen.

 

Sony WF-1000XM3 app til hovedtelefon

 

Hvordan lyder de – Og hvor godt virker deres støjreduktion?

Sony er kendt for at levere en markant bas, og der skuffer Sony WF-1000XM3 ikke.

Driveren er på 6mm, men det er den indbyggede QN1 lydchip fra Sony, der virkeligt gør en forskel. Sony’s HD-støjreduktion virker rigtigt godt i både fly, bus og almindelig trafik, men især på et kontor virker det rigtigt godt. Det er klart at de ikke er på par med f.eks. et sæt over-ear som Sony WH-1000XM3, som lige er lidt bedre, men det er imponerende så godt Sony’s støjreduktion virker i daglig brug.

Sony WF-1000XM3 har mulighed for at slå deres DSEE HX teknologi til som opskalerer komprimerede digitale musikfiler, for at få lyden tættere på HD lyd. Det er en indstilling man kan sætte på AUTO, og så glemme at den bruges.

Vi testede med mange forskellige slags musik. Uanset om vi smed dance, jazz eller klassisk musik efter dem var lyden fyldig og god.

Sade’s “Soldier of Love” lød fantastisk. Både bas og tromme fik god plads, og Sade’s bløde stemme fyldte stadig rigtigt godt i nummeret. På Andreas Vollenweider’s Belladonna fra Caverna Magica lød godt, selvom det lød som om diskanten til tider havde fået lidt rigeligt, men det kan justeres i Sony’s app, hvor jeg valgte deres “Relaxed” indstilling.

Man skal dog være opmærksom på vind. Når jeg gik tur med hundene, så oplevede jeg tit at vindstøj gik klart igennem når jeg gik i modvind. Og her taler vi ikke om storm eller kuling, men almindelig vind ved 3-13 km/t.

Men alt i alt, så er lyden klart accepteret af en hovedtelefon af sådan en lille størrelse.

 

Sony WF-1000XM3

 

Samtale, Google Assistant og Siri understøttelse

Du kan naturligvis bruge de indbyggede mikrofoner i WF-1000XM3 til telefonopkald, og lyden er ifølge dem jeg har ringet og teste med meget fin.

Oven i det kan du indstille en tryk-gestus på høretelefonen til at aktivere Google Assistant eller Siri. Dette gøres ved et langt tryk på højre høretelefon. Men du kan selv vælge om du vil bruge en anden kombination.

 

 

Batteritid

Sony WF-1000XM3 kan levere mellem 6-9 timers afspilning afhængig om du har støjreduktion (ANC) slået til eller ej. Jeg fik aldrig under 5 timer med ANC, og må være ærligt og sige at jeg ikke testede uden, da jeg bedre kan lide det lydbillede man får med ANC slået til.

I etuiet er der op til 24 timers spilletid, så du ikke behøver at løbe tør for batteri på en længere rejse, men du må naturligvis holde pause mens batterierne lades op igen. Det tager ca. 1.5 timer at lade fra tom til fuld. Genopladning af hele etuiet tager op til 3.5 timer.

Men batterikapacitet og ydelse, når man tænker på at der er indbygget ANC er klart godkendt, og bedre end f.eks. Apple AirPods, hvor jeg aldrig får mere end 4-5 timer uden støjreduktion.

Sony WF-1000XM3 understøtter visning af batteristyrke på både Android og iOS, men du kan ikke se hver enkelt høretelefons batteristyrke med mindre du bruger Sony’s app.

 

 

Konklusion

Sony WF-1000XM3 virker for os som det bedste køb lige nu, hvis man vil have trådløse in-ear høretelefoner med støjreduktion. Ingen forstyrrende kabler, og en rigtig god støjreduktion, ligesom batteritiden er rigtigt god i forhold til konkurrenterne på markedet.

Du får bedre batteritid og støjreduktion end f.eks. Apple AirPods, men du skal også betale mere for produktet. Den vejledende udsalgspris er på 2.000,- DKK.

Men der skal være plads til lidt brok også. Jeg er ikke begejstret for Sony’s app til styring af WF-1000XM3 på iOS. Jeg valgte nærmest den helt fra, fordi den er langsom til at starte op, og så savner jeg lidt at WF-1000XM3 havde en IP certificering for vand og fugt.

Men recordere.dk er meget begejstret for ydelse og lydkvalitet og kvitterer med en høj anbefaling af Sony WF-1000XM3.

 

 

Pris og tilgængelighed.

Sony WF-1000XM3 kommer i enten sort eller sølv, og koster vejledende 2.000,- DKK, og kommer i handlen midt i august 2019. Du kan se aktuel dagspris her.

 

Sony WF-1000XM3

2.000 Kr.
8.9

LYDKVALITET

9.0/10

DESIGN

9.0/10

BATTERITID

9.5/10

KOMFORT

9.0/10

BRUGERVENLIGHED

8.0/10

PRIS

9.0/10

Plus

  • Stabil forbindelse
  • God støjreduktion
  • Rigtig god batteritid udfra størrelse

Minus

  • Sony's hovedtelefon-app er ikke super god
  • Har ikke en IP certifikation for vand/stænktæthed
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.