Forside * Featured

Skjult port fundet i Apple TV

-
Lightning-porten er skjult i netværkstilslutningen. Foto: @littlesteve på Twitter

Der er fundet en ‘hemmelig’ port på Apple TV 4 og Apple TV 4K

De seneste generationer Apple TV har ikke nogen USB-port for service, men nu har nogle nørder fundet en skjult port, hvis eksistens hidtil har været hemmeligholdt fra Apples side.

Det hele begyndte da twitterbruger @nitoTV, Kevin Bradley, lagde et foto ud på Twitter der viste et udsnit af printkortet på seneste Apple TV.

Annonce:

Billedet viste tilslutningerne og her pegede han på at der var noget ekstra bag ethernet-tilslutningen. Noget med 7 ben.

 

Udsnit af printkortet i Apple TV. Foto: @nitoTV på Twitter

 

Det førte straks til gætterier blandt hans følgere på Twitter, om hvad det kunne være. Måske en USB-port, lød flere gætterier.

Det viste sig at være en Lightning port, svarende til den der sidder i iPhones mm. Næste spørgsmål rejste sig, hvis det var en Lightning-port, hvordan kunne den så tilgås udefra om muligt?

Det fandt twitterbruger @littlesteve svaret på. Med viden om at tilslutningen var ved netværksporten gik han på jagt, og fandt Lightning-porten stiddende inde i ethernet-porten, skjult fra syne af noget gummi (billedet øverst).

Fundet har fået flere til at stille sig spørgsmålet: Hvorfor opdagede iFixit ikke dette, i deres ellers omfattende dokumentation af hvad der sidder af komponenter inde i Apple TV 4K. Men også de må være blevet snydt, af at Apple har valgt at skjule en port indeni en anden port.

 

Kan føre til jailbreaks

Via denne nyopdagede port vil der sandsynligvis være tilgang til operativsystemet tvOS.

Da der er en uoprettelig fejl i hardwaren på både Apple TV 4 og TV 4K, der giver mulighed for jailbreak (installere uautoriseret software). Så det er muligt at vi med tiden vil møde software til Apple TV, der kan andet og mere end de officielle Apple-versioner.

Skulle det ske, fraråder sikkerhedseksperterne fra CCIS Secirity Group dog at falde for fristelsen til at installere uautoriseret software, da den slags også kan udnyttes af ondsindede til f.eks. angreb og overvågning ‘indefra’.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.