Forside Produkter Mobil

Huaweis foldbare smartphone kommer til Europa i næste måned

-

Huaweis nye konkurrent til Samsungs Galaxy Fold har en række forbedringer, men mangler stadig det vigtigste.

Det tog ikke ret lang tid fra Samsung viste Galaxy Fold frem, før Huawei var klar med en konkurrent. Mate X foldede anderledes, men ellers var der tale om det samme: En stor phablet med en tilsvarende stor pris.

Desværre var der også de samme bekymringer om holdbarheden som med Fold, og det fik Huawei til at nøjes med at udsende Mate X i Kina, hvor den høje pris også satte grænser for udbredelsen. Men nu er Huawei klar med en ny version, der også kommer til Europa.

Annonce:

Mate Xs 5G er navnet på denne forbedrede version, hvor der ikke er gjort ret meget ved det ydre design, men til gengæld er der gjort noget ved holdbarheden. Det er især hængslet, der er blevet arbejdet på, og så er den, som navnet antyder, klar til 5G-fremtiden.

Det er stadig småt med detaljerne, så vi kender ikke de nøjagtige 5G-specifikationer, men Huawei har oplyst til Engadget, at hængslet nu består af cirka 150 dele i stedet for 100 på Mate X. Det skulle ifølge Huawei gøre hængslet i stand til at blive foldet flere gange end tidligere, før de enkelte dele bliver slidt.

Stadig ingen Google-apps

Skærmen er den samme som på Mate X, altså en 6,6-tommers sag, der i udfoldet tilstand bliver til 8 tommer. Der er dog et nyt polymid-lag, der skulle beskytte skærmen bedre end på Mate X. Som vanligt på Huawei-telefoner har Mate Xs Leica-linser på kamera-modulet, der består at 40-megapixels hovedkamera, et 8-megapixels zoom-kamera og 20-megapixels ultravidvinkel-kamera og en ToF-sensor.

Kameraerne sidder, som på Mate X, på en lang ”hage”, der fungerer som et slags håndtag, når telefonen er foldet ud. En anden forbedring er, at Mate Xs nu får Huaweis Kirin 990 5G-processor ombord, der gør den lidt hurtigere end Mate X. Den har 4.500 mAh fordelt på to batterier, der kan lades op med Huaweis hurtig-opladningsteknologi.

Men Mate Xs lider af det samme problem, som Huawei slås med i alle andre sammenhænge lige nu: Manglen på Google-apps. Mate Xs kører med open source-versionen af Android, men har ikke Gmail, Google Maps, og værst af alt har den ikke Googles underliggende app-infrastruktur og Play Store.

Det betyder, at du kan installere apps ved at hente dem som APK’er på nettet, men denne proces er ikke beskyttet af Googles indbyggede malware-beskyttelse. Og fordi Google Play Services ikke kører på smartphonen, er der ifølge flere medier en hel del bøvl med apps, der crasher, ikke fungerer ordentligt med andre apps, mister forbindelsen til nettet og så videre.

Mate Xs har også det samme problem som alle andre foldbare telefoner lige nu: Den er voldsomt dyr. I Europa er basismodellen med 8GB RAM og 512GB lagerplads sat til at koste 2.499 Euro, eller over 16.700 kroner, når den lander. Det sidste skulle dog ske allerede en gang i marts.

Annonce:
Forrige artikelNetflix klar med daglige top 10 for Danmark
Næste artikelStandardisering af hurtig opladning via USB starter med Samsungs S20-serie
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.