Forside * Nyheder

Samsungs Galaxy Buds Live: ANC uden trængsel i øregangen

-
Disse plastik-peanuts er i virkeligheden avancerede øretelefoner (Foto: Recordere)

Kan man få effektiv, aktiv støjreduktion i øretelefoner uden at stikke dem helt ind i øret? Det mener Samsung.

Det er helt tydeligt, at der er et publikum til øretelefoner, der ikke går helt ind i øregangen. Det har Apples EarPods og senere AirPods, bevist til fulde. Dertil kommer, at vi ikke skal ret langt tilbage i tiden, før vi finder en æra hvor øretelefoner, der gik ind i øregangene, kun blev brugt af musikere på store scener.

I vore dage er det naturligvis anderledes. Blandt de store producenter er det stort set kun Apple, der ikke opfordrer deres brugere til at stikke trådløse øretelefoner helt ind i øregangen. Altså lige indtil idag, hvor Samsung har annonceret Galaxy Buds Live.

Annonce:

Firmaets nye bud på trådløse øretelefoner hedder tilsyneladende ”Live”, fordi de netop ikke fylder øregangen ud og dermed isolerer delvist for udefra kommende lyd. Lyden er mere ”Live” på denne måde, synes Samsung at mene. Det sidste er netop en af fordelene ved in-ear-øretelefoner, sammen med det faktum, at du får mere basfornemmelse ud af at placere øretelefonernes højttalere så tæt på trommehinden som muligt.

Men ifølge Samsung kan Buds Live sagtens isolere nok til at de effektivt kan bortfiltrere uønskede frekvenser under 700Hz, såsom flystøj, motorlyde fra tog eller biler, og så videre. Buds Live er nemlig den første i Buds-serien, der har Active Noise Cancellation eller ANC. Samsung kalder det ”ANC for Open Type”, altså aktiv støjreduktion for åbne øretelefoner – noget, der hidtil har været opfattet som svært at opnå.

En peanut i øret

Hvorvidt det virker, finder vi nok først ud af ved en test. Men Samsung har i hvert fald gjort sit for at prøve. For eksempel er Buds Live formet som en peanut, sådan at den kan lægge sig ind i øret og følge dets konturer. På den måde går den muligvis ikke helt ind i øret, men blokerer alligevel for en del af lyden, blot på ydersiden.

På den måde er de tre mikrofoner (to på ydersiden, én på indersiden) heller ikke tilstrækkeligt langt inde i øret til at gøre det svært at høre, hvad du siger under et telefonopkald. De får derudover hjælp af den såkaldte Voice Pickup Unit, der bl.a. bruger knogleresonans til at videreformidle dine ord til personen i den anden ende.

Designet udnyttes også til at give plads til en basport, der har mere plads til at flytte luft fra øretelefon og ind i øret, hvilket (igen) skulle give en mere ”Live”-agtig lydfornemmelse. Når vi nu taler om design, så kommer øretelefonerne i skinnende hvid, sort og bronze, som er en del af Samsungs generelle efterårsfarvevalg. De kalder farverne ’Mysic White’, ’Mystic Black’ og ’Mystic Bronze’.

Et sidste, vigtigt punkt for alle trådløse øretelefoner er naturligvis batterilevetiden. Her kan opladningsæsken sikre 29 timers samlet spilletid, inden også æsken skal lades op. Hvis du har ANC eller en virtuel assistent slået til, kan du forvente seks timers spilletid på en opladning. Hvis du slår de to ting fra, kan du regne med op til 8 timer per opladning.

Sammen med resten af Samsungs efterårskollektion (Z Fold 2 undtaget, da vi endnu ikke har fået en fast lanceringsdato for den), kommer Galaxy Buds Live i handelen 21. august. De koster 1.399 kroner.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.