Forside * Nyheder

Kameraet tager en masse plads inde i Galaxy S20 Ultra

-
Foto: iFixIt

Smartphone-valg handler lige nu i høj grad om, hvad du gerne vil give køb på.

Man kan ikke få det hele, og hvis du både gerne vil have en tynd og slank smartphone, lang batterilevetid og en stor skærm uden en krop, der er for stor, må du som regel give køb på noget andet, som for eksempel kameraet eller processorkraften.

Men i Samsungs nye Galaxy S20 Ultra, er det kameraet, der får lov til at fylde op, for telefonen er helt sikkert rettet mod de, der godt kan lide at tage billeder og video med deres smartphone. Det kan man også læse ud af vores ret begejstrede anmeldelse.

Annonce:

Når vi ved, at kameraet fylder lidt mere end normalt på S20 Ultra, er det ikke bare på grund af det store kameramodul bagpå. Det er også fordi, websitet iFixIt har været på banen igen. Der er næppe nogle smartphone-modeller i den høje ende, der undslipper en ”teardown” fra iFixit-folkene, og det gælder også S20 Ultra.

Som altid har websitet fokus på, i hvor høj grad, du selv kan reparere din S20 Ultra, men det vender vi lige tilbage til. Først er der det med kameraet, og hvor meget det fylder. S20 Ultra kan levere 4x ren optisk zoom (der sammen med digital zoom, kaldet ”space zoom”, kan komme helt op på 100x), og det klarer den via periskop-princippet.

Pilfingre bør holde sig væk

Det var Huawei, der først kom på banen med et ”periskop-kamera”, men nu har Samsung altså også udviklet noget lignende. Princippet er, at telefoto-linsen i stedet for at gå udad, på en måde går nedad inde i telefonen. En snedig konstruktion med spejle, der minder om et periskop, gør det så muligt at zoome ind på objekter ude i virkeligheden.

Men, som man måske kan regne ud, så fylder sådan en konstruktion jo lidt. Sammen med den 108-megapixels sensor, der også sidder i smartphonen, optager kameraet langt mere plads end normalt i sådan en smartphone. Heldigvis er skærmen på hele 6,9 tommer, og det har givet Samsungs designere lidt ekstra plads til at udbrede resten af elektronikken på.

Ulempen ved sådan en skærm – og et kamera med bevægelige dele – er naturligvis et højere strømforbrug. Det har Samsung afhjulpet ved at sætte et stort 5.000 mAh-batteri i telefonen, hvilket i følge vores anmeldelse ikke er så enormt, som det lyder, når strømforbruget tages i betragtning. Men rent fysisk fylder batteriet ret meget.

Og så er der lige det med muligheden for selv at reparere telefonen. Det skal man ifølge iFixIt overhovedet ikke forsøge sig med, for bagsiden er limet til resten af telefonen, og kan tilsyneladende ikke rigtigt sættes på igen af andre end autoriserede Samsung-folk. Dertil kommer, at skærmen og batteriet er svære at udskifte.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.