Forside Produkter Mobil

Er dette Samsungs klaptelefon med foldbar skærm?

-

Der er god grund til at tro, at Samsung hurtigt springer med på en ny klaptelefon-bølge.

Det er ikke kun Motorola, der tror på at foldbare skærme kan genoplive klaptelefonformatet, hvilket de har satset på med relanceringen af RAZR. Sidstnævnte har allerede genereret en hel del omtale, selv om den ligger i den ret dyre ende af smartphone-spektret.

Annonce:

Også Samsung ser ud til at være med på vognen. Allerede i forbindelse med udviklerkonferencen Samsung Developer Conference i San José tidligere på året, dukkede der indikationer op af, at Samsung i det mindste overvejer at lave en klaptelefon med foldbar skærm indvendigt.

Det skete i forbindelse med en præsentation om skærmformater, hvor det foldbare skærmformat uden ret mange yderligere kommentarer blev vist frem i en slide. Men nu er der kommet noget mere konkrete og fysiske beviser for, at Samsung er i gang med at udvikle en klaptelefon.

Passer med tidligere informationer

På det kinesiske sociale medie Weibo har brugeren Wang Ben Hong lagt billeder op af, hvad han påstår er en prototype af Samsungs kommende klaptelefon. Ligesom RAZR har den skærm indvendigt, lukker næsten helt tæt sammen og har en skærm på ydersiden.

Skærmen på ydersiden er dog ifølge Engadgets analyse af billederne noget mindre end den skærm, der sidder på RAZR. Man skal naturligvis være varsom med at stole for meget på den slags spionfotos, men der er nogle ting, der passer meget fint med, hvad Samsung afslørede på udviklerkonferencen i efteråret.

Det ene er formen på skærmen, der synes at passe med det format, der blev vist frem på SDC. Det andet er placeringen af selfie-kameraet, der sidder i et kamerahul øverst på den indvendige skærm. Der er heller ikke, som på RAZR, en blok i bunden, hvor der er gemt en masse elektronik. Det passer også med de informationer, Samsung slap ud ved udviklerkonferencen.

Samsung-software ombord

A propos kameraer, så ser det ud som om, denne prototype har to bagpå mod RAZR’s enkelte kamera. Der er også en LED flash at finde bagpå. På højre side af telefonen kan man se en volumenknap og hvad der i Engadgets analyse forventes at være en fingeraftrykslæser i stil med dem, der sidder i powerknapperne på visse, billigere Samsung-telefoner.

Der er ingen Samsung-logoer at spore nogle steder. Det eneste sted, man kan se, at der kunne være tale om en Samsung-telefon er på softwaren, der ser ud til at være Samsungs One UI-udgave af Android, inklusive Samsung Pay-app’en med mere. Omvendt ville Samsung næppe sætte deres logo på en prototype, netop fordi den kunne blive fotograferet som i dette tilfælde – eller stjålet.

Det bliver spændende at se, om Samsung afslører noget mere om klaptelefonen ved deres næste Unveiled-event, som rygterne siger allerede bliver til februar. Især prisen er interessant, da der er hårdt brug for at dette smartphone-format kommer ned i pris, hvis det skal bryde igennem.

Annonce:
Forrige artikelPumas nye sokker til gamere giver fødderne luft og bedre gulvgreb
Næste artikelLG teaser nye UltraGear-gamer-skærme
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.