Forside Produkter Mobil

Samsungs smartphone-division får ny topchef…igen

-
Tae-Moon Roh (bill.) er den nye CEO for Samsungs smartphone-division (Foto: Samsung).

Det er kun lige over fire år siden, DJ Koh overtog ledelsen af verdens største smartphone-mærke, og nu er han væk fra posten igen.

Verdens førende smartphone-mærke, når det gælder salg, er ubetinget Samsung. Og nu er der kommet et nyt ansigt i spidsen for elektronikgigantens verdensdominerende smartphone-division, kun lidt mere end fire år efter den sidste udskiftning på toppen.

Det bliver den 51-årige Tae-Moon Roh, der skal føre Samsungs smartphones-portefølje ind i 2020’erne. Han overtager efter DJ Koh, der siden december 2015 ellers har været i spidsen for Samsungs populære Galaxy-serie og andre produkter i divisionen.

Annonce:

DJ Koh forlader dog på ingen måde Samsung, hvor han har været siden 1984. Han rykker i stedet op i hierarkiet og overtager den overordnede ledelse af IT og mobilkommunikation indenfor Samsung-organisationen.

Man kan måske ikke klandre DJ Koh at han gerne vil fokusere på noget andet end smartphones. Ud over, at det er en meget udadvendt position at være smartphone-CEO hos Samsung, så har han på kun fire år skullet agere målskive for kritikken efter nogle af de største skandaler i Samsungs smartphone-historie.

Nummer to bliver nummer ét

Koh havde for eksempel kun været på posten i under et år, da produktionen af Samsungs Note 7-model blev standset, fordi batterierne havde en tendens til at selvantænde, hvilket var en kolossal kajerasler for firmaet. Dertil kommer den lidt mindre fadæse med Galaxy Fold, der måtte tilbagetrækkes og forsinkes efter det var lykkedes nogle anmeldere at ødelægge deres anmeldereksemplarer lidt for nemt.

DJ Koh blev ellers set som en mand, der skulle bringe Samsungs mobildivision helt frem på beatet, efter flere år med, hvad mange anså som værende uambitiøse smartphones under Kohs forgænger, JK Shin. Det omdømme har Koh dog fået vendt.

Men nu skal der altså nye kræfter til, og det for Samsung ret naturlige valg af en ny Smartphone-CEO er faldet på Tae-Moon Roh. Han har i årevis været DJ Kohs højre hånd og har formentlig også haft en hel del indflydelse på Samsungs ambitiøse smartphone-lanceringer i de senere år.

Første gang, han kommer til at møde verdenspressen, influencers og partnere på en stor skala bliver 11. februar, hvor Samsungs næste Unpacked-event finder sted i San Francisco. Her kommer Roh til at lede lanceringen af den næste Galaxy-flagskibsmodel, der forventes at komme til at hedde Galaxy S20.

Annonce:
Forrige artikelFullrate lukker og smides ind under YouSee
Næste artikelDisse produkter søgte vi efter i 2019
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.