Forside * Featured

Apples forårskollektion: Bluetooth-tag, ladeplade, høretelefoner og en billig iPhone

-
Foto: recordere.dk

Nu begynder rygterne om Apples forårslanceringer så småt at konsolidere sig.

I løbet af foråret kommer Apple til at holde en af deres sædvanlige presse-events med nye produkter. Men denne gang bliver der tale om lidt ud over det sædvanlige, hvis man skal tro de rygter, der efterhånden er ved at være ret solide.

For eksempel forventes det, at Apple vil annoncere en Bluetooth-tag. Ifølge kode gemt i iOS 13 sammen med ovenstående billede (fundet af Gui Rambo fra 9to5Mac) kommer den til bare at hedde ’Tag’. Konceptet er ikke nyt, måske kender du allerede Tile, den lille plastik-dims, du kan sætte på ting, du har en tendens til at glemme et eller andet sted. Det kunne være dine nøgler, dit brille-etui eller din plastikkort-holder og så videre.

Annonce:

 

Billede af Apples Bluetooth-tracker med navnet ‘Tag’, fundet i iOS 13-koden af Gui Rambo fra 9to5Mac.

 

Idéen er, at du kan bruge din smartphone til at finde dine genstande igen, hvis de har en Bluetooth-tag påhæftet (du skal så bare ikke forlægge din smartphone…). Apples bud på sådan en Bluetooth-tag skulle ud over Bluetooth også kunne benytte UWB (Ultra Wide Band)-teknologien, som Apple allerede har implementeret i f.eks. iPhone 11 til en mere langtrækkende AirDrop-funktion.

Det er som vanligt Apple-profeten Ming-Chi Kuo, der er kilden til de seneste rygter, og som han plejer jo at være ret troværdig. Han peger også på, at Apple skulle præsentere et par over-the-ear-hovedtelefoner, der ikke står Beats på. Disse skulle være trådløse, men stadig være rettet mod folk, der er kræsne med lydkvaliteten. Der forlyder dog ikke noget om, hvorvidt de har aktiv støjreduktion.

 

AirPower 2.0

Det vil formentlig også glæde Apple-fans, at foråret formentlig kommer til at byde på et nyt forsøg på at lave en trådløs ladeplade. Efter den aflyste AirPower-plade er der nok udbredt skepsis overfor, hvad Apple kan komme op med i den forbindelse.

Der er da heller ingen meldinger fra Ming-Chi Kuo om, hvorvidt den nye plade kommer til at kunne lade Apple Watch, AirPods og iPhone op på én gang, sådan som AirPower lovede. Omvendt vil det være noget af en indrømmelse, hvis Apple skulle sige, at de ikke kunne få det til at virke, og at brugerne derfor må nøjes med at lade en enkelt ting op ad gangen – så vi må se, hvad Tim Cook og co. Kommer op med.

Der er dog også mere normale Apple-lanceringer i vente i foråret. Ming-Chi Kuo fastholder meldingerne om, at Apple vil lancere en billig-iPhone med navnet iPhone SE 2 i foråret, for eksempel. Det forventes, at telefonen vil have specifikationer på iPhone 11-niveau, men i et design der ligner iPhone 8.

Dertil skulle komme en opdatering af iPad Pro, der vil få en A13X-chip ombord, og formentlig også det samme trippel-kameramodul, som der sidder i iPhone 11 Pro. Kuo har ikke sagt noget om opdateringer af MacBooks, men der er stadig bl.a. Air-modeller, der ikke har det nye, forbedrede tastatur ombord. Man kunne sagtens forestille sig, at disse kunne blive opdateret med nyt tastatur og de seneste 10. generations Intel-chips.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.