Forside * Featured

Microsoft afslører flere hardware-specifikationer for den næste Xbox

-

Der kommer masser af power i den næste Xbox.

I anledning af, at både Games Developer Conference og E3 er aflyst i fysisk form på grund af Coronavirus, har Microsoft besluttet sig for at åbne lidt op for posen i form af informationer om den næste Xbox-generation.

Annonce:

Informationerne er langsomt blevet sluppet ud, så vi ved for eksempel allerede, hvordan den nye Xbox kommer til at se ud (den har fået et radikalt redesign), og at den kommer til at hedde Xbox Series X. Vi ved også, at Microsoft planlægger at sende den på gaden ved juletid i år – hvis ikke COVID-19 kommer på tværs.

Derudover har vi kun hørt at GPU’en ombord vil kunne klare 12 teraflops og at både CPU og GPU er lavet i samarbejde med AMD. Men Will Tuttle fra Xbox-holdet har nu lagt et længere blogindlæg op på den officielle Xbox-blog, der forklarer hardwaren og konsollens store kapacitet i flere detaljer.

I indlægget kan man blandt andet læse, at CPU’en er en specialdesignt 8-core AMD Zen 2 sat til at køre ved 3,6 GHz og at GPU’en er en AMD RDNA 2-klasse-processor, der kører ved 1,825 GHz. De 12 teraflops er også blevet bekræftet.

 

Microsoft sammenligner størrelsen på Xbox (tv) med et køleskab (th)

 

4K i op til 120 FPS

Når GPU’en kan komme op på 12 teraflops, er det blandt andet fordi, den består af 52 Computing Units (CU). Det skal sammenlignes med at nogle af de mest hardcore AMD-grafikkort, du kan stoppe i en gaming-pc, typisk ligger på 40 CU.

De to processorer får selskab af 16GB GDDR6 RAM, hvoraf 10GB er optimeret til spilbrug med en overførselshastighed på 560 GB/s og 6GB er sat til 336 GB/s. De sidstnævnte dele af hukommelsen skal altså tage sig af de mindre krævende opgaver.

 

Xbox Series X

 

Der kommer også en specialdesignet 1TB NVME SSD i Xbox Series X, der dog kan udvides med et særligt expansion card og dermed få yderligere 1TB ombord. Begge drev kan overføre rå data i en hastighed på 2,4 GB/s, og komprimeret data ved 4,8 GB/s.

Disse hardware-specifikationer vil ifølge Xbox-holdet give mulighed for spilafvikling i 4K ved 60 FPS, med potentiale for at frame-raten kan komme helt op på 120 FPS i 4K på længere sigt, efterhånden som f.eks. softwaren forbedres.

Skulle to terabyte i øvrigt ikke være nok lagerplads, kan Xbox Series X også udvides med en ekstern USB-harddisk, der tilsluttes med USB 3.2. Microsoft forventer dog ikke, at Xbox-brugere downloader og lagrer deres spil – der stadig et optisk drev i Xbox Series X, der kan håndtere 4K UHD Blu-rays.

 

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.