Forside Produkter Mobil

Microsoft tilbage i smartphone-gamet: Her er foldelige Surface Duo

-

Rygterne har svirret længe om en Surface-telefon, og nu er den på vej.

Det blev bekræftet, da Microsoft holdt deres årlige Surface-pressemøde onsdag formiddag lokal tid i New York. Surface Duo er navnet på enheden, der endnu er omgæret med en del mystik, men Surface-chefen Panos Panay lod dog lidt slippe ud om den.

Annonce:

Først og fremmest kan man se den som en lillebror til en anden Microsoft-nyhed, Surface Neo, der er en tablet med dobbeltskærm. Med andre ord er Surface Duo (som navnet også antyder), en foldbar telefon med to skærme. Begge skærme er på 5,6 tommer.

Selvom den er foldbar, er der altså ikke tale om en bøjelig skærm á la Samsung Galaxy Fold, men minder derimod om resultatet, hvis en mini-laptop fik et barn med en Nintendo 3DS. Ud fra, hvad vi ved nu, kan den dog bedst sammenlignes med ZTEs Axon M-smartphone, der kom ud for et par år siden.

Sidstnævnte har også det til fælles med Surface Duo, at de begge kører Android. Dermed adskiller Surface Duo sig altså fra de øvrige Surface’er. Microsoft har simpelthen valgt at gå med ærkekonkurrenten Googles mobile styresystem i stedet for en ny, mobil version af Windows.

En ”rigtig” Surface

Som med andre foldelige smartphones og hybrid-laptops, kan Duo foldes hele vejen omkring, sådan at den kan bliver smal nok til at blive holdt som en almindelig telefon, når man foretager et opkald. Ellers kan den både holdes som en laptop og som en lommebog.

Indvendigt er den nogenlunde på niveau med øvrige Android-topmodeller, idet den kører med Snapdragon 855 som dens primære chipset og CPU, ifølge Wired. Tech-magasinet påpeger dog, at dette chipset er fra i år, og måske vil blive betragtet som en smule bagud, når Duo lander i butikkerne, hvilket efter planen sker i forbindelse med julesalget… i 2020!

Selvom den kører Android, siger Panos Panay, at der ”først og fremmest er tale om en rigtig Surface”. Det skal formentlig tolkes sådan, at den er rettet mod produktivitet og har fokus på tablet-funktionen, selv om den også kan foretage opkald med mere.

Det skal formentlig også forstås sådan, at Microsoft vil gøre alt for at Android-versionerne af deres Office-programmer kører optimalt på Surface Duo, og har et godt samspil med Windows. Microsoft har allerede en tættere integration mellem Android og Windows end nogensinde før, og med Surface Duo kan den blive endnu tættere.

Microsoft har endnu ikke sagt noget om prisen, men billig bliver Surface Duo næppe.

Annonce:
Forrige artikelNye Surface-enheder: Dobbeltskærme, trådløse øretelefoner og opdaterede tablets
Næste artikelSamsung Galaxy Fold kommer nu til Danmark
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.