Forside Indhold og distribution Film

Disney giver ”børnefjendtlige” FX-serier et nyt hjem på Hulu

-
‘Sons of Anarchy’ er en af de mere voldelige serier, Disney har fået op under neglene med købet af Fox (Foto: FX/Hulu)

Hulu skal være hjemsted for koncernens knapt så familievenlige produktioner, der ikke hører hjemme på Disney+, og det betyder lukning af tjenesten FX+.

Her er lidt nyt til de Recordere-læsere, der abonnerer på amerikanske streamingtjenester via diverse VPN-/DNS-løsninger. 20th Century Fox’ standalone-streamingtjeneste FX+ lukker og slukker. Det sker som et led i Disneys overtagelse af det meste af Fox-konncernen

Annonce:

Som vi tidligere har rapporteret om, vandt Disney en budkrig om at overtage de fleste af Fox-studiernes produktionsselskaber og tv-kanaler ved denne tid sidste år. Der var først én aftale på plads mellem den daværende ejer, mediemogulen Rupert Murdoch, og Disney, mens så blandede en anden mediegigant, Comcast sig.

De kunne dog ikke følge med Disneys overbud, og sidstnævnte endte med at købe det meste af Fox for ca. 457 mia. kroner. Handelen omfatter de fleste af de underholdningsbaserede Fox-kanaler og filmselskaber, mens nyhedskanalerne Fox News og og Fox News Business, samt enkelte sportskanaler, stadig ejes af Murdoch.

En af Fox’ kabel-tv-kanaler hedder FX og har stået for en række store serier her i tv-seriernes guldæra. Det gælder f.eks. ‘Legion’, ‘The Americans’, ‘Fargo’, ‘Sons of Anarchy’, ‘The Shield’, ‘Archer’, ’The Strain’, ’American Horror Story’, den prisbelønnede ’The People vs. O.J. Simpson’ og mange andre.

Hulu bliver Disneys ‘voksen’-streamingtjeneste

I 2017 lancerede FX en standalone-abonnementstjeneste, der gjorde det muligt at se deres serier online uden at skulle have et amerikansk kabel-tv-abonnement. Men den lukker Disney nu i forbindelse med overtagelsen af Fox.

Efter 21. august vil det ikke længere være muligt at streame fra FX+. I stedet har Disney en alternativ måde at tilgå serierne på, der formentlig vil gøre visse danske streamingfans glade. FX-serierne kommer nemlig i stedet til at have hjemme på Hulu. Mange af dem er allerede at finde på Hulu, men nu kommer de alle til at ligge der.

Hulu er en af de nemmere, amerikanske streamingtjenester at få adgang til fra Danmark, og nu får alle de danskere, der allerede kigger med på Hulu altså mulighed for også at se FX’ serier der. Det kan lade sig gøre, fordi Disney i maj havde opkøbt tilstrækkelig meget af Hulu til at sidde med en kontrollerende andel.

Ifølge Variety betyder dette, at Disneys kommende streamingtjeneste, Disney+, får fokus på de familievenlige produktioner, mens alle de lidt mere børne-uvenlige film og serier, som koncernen råder over, skal ses på Hulu.

Annonce:
Forrige artikelB&O: Soundbar og fuld B&O-oplevelse på vej til LG OLED
Næste artikelGoogle Home overhaler Alexa i Europa
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.