Forside * Featured

Martin Scorseses ‘The Irishman’: Storslåede første reaktioner på ny Netflix-film

-
The Irishman. Foto: Netflix

Al Pacino, Robert De Niro og Joe Pesci er tilbage på toppen i Martin Scorseses ‘The Irishman’.

Ny Netflix film nærmer sig premiere, og – at dømme efter de første reaktioner fra USA – så bliver det en film fra øverste hylde.

I filmen ‘The Irishman’, af Martin Scorsese, er Robert De Niro, Al Pacino og Joe Pesci tilbage i nye glansroller.

Annonce:

Det er et gangsterdrama: En fortælling om organiseret kriminalitet i efterkrigstidens USA set gennem øjnene af krigsveteran fra 2. verdenskrig, Frank Sheeran. Han er en hustler og lejemorder, som arbejdede ved siden af nogle af det 20. århundredes mest berygtede personer.

Over flere årtier fortæller filmen historien om et af de største uløste mysterier i amerikansk historie, nemlig forsvindingen af den legendariske fagforenings-boss Jimmy Hoffa.

Her tages vi med på en rejse gennem den organiserede kriminalitets skjulte korridorer: de indre systemer, stridigheder og politiske forbindelser.

 

The Irishman. Foto: Netflix

 

Første reaktioner: ‘Et mesterværk’ og ‘En ny klassiker’

Fans af Scorsese har ventet i årevis på filmen, og nu er ventetiden snart ovre.

‘The Irishman’ har netop haft forpremiere på ‘2019 New York Film Festival’ og her vælter det ind med roser. Det skriver magasinet MovieWeb.

Hovedparten af de første reaktioner er rosende, med alt fra ‘en ny klassiker’ til ‘et mesterværk’. Andre betegner filmen som et slags ‘greatest hits’ “album” fra mesterens hånd.

Filmen bygger på Charles Brandt’s memoir, ‘I Heard You Paint Houses’. Selvom forlægget er dystert, så betegnes filmen som sjov, episk og mest af alt: melankolsk.

 

Teaser video

 

Skuespillerne er gjort yngre

Hvad skuespillerne angår forlyder det at de er i storform, også i de computermanipulerede foryngede udgaver, der er nødvendige når filmens handling udspiller sig over flere årtier.

Jimmy Hoffa spilles af Al Pacino, og her hviskes allerede om potentiale til en Oscar-nominering. Om Robert De Niro tales om at dette er hans bedste præstation i årevis, mens Joe Pesci bare brænder igennem på lærredet her.

De visuelle effekter i filmen (VFX), der bl.a. får skuespillerne til at spille yngre udgaver af sig selv, er skabt af Lucasfilms Industrial Light and Magic.

 

The Irishman. Foto: Netflix

 

Tilgængelighed

The Irishman har premiere i udvalgte biografer i hjemlandet USA d. 1/11.

Premiere på streaming via Netflix er d. 27. november.

Martin Scorsese ønskede oprindelig en endnu bredere biografpremiere, men mange biografer havde svært ved at acceptere en streamingpremiere på Netflix blot 4,5 uger efter biografpremieren, så de har takket nej til at vise filmen.

 

The Irishman

Instrueret af:Martin Scorsese
Cast:Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Harvey Keitel, Ray Romano, Bobby Cannavale, Anna Paquin, Stephen Graham, Stephanie Kurtzuba, Jack Huston, Kathrine Narducci, Jesse Plemons, Domenick Lombardozzi, Paul Herman, Gary Basaraba, Marin Ireland
Produceret af:Martin Scorsese, Robert De Niro, Jane Rosenthal, Emma Tillinger Koskoff, Irwin Winkler, Gerald Chamales, Gaston Pavlovich, Randall Emmett
Screenplay af: Steven Zaillan
Director of Photography:Rodrigo Prieto
Production Designer: Bob Shaw
Costume Designer: Christopher Peterson, Sandy Powell
Editor: Thelma Schoonmaker

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.