Forside * Featured

TEST: Sennheiser HD 450BT trådløse hovedtelefoner

-

Vi har testet de nye HD 450BT fra Sennheiser der er trådløse Bluetooth hovedtelefoner med aktiv støjreduktion og op til 30 timers batteritid, og understøttelse for samtale-assistenter

Sennheiser er klar med et lækkert par mid-price trådløse over-ear hovedtelefoner, der både har lang batteritid, aktiv støjreduktion, Bluetooth 5 og en pris på ca. 1.350,- hvor de fleste kan følge med.

Vi har testet dem, og her kan du læse hvad vi synes.

Annonce:

 

Udpakning og installation

Sennheiser HD 450BT kommer i en pæn hvid æske der udover hovedtelefonerne indeholder et mini-jack kabel, hvis du vil køre kablet – Et USB-C opladnings-kabel og en lille rejsetaske, som du kan bruge hvis du vil have dem med på farten. Udover det er der et par små manualer, der får dig hurtig i gang.

Modellen vi testede var hvid, men HD 450BT findes også i en sort model. På den hvide model er ørepuderne i en elegant grå farve, hvor de på den sorte model er sorte ligesom hovedtelefonerne.

Designet virker meget eksklusivt, og selvvom hovedtelefonerne primært er lavet i hård plast, så føles de ikke svage i konstruktionen, og samlekvaliteten er som vi forventer fra Sennheiser. Solid og robust.

Til gengæld er det som om at Sennheiser godt kunne have brugt fem minutter mere på placeringen af knapperne til betjening. De er alle på højre øre, og det er mini-jack og USB-C stikket også. Så du har hovedtelefonerne kablet, og lader du dem op samtidigt, så er der godt nok meget at finde rundt i.

Der er fire knapper som du kan betjene hovedtelefonerne med, og fordi man har placeret lydstyrke og forrige/næste nummer præcis lige ved siden af hinanden, oplevede jeg flere gange at jeg ramte forkert. OK, Sennheiser har lavet to forskellige knaptyper, hvor den ene er en slider, og den anden er en op/ned, men alligevel. Det ville have været smartere at de havde fordelt det på begge ører, men når man har haft gang i de forskellige knapper nogle timer, så har man vænnet sig til placeringen.

Installationen er hurtig og intuitiv uanset om du kører iOS eller Android, og efter installationen kan du vælge at optimere lyden med Sennheisers egen Smart Control app. Det er også fra app’en du kan opdatere firmwaren hvis du har brug for det.

 

Hvordan sidder de på ørene?

Sennheiser HD 450BT har nogle dejlige bløde ørepuder, men de er meget små, og man skal nok prøve dem selv for at være sikker på at de passer præcist til ens egne øre.

På mig som er ret stor-hovedet, sad de OK, men de første minutter føles de stramt. Men til gengæld oplevede jeg ingen vindstøj når jeg gik rundt med dem, når jeg luftede hundene.

 

Hvordan lyder de?

Sennheiser HD 450BT kommer med Bluetooth 5.0 og understøtter HSP, HFP, AVRCP, A2DP profiler. De indbyggede drivere leverer en ren og bred lyd med en meget diskret diskant og bas som standard.

Du kan naturligvis selv vælge at gå ind i Sennheiser’s Smart Controll app, og justere bas og diskant, men til min smag har Sennheiser ramt lige som jeg kan lide det. God bas, uden den bliver for hård, og ren diskant uden den bliver for skarp.

Jeg testede dem med Dido’s “No Angel” album fra 1999, og Dido’s stemme kom flot igennem, mens akustikken i musikken bag stod lige i skabet. Nummeret “My Life” lød nærmest som man sad midt i studiet og lyttede med. Man kunne næsten høre tangenterne blive slået ned på det elektroniske klaver. Super god lyd.

Belladonna med Andreas Vollenweider fra albummet “Caverna Magica” fra 1984, gav mig gåsehud fordi både harpen blev båret frem af resten af produktionen. Og det skal siges at jeg testede med aktiv støjreduktion slået til.

SAGA’s live album “In Transit” lød også godt, og selvom jeg til tider savnede lidt diskant, kunne det let justeres fra app’en.

Støjreduktionen virker rigtigt godt, og den er let at slå til og fra fra et enkelt tryk på en af de mange knapper på højre øreprop. De indbyggede mikrofoner virker også rigtigt godt, så opkald mens man er på farten kan udføres uden at forstyrre alt for mange.

Lyden er klart godkendt.

Smart Control App’en

Det er nu ikke meget man bruger app’en, men håber Sony læser med for Sennheiser’s Smart Control app kan ikke så meget, men til gengæld så kan den det hurtigt og let når du har brug for det.

Du kan firmware opdatere dine hovedtelefoner, hvis der kommer en sådanne. Og så kan du sætte din egen preference for hvordan du vil have lyden.

Ellers er der ikke noget som helst andet at bruge app’en til, og det er fint, for alt andet virker perfekt med det operativsystem du bruger.

Fantastisk batteritid, og lynhurtig opladning

Sennheiser HD 450BT kommer med et 600 mAh batteri, der giver op til 30 timers batteritid, og i den tid vi testede den, er der intet der tyder på du uanset hvor højt du spiller kommer under 20 timer. Så skal du krydse atlanten, vil du uden problemer kunne lytte til musik eller streame film uafbrudt begge veje uden opladning.

Genopladning af et helt tomt batteri tager ca. to timer, og så er du igen kørende op til 30 timer.

Konklusion

Sennheiser HD 450BT er nogle rigtigt gode trådløse hovedtelefoner. De kommer med Bluetooth 5.0, der giver en rigtigt god batteritid, og så lyder de bare rigtigt godt.

De koster ikke mere end omkring 1.350,- og for den pris for du rigtigt god lyd. De kan ikke helt følge med f.eks. Sony WH-1000XM3, men de koster også 600 kr. mere, men de lyder ikke 600 kroner dårligere vil jeg sige.

Så er du i markedet for et sæt gode over-ear hovedtelefoner, så test Sennheiser HD 450BT.

Pris og levering

Sennheiser HD 450BT koster ca. 1.350,- og findes i farverne sort og hvid, og kan købes nu i flere fysiske og onlinebutikker.

Du kan se dagspris her.

Sennheiser HD 450BT

8.6
Ydelse (lyd) 9.0
Brugervenlighed 7.5
Design 8.0
Batteritid 9.5
Pris 9.0

Plus

  • God batteritid
  • Rigtig god lyd til prisen
  • USB-C opladning

Minus

  • For mange knapper på højre side
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.