Forside * Nyheder

LG satser stadig 100% på OLED, og nu også med 8K.

-

Som altid var LG de første på pressedagen på CES 2020 i Las Vegas, og i år handler det om 8K og at få mere plads med de helt flade OLED TV.

LG fortsætter deres succes på OLED markedet, og er klar med næste generation af OLED TV, der er kommet ned i en pris hvor alle kan være med. Og i år er de også klar med 8K OLED TV, men der skal man nok ikke forvente at priserne er til daglig brug endnu. LG er for 7. år i træk den bedst sælgende producent af OLED TV.

LG startede deres pressekonference ved at fortælle om deres planer for AI, som de satser stort på, og de har valgt vigtige områder (LG kalder det levels), som de vil investere hårdt i. Når man når level 5, så behøver man nærmest ikke tænke selv. Og det er især det smarte hjem står højt på listen hos LG. Og ThinkQ bliver nu implementeret i næsten alle LG produkter. LG kalder deres smarthome koncept “Anywhere is Home”.

Annonce:

 

Men nu skal denne artikel ikke handle om smarte hjem, men om hvad LG viste når det gælder deres nye 2020 TV line-up i 4K og 8K.

Udover en opdatering af deres nuværende OLED og NanoLed serier, er LG nu endeligt klar til at sælge deres Rul-op OLED TV LG Signature OLED R på det europæiske marked, efter at have lanceret det i Syd Korea i 2019.

De nye OLED TV hedder BX, CX, GX og WX, hvor X’et repræsenterer 10. Og OLED kommer i størrelser fra 55 – 88 tommer. LG bruger stadig WebOS som smart-tv platform.

På assistent siden er der både Alexa og Google Assistant, og du får også Apple HomeKit og AirPlay 2 ligesom sidste år

8K OLED og NanoCell

LG kommer med 8K TV både baseret på OLED og LCD (NanoCell), og LG giver dig support for mange vigtige kodeks når du skal se 8K indhold. LG understøtter både HEVC, VP9 og AV1, så uanset hvad kilde du vil se 8K indhold på, er der stor sandsynlighed for at du kan se det på et LG 8K TV.

Alle LG’s 8K TV kommer naturligvis med HDMI 2.1, og understøtter 8K/60 i en opløsning på 7680 x 4320 pixels. LG kalder deres 8K “Real 8K”, og hentyder til visse konkurrenter snyder med opløsningen. LG’s 8K modeller har alle CTA 8K certificering.

 

8K TV’et drives af LG’s Alpha 8 Gen3 AI processor, der ligesom Samsung kan opskalere via deep learning teknologi. Processoren kan opskalere indhold til 8K, og samtidigt også optimere audio til 5.1 lyd.

LG understøtter “Filmmaker Mode”, der skulle gengive indhold på præcis den måde som filmproducenterne ønsker den skal vises på. Det slår bl.a. en masse AI fra i TV’et som ellers ville prøve og ændre billedet. Alle LG OLED TV er i øvrigt forberedt til at kunne kalibreres med CalMan teknologi.

LG kommer også med Dolby Vision IQ, som kan styre lys og lyd i forbindelse med afvikling af indhold.

 

LG vil også sikre at OLED bliver den mest brugte teknologi til gaming

LG samarbejder også i år med NVIDA, og sikrer at G-Sync virker med 2020 modellerne. Og LG havde inviteret NVIDIA med på pressekonferencen, der fortalte hvor meget det betød at ens nye TV havde G-Sync. LG er iøvrigt de første TV der er blevet certificeret af NVIDIA G-Sync.

Du kan bruge dit OLED til at spille med G-Sync i op til 4K/120Hz.

Priserne på 8K TV fra LG er endnu ikke kendt, men der kommer en produktartikel, når vi har fået alt info fra LG.

 

Galleri fra pressekonferencen

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.