Forside Produkter Mobil

Apple suspenderer gennemlytning af Siri-optagelser

-
Apple reklame: Det som sker på din iPhone, bliver på din iPhone (foto: recordere.dk)

Apple reagerer nu på bekymringerne, over at konsulenters gennemlytning af Siri-optagelser kan bryde privatlivets fred.

I en artikel i avisen The Guardian, der udtrykte en ansat hos en af Apples underleverandører, sin bekymring over privatlivets fred i Apple-produkter med adgang til Siri og diktafon.

Apple benytter konsulenter til at gennemlytte et lille antal af de optagelser foretaget af Siri, i forbindelse med kommandoer og spørgsmål. Her skal konsulenterne hjælpe talegenkendelsen til at blive bedre til at forstå hvad der bliver sagt.

Annonce:

Men konsulenten, der ikke ønskede sit navn frem, kunne berette om et ikke ubetydeligt antal fejl-optagelser fra Siri, der også endte i deres system hvor de kunne gennemlyttes.

Disse fejloptagelser kunne indeholde private samtaler, forretningssamtaler, doktorsamtaler eller nogen der havde sex.

En af årsagerne til hyppige fejloptagelser var angiveligt Apple Watch, hvor Siri kan vækkes for lytning (=optagelse) bare uret hæves samtidig med at der tales.

En anden årsag til fejl-optagelser, altså de lydoptagelser der aldrig burde være endt som optagelser til gennemlytning, var ifølge avisens kilde lyden fra lynlåse. Sådan en lyd kan angiveligt også vække Siri, så en optagelse indledes.

Se også: Avis: Apple-konsulenter hører regelmæssigt fortrolige oplysninger på Siri-optagelser

 

Apple: Siri gennemlytning er suspenderet

Apple fortæller nu at de har suspenderet denne gennemlytning af Siri-optagelserne, mens de undersøger om påstandene med de forkerte optagelser er rigtige. Det skriver Techcrunch.

De vil i den forbindelse se på processen for denne Siri-forbedring via gennemlytning. Om noget kan gøres anderledes.

Senere udsendes softwareopdateringer, der gør det muligt for den enkelte Apple-bruger selv at bestemme, om han/hun ønsker at indgå i programmet med forbedring af Siri via gennemlytning.

“We are committed to delivering a great Siri experience while protecting user privacy”, udtaler Apple til Techcrunch, og fortsætter:

“While we conduct a thorough review, we are suspending Siri grading globally. Additionally, as part of a future software update, users will have the ability to choose to participate in grading”.

Ifølge Apple er det ca. 1% af de optagelser som Siri laver der ender til gennemlytning.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.