Forside * Featured

Medie: iPhone Pro er det nye navn til Apples topmodel

-
En dummy-version af, hvad der formentlig kommer til at hedde iPhone Pro (Foto: 9to5Mac)

Det er ikke kun iPad og MacBook, der kan være ”pro”, hvis man spørger Apple. Det kan iPhone også.

Det er i hvert fald konklusionen på nye informationer, som Bloomberg har opsnappet i opløbet til Apples efterårs-event. Det er traditionelt i starten eller midten af september at Apple viser nye iPhones frem, og lige nu går tech-pressen og venter på en udmelding fra Apple om, hvornår eventen helt præcist bliver afholdt. Der har dog været indikationer af, at det bliver i anden uge af september.

Annonce:

Bloombergs normalt ganske troværdige kilder på Apple-området har nu meldt ud, at efterfølgeren til iPhone XS og XS Max ikke kommer til at hedde iPhone XI eller iPhone 11, men derimod iPhone Pro.

Med det navn strømliner Apple sine største produktkategorier. Såvel iPad som laptop-computerne under MacBook-navnet har i årevis haft ”Pro”-modeller, der kan lidt mere, er rettet lidt mere mod produktivitet og erhverv, og samtidig er noget dyrere end basismodellerne.

Nu ser dette navnemønster altså også ud til at komme til iPhone. Om det betyder, at der er mere i Apples støbeske, end rygterne hidtil har berettet om, melder Bloombergs historie ikke noget om.

Skærmene skæres til

Typisk har Apples Pro-modeller haft f.eks. hardware-forskelle ombord, der peger i retning af professionel brug. Det gælder f.eks. iPad Pro, der har et USB-C-stik i bunden i stedet for et Lightning-stik, og dermed kan forbinde sig direkte til en række værktøjer, som professionelle bruger.

Men indtil videre er de største opdateringer (ifølge Bloomberg) af iPhone-topmodellen, at Face ID-sensoren nu er bredere, så det er nemmere at bruge funktionen. Ligesom iPad Pro og Samsungs topmodeller kommer der reverse charging i iPhone Pro, sådan at f.eks. AirPods kan lades op ved at lægge dem på ryggen af telefonen.

Og så er der naturligvis Apples entré ind i den verden, hvor smartphones har tre kameraer, som vi allerede har hørt om. Basismodellen, der formentlig så får navnet iPhone 11 (eller måske iPhone 9?), skulle få dobbeltkamera ombord.

Endelig mener Bloombergs kilder også at vide, at både iPad og MacBook Pro får skåret en hel del af deres skærmkanter. Muligheden for at få skærm til kanten skulle efter sigende betyde, at den helt almindelige iPads skærm går fra 9,7 tommer til 10,2 tommer, og at MacBook Pro kommer i en 16-tommers-version, der rent fysisk er på størrelse med den nuværende 15-tommer-udgave.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.