Forside * Featured

Bose lukker alle deres butikker i Europa og USA

-

Så er det slut med at prøve Boses produkter, før du køber dem – i hvert fald i Boses egne butikker.

Den amerikanske audio-virksomhed Bose kan nu for alvor mærke, at en stor del af vores handelsvaner flytter online. Firmaet har meddelt at de nu lukker alle deres flagskibsbutikker i Europa og USA, Japan og Australien.

Annonce:

I alt bliver 119 butikker lukket. Kun butikker i Indien, De Forenede Arabiske Emirater, Kina og enkelte andre, asiatiske lande forbliver åbne. De sidstnævnte er der 130 af, og det er dermed lige under halvdelen af flagskibsbutikkerne, der forsvinder.

Det betyder samtidigt at stort set alle de butiksansatte i de pågældende butikker mister deres jobs. Bose har ikke officielt meldt ud, hvor mange, der er tale om, men når 119 butikker lukker siger sig selv, at der er tale om hundredevis.

Selv om lukningerne naturligvis er et tegn på, at butikkerne ikke var en ret god forretning, skal man ikke nødvendigvis se det, som om Bose er i krise. Firmaet har stadig et stærkt brand, når det gælder støjreducerende hovedtelefoner og andre lydprodukter.

 

”Dramatisk skift”

Netop støjreduktion finder lige nu vej til øre- og hovedtelefoner fra en hel del andre mærker, og Bose får derfor mere konkurrence på dette område. Omvendt vokser publikummet for aktiv støjreduktion således også, efterhånden som teknologien går mere mainstream.

Det brede publikum, som nu er ved at tage aktiv støjreduktion til sig, køber ikke produkterne i Bose-butikker. Boses produkter ”bliver i stigende grad solgt gennem e-handel” siger en repræsentant for Bose til Engadget.

I en pressemeddelese forklarer Bose, at der er sket ”et dramatisk skift” over til e-handel i de pågældende markeder, og de derfor reagerer nu ved at lukke butikkerne. Den første Bose-butik åbnede i 1993, og firmaet var dermed et af de første forbrugerelektronik-firmaer, der satsede på flagskibsbutikker, der primært fremviste og forhandlede et enkelt mærke.

Det er naturligvis en trend, der er fortsat, og vi har i de seneste par årtier set flagskibsbutikskæder fra Apple, Microsoft, Sony og Samsung. I de senere år er trenden dog vendt, og der bliver færre af flagskibsbutikkerne på tværs af brands. Det skyldes netop den samme årsag som Boses lukninger: Handelen flytter online.

Der er ingen Bose-flagskibsbutikker i Danmark, men man skal ikke længere end over på den anden side af Øresund til Sverige for at finde dem. Lukningerne vil ifølge Bose ske over de næste “få måneder”.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.