Forside * Featured

Medie: Apple vender tilbage til iPhone 4-looket i 2020

-
Sådan forestiller hobby-designerne hos EverythingApplePro sig, at det nye iPhone-design kan se ud til efteråret, ud fra de nuværende rygter (Mock-up: EverythingApplePro)

Nu begynder der for alvor at indløbe rapporter om, hvordan de næste iPhone-topmodeller kommer til at se ud.

De iPhones, der bliver lanceret til efteråret, vender angiveligt tilbage til et design, der minder mere om iPhone 4-looket end det nuværende design. Apples smartphone har ikke for alvor gjort noget ved det overordnede design siden iPhone 6 kom ud i 2014, på nær fronten, der som alle andre smartphones har fortrængt bræmmer og knapper til fordel for mere skærm.

På iPad har vi dog allerede set, hvordan designet så småt er begyndt at forandre sig. På iPad Pro er siderne for eksempel fladere, og selv om de seneste versioner af iPad og iPad Air ikke går helt så langt over i et mere kantet design, er der alligevel ingen tvivl om retningen.

Annonce:

Det er netop denne retning, som den normalt ret troværdige Mark Gurman fra Bloomberg nu melder, at Apple vil gå i, når det gælder de kommende 2020-iPhones. Gurman skriver, at designet på mindst to af efterårets fire nye iPhones får flade kanter i stedet for de glatte sider, vi har set på iPhone siden iPhone 6. Det skulle angiveligt være for at strømline designet fra iPad Pro med iPhone-topmodellerne.

Ligner iPhone 4…eller iPhone 5?

Folk, der har været på iPhone i årevis kunne formentlig nikke genkendende til det iPhone 4-lignende design, der har kendetegnet de seneste generationer af iPad Pro. Fordi smartphones p.t. er højere end for ti år siden, da 4’eren kom ud, er den efterfølgende iPhone 5 måske et bedre sammenligningsgrundlag. Men det er ikke alle iPhones, der kommer til at se sådan ud til efteråret ifølge Gurmans kilder.

En lille reminder om, hvordan iPhone 4 og 5 så ud i 2010 og 2012.

Der kommer også to billigere modeller, der skal agere efterfølgere til iPhone 11. Et godt bud vil derfor være, at ”iPhone 12” kommer i to størrelser, og at Apple derudover holder fast i ”Pro” og ”Pro Max” til de iPhones, der kommer til at ligne iPad Pro. Der kommer altså en større design-sammenhæng mellem iPad Pro og iPhone Pro.

Skærmen på den store Pro Max-model skulle blive en anelse større end de nuværende 6,5 tommer, og angiveligt arbejder Apple på langsomt at udfase kamerahakket. Sidstnævnte forsvinder dog ikke helt fra fronten i år, men skulle dog blive mindre.

Kommer senere end normalt

Det er dog ikke kun på ydersiden, at iPhone Pro kommer til at minde mere om iPad Pro. Ifølge Gurman vil iPhone også få den LIDAR-hardware ombord, á la den, der sidder i iPad Pro, så de to enheder begge har de samme Augmented Reality-funktionaliteter. Der kommer derudover til at sidde tre kameraer i Pro- og Pro Max-modellerne, mens resten af porteføljen fortsætter med to kameraer. De nye iPhones bliver også 5G-telefoner, helt som forventet.

iPad Pro.

Mark Gurmans kilder siger endvidere, at Apple formentlig også bliver ramt af Corona. Såvel Apples egne medarbejdere, der lige nu arbejder hjemmefra, som firmaets kinesiske samarbejdspartnere, er lagt ned af pandemien og det kan give nogle ugers forsinkelse i forhold til, hvornår Apple normalt sender deres iPhones i butikkerne. Det skulle dog stadig blive til en efterårslancering.

Apple arbejder derudover også på en ny, billigere version af HomePod i halv størrelse af den nuværende model. De fleste andre producenter af intelligente højttalere har alle forskellige størrelser i sortimentet, så det giver mening for Apple også at følge den strategi. Bloomberg har tidligere rapporteret, at Apple forventer at give adgang til flere streamingtjenester på HomePod i fremtiden. Den nye HomePod skulle også dukke op i årets anden halvdel, så mon ikke, den bliver præsenteret sammen med de nye iPhones?

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.