Forside * Featured

Apple-spåmand: Alle 2020-iPhones får 5G

-

Hvis du forventer at opgradere til 5G, så snart, det er tilstrækkeligt udbredt, skal du nok vente lidt med at købe en ny iPhone.

Sådan er tingenes tilstand i hvert fald, hvis man skal tro de seneste udmeldinger fra en af de mest træfsikre Apple-spåmænd blandt tech-analytikerne, Ming-Chi Kuo fra TF International Securities. Kuo bruger typisk sine kontakter i det kinesiske og sydkoreanske produktionsmiljø til at få information til sine analyser.

Annonce:

Han siger nu, at alle nye iPhones vil kunne benytte 5G-mobildata, når vi kommer frem til den sidste halvdel af 2020 og Apples store efterårs-lancering. Tidligere rygter har peget på, at kun de dyreste modeller ville have 5G ombord.

Det sidste ville have været i tråd med den strategi, som Apples nærmeste (og noget større) konkurrent, Samsung, kører med deres S10-serie. Altså bare et år senere, hvilket synes at passe meget fint med Apples normale måde at gøre tingene på.

Men nu siger Ming-Chi Kuo altså, at hele 2020-kollektionen af iPhones kommer til at have 5G. Det gælder altså også den billigere model, vi rent spekulativt kan forvente kommer til at hedde iPhone 11SR. Argumentationen fra Ming-Chi Kuo er også ganske solid.

Intel-opkøb spiller ind

Kuo mener, at tre faktorer gør sig gældende. Dels vil operatørerne for alvor begynde at rulle 5G-netværk ud i 2020, så det rent faktisk giver mening at lancere 5G-iPhones til den brede offentlighed i efteråret næste år.

Dels vil dette også føre til at 5G-hardwaren kommer ned i et prisleje, hvor Apple kan lave iPhones til en pris, der stadig giver dem deres sædvanligt høje avance. Den sidste faktor er Apples køb af Intels modem-division, der netop kan gøre det muligt at få 5G-komponenter billigere end tidligere.

Købet forventes netop at kunne ses på Apples aktiviteter fra næste år, så det passer fint med, at Apple kan begynde at stoppe 5G-modem’er i deres iPhones fra 2020-serien. Det betyder dog, at 2019-iPhones pludselig bliver noget mindre interessante, hvis man planlægger at beholde sin telefon i mere end et års tid.

Det kan være årsagen til, at Apple ser ud til kun at lave et minimum af opdateringer, når X-serien afløses af iPhone 11, hvilket kan ske indenfor den næste halvanden måneds tid. Her forventes også nye iPads, hvor der hviskes om en tidlig 5G-udrulning på den populære tablet. Men Ming-Chi Kuos udmelding ovenfor har netop gjort det sidste lidt mindre sandsynligt.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.