Forside Nyheder

Nye Surface-enheder: Dobbeltskærme, trådløse øretelefoner og opdaterede tablets

-
Surface Pro 7

Microsoft har holdt deres årlige Surface-pressemøde og havde en hel del nyheder – og et par enkelte overraskelser – med i rygsækken.

Først og fremmest blev de fleste af tilhørerne nok overraskede over Microsofts annoncering af en ny, foldelig Surface-telefon, der hedder Duo. Men derudover kom der også en del nyheder blandt de devices, der har lidt større skærme.

Annonce:

Når det gælder skærme, kommer der nu en Surface med to af slagsen. Surface Neo har to 9-tommers skærme og er altså to Surface’er klasket sammen. Det er lidt af en trend med laptops, hvor tastaturdelen bliver erstattet med en skærm, men skulle du få behov for at skrive lidt længere tekster, kan du sætte et trådløst tastatur ovenpå den ene skærm.

Surface Neo

Neo kører med Intels nye Lakefield-processor, der er en af de få i Intels 9. generation af computer-CPU’er. Den er netop rettet mod mobile enheder, ligesom det meste af den øvrige 9. generation. PC-CPU’erne er hoppet videre til 10. generation.

Ny Windows-version til dobbeltskærme

Surface Neo og andre lignende enheder har brug for en særlig version af Windows, og sådan én er Microsoft nu også leveringsdygtig i. Windows 10X kan køre på enheder med to skærme og er optimeret til at bruge så lidt strøm som muligt – netop for at give mere batterikapacitet til skærmene. Derudover er den også mere touchvenlig, f.eks. med en mere udbygget Start-menu.

Den nye Windows-version dukker op sidst i 2020 sammen med Surface neo og Surface Duo. Til den tid vil der formentlig også være endnu flere modeller på markedet, der har to skærme, og ikke bare f.eks. dem, ASUS har sendt på gaden.

Men man behøver naturligvis ikke vente helt til 2020 for at få glæde af Microsofts øvrige nyheder. Der er også opdaterede versioner af Surface Pro og Surface Laptop på vej indenfor de kommende måneder.F.eks. er Surface Pro 7 den seneste i den populære tablet-serie fokuseret på produktivitet.

Strømforbruget stiger og prisen falder

Der er imidlertid ikke så meget nyt i hverken design eller funktionalitet, den største nyhed er, at Surface Pro 7 nu langt om længe har et USB-C-stik om bord (ud over det USB-A-stik, der stadig sidder i maskinen). Den har naturligvis fået opdateret CPU’en, der nu er 10. generation Core i5 og i7 fra Intel. Batterilevetiden er desværre faldet fra 13 til 10 timer, men til gengæld er prisen også lavere og starter ved (ca. 5.000 kroner før danske skatter og afgifter). Surface Pro 7 kommer på gaden 22. oktober.

Surface Laptop 3

Surface Laptop 3 har også fået en opgradering til 10. generations Intel Core i5 og i7. Men kun i 13-tommer-versionen. Til de, der stiller større krav til grafikken er der nu også en 15-tommer-version med AMD Ryzen-CPU, hvilket samtidig betyder, at AMDs Vega 8-GPU er ombord. Det er et skridt op fra Intels indbyggede GPU.

Derudover har Surface Laptop 3 også fået bedre mikrofoner, så talegenkendelse fungerer bedre, flere porte (både USB-A og USB-C), og så kan den ny lades meget hurtigere op. Designet er dog det velkendte, så her er der ikke sket ret meget nyt. Den nye Surface Laptop 3 starter ved 999 dollar (ca. 6.700 kroner før danske skatter og afgifter) og lander 22. oktober.

Sæt undertekster på dig selv

Selv om den almindelige Surface fik en overhaling sidste år kan de, der måske gerne vil have en lidt mindre ambitiøs produktivitets-tablet, men ikke er klar til at gå ned til den almindelige tablet, nu overveje at købe en Surface Pro X.

Surface Pro X

Sidstnævnte kører med en Snapdragon-lignende CPU med navnet SQ1, og er altså en Windows-tablet, der kører på en mobilprocessor. Det giver både en meget tyndere og lettere formfaktor, og der er også LTE-forbindelse tilgængelig i den. Der følger en tyndere pen med, som kan lades op, når den lagres inde i tablet’en. Prisen er dog ikke blevet slankere af overgangen til en mobilprocessor. Den ligger på 999 dollar (ca. 6.700 kroner før danske skatter og afgifter). Surface Pro X udkommer  5. november.

Surface Earbuds

Endelig har Microsoft også præsenteret de trådløse øretelefoner, Surface Earbuds, der tidligere har gået rygter om. Du kan måske spørge, hvorfor de laver sådan et par, når deres bud på en virtuel assistent, Cortana, ikke ligefrem er blevet noget stort hit.

Men Microsoft har ud over alle de normale trådløse in-ear-funktioner også lagt bedre fjernstyring af Spotify ind i øretelefonerne. Men måske lidt mere relevant for de, der har fokus på produktivitet, så kan de forskellige ting i samarbejde med Office 365, herunder at sætte live undertekster på en PowerPoint-præsentation, mens du udfører den. Dette er dog kun på engelsk indtil videre. De starter ved 249 dollar (ca. 1.700 kroner før danske skatter og afgifter) og kommer på gaden sidst på året.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.