Forside Nyheder

’The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy’ på vej som streaming-serie

-

Douglas Adam’s fjollede, filosofiske og fænomenale bogserie med centrum i den ultimative rejseguide til universet bliver nu igen til en tv-serie.

’The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy’ begyndte oprindeligt som radioteater på BBC i 1978, men blev hurtigt til flere bøger og en tv-serie, også på BBC, i starten af 1980’erne.  Og nu vender den tilbage til den lille skærm, takket være Disney.

Annonce:

Det er det Disney-ejede produktionsselskab og tilhørende tv-kanal ABC, der skal producere serien. I USA bliver den en del af Hulus streaming-udbud. Disney ejer også en majoritet af Hulu og det blev for nylig kendt, at streamingtjenesten bliver det nye hjem for de mere voksen-orienterede serier, der ikke passer ind på den kommende Disney+-tjeneste.

Deadline, der har bragt historien til torvs, kan ikke afsløre ret mange detaljer. Vi ved f.eks. ikke hvilke streamingtjenester, der kommer til at have serien ombord udenfor USA. Til gengæld ved vi, hvem hovedmændene bag bliver. Og det er ikke hvemsomhelst.

De to store ’Hitchhiker’s’-fans, der kommer til at sætte serien igang er Carlton Cuse og Jason Fuchs. Cuse blev for alvor kendt, da han arbejdede sammen med JJ Abrams på ’Lost’, og har siden skrevet og produceret en lang række seriehits, herunder ’Jack Ryan’, ’The Strain’, ’Colony’ og ’Bates Motel’. Han står også bag den kommende ’Locke and Key’, der efter 10 års udvikling er på vej til Netflix.

Moderne version

Jason Fuchs er kendt som både skuespiller og manuskriptforfatter og har haft mest succes med det sidste. Således var han medforfatter på mega-biografhittet ’Wonder Woman’ og har også skrevet ’Pan’ og ’Ice Age: Continental Drift’. Han skal skrive pilotafsnittet af ’The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy’ og muligvis også fungere som producer.

Cuse og Fuchs planlægger en ”modernisering” af historien, hvilket formentlig også er tiltrængt. Centralt i historien er en digital guide-bog, hvor man nærmest kan få alting at vide, men da Douglas Adams først fandt på ’Hitchhiker’s’-serien var internettet ikke særlig udbredt. Nu synes en digital guidebog måske knap så eksotisk.

Det var i manges øjne netop lidt for stor trofasthed, der fik en biograffilm-udgave af seriens første bog til blot at levere et lunkent billetsalg i 2005. Dette til trods for at filmen havde Martin Freeman i hovedrollen som Arthur Dent og rapperen Mos Def i en overraskende veludført præstation som Ford Prefect.

Ud over de to var Sam Rockwell, Zooey Deschanel, Alan Rickman, Stephen Fry, Warwick Davis og John Malkovich også med i filmen. En opdateret version af en anden Douglas Adams-bogserie, ’Dirk Gently’s Holistic Detective Agency’ har kørt på BBC America med en vis succes.

Der er endnu ikke noget nyt om, hvornår ’The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy’ rent faktisk finder vej til skærmene. Men når der begynder at slippe informationer ud om kult-fænomenet, kan du kan læse det her på siderne

Annonce:
Forrige artikelTEST: IKEA SYMFONISK – En bordlampe med Sonos lyd
Næste artikelOfficielt: Apple køber Intels mobilmodem-division
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.