Forside * Featured

TEST: B&O E8 3rd Generation trådløse in-ear hovedtelefoner

-

B&O er klar med 3. generation af deres trådløse E8 in-ear hovedtelefoner. De har stadig ikke aktiv støjreduktion, men til gengæld har de endnu bedre batteritid, og en enorm god lyd.

B&O har endnu en gang opdateret deres populære trådløse in-ear hovedtelefoner E8, så de nu hedder B&O E8 3rd Generation. Og der er kommet bedre lyd, meget bedre batteritid, og så er de blevet mindre, så de passer bedre i fleres øre. Til gengæld har de stadig ikke fået aktiv støjreduktion. Vi har testet de nye E8 3rd Generation.

 

Annonce:
Æsken til B&O E8 3rd Generation

 

Udpakning og installation

B&O E8 3rd Generation kommer i en lækker æske, der udover hovedtelefonerne indeholder et læderetui, et USB-A til USB-C opladningskabel, samt ekstra silikone propper i forskellige størrelser og form. Der medfølger også en lille manual, der forklarer hvordan du kommer i gang.

 

Indholdet af æsken til B&O E8 3rd Generation

 

Farven vi testede var sort, som p.t. er den eneste farve man kan få B&O E8 3rd generation i, når den lanceres i februar. Senere på foråret kommer den også i en Grey Mist.

Det medfølgende sorte etui er lavet i lækkert okselæder, der ser ualmindeligt eksklusivt ud. På bagsiden finder man USB-C port, ligesom der er en diskret diode på forsiden, der med forskellige farver viser om den lader op, eller er fuldt opladt. Etuiet kan også oplades trådløst via Qi med både 5W og 10W, så der er fuld plade, når det gælder om at kunne få strøm på enheden igen. Tak for det B&O!

Når du åbner etuiet, kommer der en flot slebet alu-kant frem, der indkapsler de to in-ear hovedtelefoner. Det er helt klart det mest elegante og eksklusive etui på markedet i min optik.

Øretelefonerne er blevet mindre og lettere, men designet er stadig diskret og elegant. Samlekvaliteten er i top, og de sidder rigtigt godt i ørene. Jeg er mest til høretelefoner med silikone propper, og der rammer B&O E8 3rd Generation lige ind i mit øre og hjerte. Pasformen er perfekt, og der medfølger silikone-propper i 4 forskellige størrelser (XS, S, M, L) samt en skum-prop i størrelse M, så alle sarte ører skulle være dækket ind.

På siderne af øretelefonerne er der touchfunktioner, der gør at man med forskellige tryk-kombinationer kan forbinde eller starte og stoppe, samt springe mellem musiknumre, og justere lydstyrken. Du kan også bruge kombinationer til at tage imod telefonopkald.

Installationen er super ligetil. Når du tager dem ud af etuiet første gang går de automatisk i Pair-mode, og findes let på din smartphone. De kommer med Bluetooth 5.1 og er styret af Qualcomm’s nye chipset som giver endnu bedre forbindelse og audio.

 

B&O E8 3rd Generation

 

Lyden er i særklasse god

Inde i hovedtelefonerne finder man B&O’s signaturlyd, som har en god og kraftig bas, og B&O har efterhånden fået luset deres Bluetooth problemer ud, og du får Bluetooth 5.1 med AAC+ og Qualcomm AptX.

Jeg testede B&O E8 3rd Generation med megen forskellig musik. Alt fra dance til klassisk, og uanset hvad jeg smed efter dem, så skuffede de ikke. Lyden var krystalklar, og bassen var i særklasse god, uden at være dominerende.

B&O E8 3rd Generation har som skrevet ikke aktiv støjreduktion, og det er selvfølgeligt trælst, men deres passive støjreduktion (tæthed mod ekstern lyd) er faktisk ret god. Jeg testede B&O E8 3rd Generation i et fly fra København til München, og er imponeret over hvor meget støj de faktisk lukker ude. De har som sagt kun passiv støjreduktion, men den virker rigtigt godt. Du kan naturligvis høre den dybe brummen for motorer, men jeg blev ikke forstyrret af tale eller meddelelser fra cockpittet.

B&O har gjort meget for at stemmer er blevet bedre ved podcast og lydbøger. Jeg testede med både Mads og Monopolet podcast med meget tale og diverse lydbøger, og kan bekræfte at stemmer går utroligt klart igennem.

 

 

Dette gælder også på telefonopkald, hvor B&O har fordoblet antallet af mikrofoner, så man nu har hele 4 mikrofoner indbygget. Dette for at isolere baggrundsstøj væk, så ens stemme går klarere igennem. I den periode jeg har testet B&O E8 3rd Generation har telefonopkald ifølge dem jeg har talt med lydt godt og klart.

Lyden på B&O E8 3rd Generation er mere end klart godkendt. Den er helt i top, og jeg må ærligt sige at jeg ikke savnede støjreduktion på hverken gåture, eller test i bil, men jeg har ikke haft mulighed for at teste dem i ægte flystøj. Men den simulerede flystøj var ikke så forstyrrende som den f.eks. er på et par AirPods Classic, der heller ikke har støjreduktion.

Pasformen gjorde at jeg sagtens kunne have B&O E8 3rd Generation i ørene i flere timer uden at få ondt i ørene. Og de sad så godt fast at jeg sagtens kunne sidde og svinge med hovedet uden de røg ud, men jeg ville nok ikke bruge dem til løb… (men nu løber jeg ikke særligt meget i forvejen…)

Touch-fladerne på siden fungerer utroligt godt, og det er let at skifte numre og ændre på lydstyrken. Har man brug for at der kommer mere lyd ind fra tale eller trafik, så har de også en “Transparency mode”, der kan aktiveres ved et tryk på venstre høretelefon.

 

Trådløs opladning på B&O E8 3rd Generation

 

Imponerende batteri: Op til 35 timers spilletid og 7 timer på én opladning

B&O har fået plads til hele 119% mere batteritid til B&O E8 3rd generation. Det skyldes bl.a. et bedre – og mere strømvenligt Qualcomm chipset. B&O oplyser op til 7 timer ved moderat lydstyrke. Nu er jeg til høj musik med god bas, og jeg ramte mellem 5-6 timer ved en ok høj lydsstyrke.

Og sammen med etuiet kan du så have helt op til 35 timers spilletid, så du kan sagtens tage en lang tog- eller flytur uden at skulle have ekstern strøm. Løber du tør kan du få ca. 1.5 times musik på ca. 20 min. opladning. Skal etui og hovedtelefonerne oplades til 100% fra tom, tager det ca. 2 timer via USB-C, og ca. 2.5 timer hvis du oplader dem via trådløs Qi opladning.

Men 5-6 timers batteritid er klart godkendt, og i den høje ende med så højt musik som jeg spiller.

 

 

Konklusion

B&O E8 3rd Generation er toppen af poppen hvis du vil have rigtigt god lyd i ørene. Men det kommer med et prisskilt der også er i toppen. Du skal af med hele 2.750,- DKK, men så får du også det ypperste inden for design og lyd samlet i samme pakke.

Oven i det får du en imponerende batteritid, og så takker jeg B&O for både at have USB-C og trådløs opladning i samme enhed.

 

Vi kvitterer med en meget høj karakter, og så må det være op til den enkelte om de vil have aktiv støjreduktion eller ej. Hvis det er vigtigt, så kig på Sony WF-1000XM3 som vi også har testet.

 

B&O E8 3rd Generation

 

Pris og levering

B&O E8 3rd Generation kommer p.t. i sort, og kan købes i B&O butikker og online fra den 14. februar 2020. Prisen er 2.750,- DKK. Du kan se aktuel dagspris her.

 

Specifikationer

Hovedtelefon type
Truly Wireless In-ear

Mål
Hver in-ear: 25 mm x 19 mm x 26 mm
Etui: 70,5 mm x 46 mm x 34,5 mm

Vægt
5,8 gram per in-ear
55 gram for etuiet

Matrialer
Aluminium
Polymer
Silikone (kun in-ear)
Læder (kun etui)

Drivere
Elektrodynamiske 5,7mm

Frekvensområde
20 – 20.000 Hz

Følsomhed
107 dB +/- 3 dB

Batteri
60 mAh kapacitet
Op til 7 timers batteritid per opladning (ved moderat volume)
Op til 35 timers total batteritid (4 opladninger i etui)
Total opladetid 2 timer (ca.)
20 min. opladning i etui giver ca. 1,5 timers brug

Bluetooth
Bluetooth 5.1
Codecs: AAC, SBC og aptX

I æsken
Oplade-etui
USB-C til USB-A opladerkabel
4 forskellige størrelser silikone-propper (XS, S, M, L)
1 skum-prop i str. M)
Quick start guide

 

B&O E8 3rd Generation

2.750,-
8.9

LYDKVALITET

9.0/10

DESIGN

9.5/10

BATTERITID

9.0/10

KOMFORT

8.5/10

BRUGERVENLIGHED

9.0/10

PRIS

8.5/10

Plus

  • Kanon lyd
  • Flot design
  • Super batteritid

Minus

  • For nogle manglende aktiv støjreduktion
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.