Forside Nyheder

Android 10 er landet på de første smartphones

-

Hvis du er en af dem, der har købt en parallelimporteret Google Pixel, kan du nu sige goddag til en ny version af Android.

I dag er den nyeste version af Googles mobile styresystem nemlig landet på firmaets egne telefoner, sådan som de plejer at gøre det. Vi har endnu ikke hørt noget om, hvornår de andre store Android-mærker får Android 10 ombord.

Annonce:

Nyheder herom plejer at følge kort efter årets version af Android er landet på Pixel. Indtil videre kan ejere af Essential-telefoner, Redmi K20 også være med, og OnePlus 7-ejere kan downloade en åben beta af OnePlus’ OxygenOS baseret på Android 10.

Som du måske har bemærket, er der ikke noget sødme over 2019-versionen af Android. Det er slut med at opkalde Android-versionerne efter søde sager, til trods for at der ellers var opstået en tradition for at Android-folket på sociale medier prøvede at gætte årets sukkerholdige navn, før det blev officielt annonceret.

Google meldte for nylig ud, at mange mennesker verden over havde svært ved at udtale de ofte vestlige slikversions-navne, og er derfor nu gået over til et mere kedeligt, men langt mere tilgængeligt, nummersystem.

Dermed slipper Google også for at prøve at komme op med et slik-navn, der starter med Q, for det er nemlig der, vi er nået til i alfabetet, når det gælder Android-versioner. Traditionelt har Google også fået lavet statuer af de forskellige sliktyper og kager, som stod udenfor Android-bygningerne i Googles hovedkvarter. Dem bliver der så heller ikke lavet flere af.

Ikke alt er på plads endnu

De mange nyheder i Android 10 blev allerede annonceret ved Google I/O tilbage i maj, samt i betatests der gik forud. Men som det altid er tilfældet er det ikke alle funktionerne, der lanceres med det samme, og nye funktioner er kommet til, som vi endnu ikke har hørt om.

En af de sidstnævnte er en funktion, hvor Android kan behandle høreapparater som var de Bluetooth-headset. Med andre ord kan folk med visse høreapparat-typer lytte til musik, foretage telefonopkald osv. direkte fra høreapparatet.

Til gengæld ser det ifølge Engadget ikke ud som om, den minimale version af Google Assistant, som Google præsenterede på I/O er en del af pakken i første omgang. Det samme gælder Live Caption-funktionen, der bruger Googles talegenkendelse til at sætte tekst på videoer, der ikke i forvejen har undertekster.

Men ellers er de primære nyheder på plads. Det gælder for eksempel den Dark Mode, der nu kan bruges på tværs af hele Android-systemet, samt de mange nye sikkerheds- og privatlivsfunktioner, som Google har indarbejdet i Android 10. Der er også kommet nye muligheder for at gestikulere for at navigere rundt på Android-telefonerne, og nu kan vi snart se, hvordan de virker i praksis.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.