Forside * Fokus

Dansk startup laver et designer-tv – der slet ikke er et tv

-

Dansk startup på vej med et nyt designer-tv uden tv. Kan forudbestilles nu gennem crowdfunding.

Her er “TV’et” som flere har efterspurgt. Et TV der slet ikke er et TV, men en TV-monitor fremfor et traditionelt smart tv med tunere indbygget.

Annonce:

Der er ingen menuer, ingen indbyggede højttalere og ingen tv-fjernbetjening. Istedet er der en 4K UHD HDR-monitor, som kan tilsluttes de kilder som ønskes, som f.eks. en medieafspiller og/eller en tv-boks.

Nyheden hedder Iron Cast TV og bag produktet står det danske startup displayy.io.

 

 

Et designer ‘Dumb TV’

Efter at Iron Cast TV kom ud på crowdfundingportalen Kickstarter, der har folkene bag flere gange set det omtalt som et ‘Dumb TV’, et dumt tv = det modsatte af smart tv, men det tager de kun som ros.

“Vi er stolte af, at folk beskriver vores design som et ”dumt tv”, at mange ønsker at eje det, så de kan slå op med deres fjernbetjening og Smart TV”, fortæller Jacob Lindborg, der har designet produktet, og han fortsætter:

“Vi er klar til at vende opfattelsen af et moderne tv på hovedet. Vi har fjernet alt, som ikke længere gør sig gældende i et digitalt tv. Iron Cast TV har derfor ingen højttalere, ingen fjernbetjening og ingen menuer. Til gengæld har vi designet et tyndere og mere enkelt designer-tv uden tv, der er indrammet i stilrent aluminium”.

Jacob har 20 års erfaring som produkt designer, og har bl.a. en fortid i Bang & Olufsen hvor han arbejdede med TV og Hi-Fi produkter.

Iron Cast TV kan leveres med 3 forskellige aluminiumsrammer: En sort, en sølv og en rosa guld, og skærmen har integreret vægbeslag.

Der er tre HDMI-indgange (version ikke specificeret), en USB 3.0 indgang og en digital optisk udgang (toslink). Der understøttes HDR10 og HDR10+

Første produkt leveres kun i skærmstørrelsen 55″

 

 

Matchende højttaler

Selskabet gør også klar til at levere en matchende soundbar til monitoren, så der kan komme lyd på. Den fås i flere farver.

“Forbrugere i dag vælger selv deres højtalere og deres streaming-tjenester. Det skal være nemt og fungere uden for meget klikkeri. Tv skal være på vores præmisser, vores indhold, vores tid. Vi har derfor designet et tv, som passer til denne livsstil”, fortæller Jacob Lindborg.

Det er en stereo højttaler med samlet 250 watt.

Den har digital optisk indgang (toslink), og et integreret vægbeslag.

 

 

Fjernbetjening

Der medfølger ingen traditionel fjernbetjening, men der er dog flere måder at fjernbetjene monitoren på.

Det ene er via en app på smartphonen, hvorfra der kan skiftes input og indstilles basale ting som lys, farver og kontrast.

Den anden måde er noget de kalder Iron Cast Orb. En lille rund enhed der leveres i farverne: Hvid, sort og grå. Drej på Orb’en for at justere volume. Tap på den for at mute lyden. Dobbelt-tab for at skifte input og hold fingeren på den for on/off.

Den tredje mulighed er at benytte en universalfjernbetjening, der kan styre Iron Cast TV via IR (Infrarød).

 

 

Pris og tilgængelighed

Iron Cast-produkterne er etableret som crowdfunding via Kickstarter, og der er nu indsamlet det beløb der var målet for at projektet kan søsættes.

  • Iron Cast TV koster kr. 3.995,-
  • Iron Cast Soundbar koster kr. 1.995,-
  • Iron Cast Orb koster kr. 695,-

Forsendelsesomkostninger ventes at blive omkring 600 kr. Dog med gratis levering i København, Stockholm, London, Amsterdam og Dubai.

Hvis projekt og tidsplan holder, så forventes levering fra august næste år.

Link til Iron Cast på Kickstarter

 

Specifikationer

TV: 4K UHD. TFT-LCD. HDR 10 / 10+. 3840 x 2160 RGB Resolution. Antiglare / Hard Coating. 3500:1 Contrast Ratio. Response Time 8ms. 89/89/89/89 Viewing Angle. 3 x HDMI. 1 x USB 3.0. 1 x Digital Audio Out (TosLink). Input Voltage 12.0V (Typ.). Power Supply 100-240v 50/60Hz. Typical Power Consumption 62W. Maximum Power Consumption 191W. IR-Receiver. Open API. VESA & Embedded Wall Mount. CE. Outline Size 122 x 70 x 2 cm.

Soundbar: Dual speaker, 250 watts full range stereo sound. 1.0’’ silk dome tweeter. 50Hz-20KHz frequency response. 90dB sensitivity. 1 x Digital Audio In (TosLink). Embedded Wall Mount.

Orb: 3D IR-Transmitter. 2 x AAA Batteries.

displayy.io oplyser dog at dette er de foreløbige specifikationer, og der kan ske ændringer inden produktionsstart.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.