Forside Nyheder

Mere Google-nyt: Goddag til trådløse Pixel Buds, farvel til Daydream VR

-

Google havde en hel del at byde på, da de tirsdag holdt efterårs-pressemøde.

Ud over den nye Pixel 4 og Nest Mini, der også fås i kombination med en WiFi-router, kom Google også med en række andre nyheder. Blandt dem er et bedre bud på øretelefoner, end da Google forsøgte sig på denne front i første omgang.

Annonce:

Da Pixel Buds blev præsenteret i første omgang, var mange begejstrede for deres direkte integration med Google Assistant, men det vakte en del skuffelse, da det viste sig at Pixel Buds ikke var fuldkommen trådløse. Det var ellers trenden på det tidspunkt, hvor de blev sendt på gaden.’

 

 

Nu har Pixel Buds imidlertid smidt kablet, og den nye version er helt og aldeles trådløs. På linje med konkurrenter som Apples AirPods  leverer de omkring fem timers musikafspilning, men kan lades op i deres æske til sammenlagt 24 timers afspilning.

Google fremhæver dog, at Bluetooth-forbindelsen på dem er væsentligt stærkere end mange af konkurrenterne og at man ikke risikerer så mange udfald, som man kan opleve på andre modeller. Derudover behøver du blot at sige ”Ok, Google” for at få adgang til Google Assistant. Men du skal vente indtil starten af næste år for at få fingre i dem. Når de lander, er de sat til at koste 179 dollar, eller omkring 1175 kroner før danske afgifter.

 

Slut med Daydream VR

I den transportable afdeling har Google også lavet en ny Chromebook, der hedder Pixelbook Go. Modsat den oprindelige Pixelbook, der var Googles halvdyre og luksuriøse udgave af en ultimativ Chromebook, så koster Pixelbook Go langt mindre. Den er sat til en startpris på 649 dollar, eller omkring 4200 kroner før danske afgifter.

Det er 35% mindre end den oprindelige Pixelbook, til trods for at skærmen på Go er gået fra 12 til 13.3 tommer, at batterilevetiden er skruet op fra 10 til 12 timer og at den nye version stadig har det gode tastatur, som Pixelbook blev rost for. Til gengæld har Google som tidligere rapporteret droppet deres alle tablet-aktiviteter, så Pixelbook Go kan ikke foldes sammen til en tablet, sådan som Pixelbook kan.

Endelig bød dagens annonceringer også på et farvel, selv om det naturligvis ikke var noget, Google råbte særlig højt om. Fraværende ved dagens pressemøde var nyheder om Googles VR-projekt Daydream. Da journalister fra forskellige medier begyndte at grave i den sag, viste det sig, at Google nu officielt har nedlagt projektet. Den nye Pixel 4 understøtter således ikke Daydream VR

Til trods for at Google så en del potentiale i smartphone-baseret VR, kom der ”ikke den forbruger-interesse og udvikler-tilgang, som vi havde håbet”, som firmaet skriver i en pressemeddelelse. Google skriver, at de i stedet vil hellige sig Augmented Reality-projekter som Google Lens og AR-navigation i Google Maps og AR i søgninger.

 

Annonce:
Forrige artikelSony: 3D-musik kommer på 4 streamingtjenester
Næste artikelNy Pixel 4 fra Google har kun få nyheder ombord
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.