Forside * Featured

TV-krigen: Stor antenneforening klipper kablerne til YouSee

-
Foto: Shutterstock.com

Ringsted Antenneforening, der leverer tv og internet til over 5.000 husstande, har valgt YouSee fra.

YouSee må fra 1. april 2020 vinke farvel til 5.455 husstande på Sjælland. Det står klart efter at Ringsted Antenneforening nu har meldt ud, at de har sikret Discovery-kanalerne til deres medlemmer fra den dato.

Foreningen stod i den situation at deres kontrakt med YouSee udløb per 31/3 2020, så der var mulighed for at forhandle til anden side. Nu er deres kanaloversigt, for en ny kontraktperiode, så lagt frem.

Annonce:

Da kanaloversigten også inkluderer Discovery-kanalerne, må antenneforeningen have fundet en anden leverandør, Dette fordi YouSee endnu ikke har landet en aftale om at distribuere Discovery-kanalerne fra 1. januar 2020. Foreningen har da også tidligere vist interesse for at finde en ny leverandør, der kunne sikre Discovery-kanalerne.

“Vi arbejder på de sidste detaljer omkring kanalerne – Kanal 4, Kanal 5 , Kanal 6, Kanal 9 samt begge Eurosport 1 & 2”, skrev foreningen ud til sine medlemmer i oktober.

Nu skriver foreningen til medlemmerne: At der må forventes et hul i leveringen af Discovery-kanalerne, fra 1. januar og frem til 31. marts, hvor de anbefaler at medlemmerne benytter streamingtjenesten Dplay, som midlertidig erstatning.

 

Opdatering lørdag kl. 17:20

I foreningens nye kanaloversigt, gældende fra 1. april 2020, fremgår det også at YouSee-kanalerne, Xee og Infokanalen, ikke længere er tilgængelige. Endnu et synligt bevis på at YouSee er ude.

“Der er nu brev i postkassen til dem der benytter Ringsted Antenneforening. De har lavet aftale med Viaplay”, skriver Line Havmøller på recordere.dks Facebook-side.

 

Forenede Danske Antenneanlæg: Et slag i solar plexus

TV-krigen mellem YouSee og Discovery rammer ikke kun YouSees egne privatkunder, men også antenneforeninger, som den i Ringsted der hidtil har fået leveret internet og tv fra YouSee.

Landsformanden for Forenede Danske Antenneanlæg, Thomas Bak, kalder det overfor Politiken for “Et slag i solar plexus” at parterne ikke er nået til enighed. Han føler at antenneforeningerne bliver tromlet, og at de har udsigt til et produkt der er “væsentligt forringet”, og fortsætter:

“YouSee og Discovery er to store hanelefanter, der slås, og vi er musene, de træder på. Det er en konflikt mellem to udenlandske kapitalfonde, der tager danske tv-seere som gidsler”.

Forenede Danske Antenneanlæg repræsenterer 195 brugerejede antenneanlæg.

“Det her er et slag i solar plexus for antenneforeningerne. Og det er virkelig ikke, fordi vi vælger side med Discovery, men faktum er, at det vil forringe antenneforeningernes muligheder for at skaffe et bredt udvalg af tv-kanaler til vores medlemmer”, udtaler Thomas Bak til avisen.

YouSee har senest fortalt at det er prisen der skiller de to parter, mens Discovery har afvist at de er gået ind til forhandlingerne med krav om højere priser for deres kanaler.

Se også: TDC ruller gratis fiber ud i byen med frafalden antenneforening

 

Se også: Øvrige artikler i tema TV-krigen

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.