Forside * Featured

Nu rammes Huawei af USA-forbudet: Mate 30 får ikke Google Android

-

Den næste topmodel smartphone fra Huawei rammes af USA-forbudet og må lanceres uden Googles Android og apps.

Huawei er tvunget til at gå videre med lanceringsplanerne for deres næste topmodel smartphone, uden at have Google med ombord.

Annonce:

De nye topmodeller, Mate 30 og Mate 30 Pro, forventes lanceret i september og det falder indenfor det forbud som amerikanske selskaber har, overfor at sælge varer og tjenester til den kinesiske producent.

En talsmand fra Google fortæller til Reuters, at Huawei Mate 30 ikke må benytte Googles Android og ikke sælges med Googles apps, som GMail og Maps, installeret. Google Play app-butik vil der heller ikke være adgang til.

 

Huawei vil fortsætte på egen hånd

Huawei har godt nok en midlertidig tilladelse til at bruge amerikanske produkter, men den aftale gælder kun for eksisterende produkter, og ikke nye.

“Huawei vil fortsat benytte Android OS og økosystem, hvis den amerikanske regering tillader os at gøre det”, fortæller Huawei-talsmand Joe Kelly til Reuters, og fortsætter:

“Ellers fortsætter vi med at udvikle vores eget operativsystem og økosystem”.

Huawei præsenterede for nylig deres eget OS, kaldet Harmony i Europa og Hongmeng i hjemlandet. Et operativsystem som kan benyttes i flere typer af produkter inkl. smart-tv, og det er formentlig det Huawei-talsmanden refererer til.

 

Er der købere til sådan et produkt?

Hvis Huawei tvinges til at lancere Mate 30-produkterne uden Googles apps og tjenester, så kan det blive udfordrende at sælge dem i Europa. Kunderne er vant til at kunne benytte de apps og tjenester gennem Googles Android.

Reuters har talt med den uafhængige analytiker, Richard Windsor, der er klar med en hård forudsigelse: “Uden Google Services vil ingen købe enheden”.

En kilde med kendskab til lanceringen fortæller til Reuters, at Huawei har lagt sig fast på en lancering af Mate 30 d. 18. september i München. Med eller uden Google, og formentlig uden – med mindre USA dropper handelsrestriktionerne forinden.

Huawei er p.t. den 2. største smartphone-producent i verden efter Samsung.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.