Forside * Nyheder

Musikere får hjælp af streaming-platformene under coronakrisen

-
Chris Martin fra Coldplay spillede koncert over nettet – og det kan flere bands nu gøre, og stadig tjene penge på det.

To initiativer skal nu gøre det lidt nemmere at være noget ved musikken, når folk bliver hjemme.

Som bekendt bliver man ikke ret rig af at udgive musik via streaming. Overordnet set har overgangen til streaming via downloads fra fysiske musikmedier betydet, at musikere i langt højere grad henter deres indtægter fra live-optrædender og f.eks. KODA-rettighedspenge.

Men hvad gør man, når man ikke kan spille koncerter, fordi publikum er blevet beordret til ikke at forsamles i større folkemængder og i det hele taget bliver indendøre? Mange musikere og DJs har kastet sig over at spille musik live via sociale medier som f.eks. Instagram og YouTube, for i det mindste at holde gang i aktiviteterne – selv om der måske ikke er så mange penge i det.

Annonce:

Det er nemt nok at gøre, når man f.eks. hedder Chris Martin, er forsanger i Coldplay og allerede er et kendt navn med masser af hits i rygsækken. Men hvis man er et nyt navn, der stadig er i gang med at opbygge en fanbase, kan det være lidt sværere at trænge igennem.

Det vil platformen Bandsintown nu gøre noget ved. Normalt hjælper de med at gøre publikum opmærksomme på, hvornår både større og mindre musiknavne spiller koncerter, men nu vil de hjælpe bands med at spille koncerter online – og tjene penge samtidigt.

Spotify, Tidal m.fl. spytter penge i musik-hjælpefond

De har indgået et samarbejde med Twitch, som mange Recordere-læsere sikkert kender som en platform, hvor man kan kigge med, mens folk spiller computerspil. Twitch har dog også en hel økonomi bag sig, hvor gamere kan tjene penge via donationer og sponsorater, hvis de kan samle et tilstrækkeligt stort publikum.

Det er dette økosystem, Bandsintown nu vil bruge til at hjælpe bands og solokunstnere under coronakrisen. Ved at spille Bandsintown-koncerter på Twitch kan musikerne således ikke bare nå ud til et nyt publikum, de kan stadig spille live og få lidt penge. SoundCloud har for nylig sat gang i noget lignende, dog uden video.

Men også de store, traditionelle streamingplatforme er igang med at hjælpe musikerne. En ny COVID-19-fond administreret af organisationen MusiCares skal hjælpe musikere økonomisk, hvis de kan bevise at deres koncerter er blevet aflyst. I Danmark kan musikere med medlemsskab af en A-kasse naturligvis få hjælp ad den vej, men det er bestemt ikke alle musikere (og slet ikke udenfor Danmark) der har den mulighed.

MusiCares har fået Spotify, Tidal, Amazon, Facebook, YouTube, Pandora og det amerikanske DAB-modsvar Sirius XM til at donere penge til formålet. Lige nu glimrer Apple ved sit favær, men de kan naturligvis springe på senere. Virksomheden har allerede vist sig ganske villig til at hjælpe under coronakrisen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.