Forside Baggrund

iPhone kan blive helt port-løs i 2021 – og billigere i forårsmånederne

-
Designeren Ben Geskins bud på den perfekte iPhone. Dette design er dog ikke baseret på de nuværende rygter.

Som var der tale om et besøg hos tandlægen, kan iPhone sige ”nul huller” om et par år.

Der har i flere ombæringer lydt rygter om at Apple ville droppe Lightning-porten på iPhone og langt om længe gå over til den USB-C-port, der bruges af alle andre smartphone-producenter. Rygterne er især blevet forstærket af Apples indførsel af USB-C på iPad Pro.

Men de seneste bulletiner fra rygtemøllen går på, at Apple helt vil springe dette led over. I stedet skulle den dyreste topmodel i iPhone-sortimentet helt droppe at have nogen som helst form for port ombord. Den bliver helt trådløs og vil ikke kunne lades op med et kabel.

Annonce:

Det lyder måske som et rygte, der er lige lovlig langt ude i hampen. Men der er to ting, der taler for, at der kan være noget om snakken. Dels skal man ikke underkende Apples mod på den slags beslutninger. Firmaet var trods alt ikke bange for at lancere en MacBook, der kun havde en enkelt USB-C-port ombord, længe før USB-C overhovedet var udbredt.

Dels kommer rygtet fra en af de mest pålidelige kilder overhovedet, når det gælder Apple-rygter, Ming-Chi Kuo fra TF International Securities. Ifølge CNBC har han skitseret, hvad han ved om Apples 2021-planer, og den portløse top-iPhone er altså blandt dem. Det er muligvis for at gøre iPhone endnu tyndere, at Apple vil tage dette skridt.

Billige iPhones lanceres i foråret fremover

Det er uklart, om Kuo forventer, at Apple vil lade en trådløs Qi-ladeplade, á la dem, der kan bruges med iPhones fra 2017 og fremefter, følge med i æsken. Det er lige så uklart, om Apple dermed vil lade alle kablede høretelefoner blive overflødige fra efteråret 2021 for folk, der foretrækker den dyreste iPhone.

Ming-Chi Kuo har dog også et mere realistisk bud på iPhones nære fremtid på hånden. Han forudser, at vi allerede kommer til at se en ny iPhone til foråret 2020. Kuo siger nemlig, at Apple fremover vil gøre som de fleste andre store smartphone-producenter og lancere to modeller årligt, med den mindste af dem i foråret.

I Apples tilfælde bliver forårs-telefonerne dog firmaets bud på mellemklasse-telefoner, mens de dyre modeller stadig bliver lanceret om efteråret. Det skulle efter sigende begynde med iPhone SE2, der allerede dukker op til næstkommende forår.

Med denne model skulle iPhone 8-designet vende tilbage, med Home-knap og det hele. Til gengæld skulle indmaden være det samme som den nuværende iPhone 11, så telefonen har A13-CPU’ens hestekræfter til rådighed.

I foråret 2021 vil denne så blive fulgt op af iPhone SE2 Plus, hvis 5,5- eller 6,1-tommers skærm går ud til kanten og Home-knappen igen bliver droppet. Ifølge Kuo vil denne model have et lille kamerahak og fingeraftrykslæser i power-knappen, ligesom på Samsungs Galaxy S10e.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.