Forside Nyheder

’Game of Thrones’-skabere går til Netflix

-
Foto: Gage Skidmore/Creative Commons

Netflix opruster nu for alvor i kampen mod de kommende streamingtjenester fra Disney og Apple.

Virksomheden har allerede lavet aftaler med skabere af en del store hitserier om at få lov til at huse disses fremtidige produktioner. Sidste år fik Netflix således både skaberen af ’Grey’s Anatomy’ og  ’Scandal’, Shonda Rhimes og manden bag ’Glee’, Ryan Murphy, ind under paraplyen.

Annonce:

Men nu har Netflix virkelig skudt serie-papegøjen. De har nemlig fået de to skabere bag måske nok det største seriefænomen i årtier i stald. Det er ingen ringere end David Benioff og Dan Weiss, der skabte, producerede og til tider også skrev og instruerede ’Game of Thrones’.

De to har ellers været tæt forbundet med HBO, der har haft stor glæde af ’Game of Thrones’. Og de to bagmænd udtrykker i en udtalelse deres taknemmelighed overfor selskabet, der tidligere har huset deres største bedrift:

”Vi havde et smukt parløb med HBO i mere end et årti og er taknemmelige for alle dem, der fik os til at føle os hjemme der”, hedder det fra Benioff og Weiss i udtalelsen. Angiveligt var det dog en fælles reference-ramme med de filmglade folk på Netflix, der for alvor fik dem til at skifte.

Benioff og Weiss fortæller om de mange timer, de har tilbragt i selskab med Netflix’ kreative ledelse, og om hvordan de ”husker de samme kameraskud fra 80’er-film, elsker de samme bøger, og er begejstrede over de samme historiefortællings-muligheder. Det, Netflix har bygget op er imponerende, og vi er beærede over at blive spurgt om at blive en del af det”.

Milliard-aftale

Det er dog langt fra kun æren, Benioff og Weiss får ud af den nye aftale. Ifølge The Hollywood Reporter betaler Netflix mindst 200 millioner dollar, altså mere end en milliard kroner, for en flerårig aftale om levering af film- og tv-produktioner fra de to herrer.

Det skal nævnes, at dette beløb formentlig kun dækker Benioff og Weiss’ bidrag i form af manuskripter og koncepter, og ikke selve produktionsbudgetterne for de tv-serier og film, som de to skabere måtte komme op med i aftaleperioden.

Rekrutteringen af Benioff og Weiss kan ses som et boost til Netflix’ egenproduktion, der skal holde dem oppe, når først Apple og ikke mindst Disney for alvor blænder op for deres streamingtjenester. Disney-relateret indhold som f.eks. Marvel- og Star Wars-film forventes at forsvinde fra Netflix med tiden, og det er derfor en ganske interessant situation, der er opstået med Benioff og Weiss’ Netflix-aftale.

De tos næste projekt er nemlig netop en (og måske også flere) film i Star Wars-universet, der foreløbig er planlagt til at være den næste, store Star Wars-film efter at Skywalker-sagaren slutter med ’Episode IX: The Rise of Skywalker’ til december. Benioff og Weiss’ film er sat til at få premiere i 2022. Om det er en interessekonflikt, der kommer til at have konsekvenser, vil tiden vise.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.