Forside Produkter HiFi & Surround

TEST: Harman Kardon Citation Oasis DAB – Den perfekte clockradio

-
Harman Kardon Citation Oasis Dab

Harman Kardon er klar med en smart trådløs højttaler, der også virker som DAB+ radio, Bluetooth højttaler, AirPlay-2 højttaler og Chrome Cast højttaler og med indbygget Google Assistant – Oven i det har den indbygget trådløs opladning til din telefon.

Jeg er nok for mange fra en anden tid hvor man enten havde et vækkeur eller en clockradio. Personligt har jeg stadig en Sony clockradio, som jeg har haft i mere end 20 år, og den trænger virkeligt til en afløser, men det virker ikke som om at markedet har formået at forny sig, fordi smartphones, smarte højttalere og personlige assistenter har overtaget det markeded.

Jeg blev derfor positivt overrasket da jeg så at Harman Kardon havde introduceret Citation Oasis DAB højttaleren med indbygget DAB+ radio, dansk talende Google Assistant, trådløs Qi opladning og en masse andre smarte funktioner som vi kommer ind på.

Annonce:

Vi har testet den nye schweizerkniv af en smart højttaler, for at se om den kan erstatte pladsen på sengebordet eller andre borde.

 

Kassen til Harman Kardon Citation Oasis Dab

Udpakning og installation

Harman Kardon Citation Oasis DAB kommer i en kasse, der udover selve radioen indeholder strøm og antennekabel samt en lille instruktionsbog, der fortæller hvordan du sætter den op.

Designet er yders elegant. Siderne er beklædt med gråt uldstof fra Kvadrat, der kun afbrydes af et LED display på forsiden.Bag stoffet på forsiden er der også de velkendte fire Google Assistant dioder, der viser lydstyrke og når Google Assistant lytter med.

 

Bagsiden på Harman Kardon Citation Oasis Dab

På bagsiden har man en mini-jack indgang, strømstik, et USB-A stik til opladning, antenne-indgang samt knapper til at ændre lysstyrke på display, slukke WiFi om natten (fra 00:00 – 06:00) for ro samt tænd/sluk af mikrofonen til Google Assistant. I bunden er der en reset knap, samt adgang til et backup batteri, så man også bliver vækket hvis der er strømsvigt.

 

Toppen med bl.a. Qi oplader på Harman Kardon Citation Oasis Dab

På toppen finder man en stor trådløs Qi oplader plads, hvor du kan oplade alle telefoner der er kompatible med Qi standarden. Så er der 4 pladser til DAB radiostationer, en play/pause/snooze knap, lydstyrke, input valg samt knapper til tuning og alarm. Der er også to mikrofoner som bruges til Google Assistant.

Installation er supernemt. Citation Oasis DAB installeres på samme måde som enhver anden Google smart-enhed via Google Home, og får på den måde adgang til dit trådløse netværk samt får sat rum og andre Google home indstilinger op. Det betyder også at den kan bruges til at betjene alle de enheder du har sat op i dit hjem, der understøtter Google Assistant (f.eks. Sonos og Philips Hue).

Efter installationen skulle radioen lige opdateres, men det klarede den selv, og så satte den også selv DAB radio kanalerne op.

 

Indholdet af kassen på Harman Kardon Citation Oasis Dab

DAB+ radio, TuneIn radio, Bluetooth og både AirPlay og Chrome Cast

Citation Oasis DAB har indbygget DAB+ radio, og Harman Kardon har formået at binde den sammen med Google Assistant, ved at du kan trykke på et lille alarm ikon på toppen af radioen, og så bruger den DAB+ stationer i stedet for den velkendte Google Assistant alarmtone.

Du kan gemme op til fire DAB-favoritstationer på de hukommelsespladser der er op toppen af radioen, så du let kan finde dem frem igen.

Citation Oasis DAB understøtter også TuneIn internet radio, som betjenes via Google Assistant. Du kan bede den om at spille din favoritstation ved at sige “Hey Google, spil <radiostaion> via TuneIn”, og så virker det oftest korrekt. Og her savner jeg virkeligt en integration mellem enheden og TuneIn. På andre Internet radioer jeg har testet, har jeg kunne gemme dem på lige fod på de favoritknapper der er. Det kan man ikke på Citation Oasis DAB.

Og vil du gerne spille din egen musik fra din streamingtjenester, kan du bruge Citation Oasis DAB som både AirPlay-2 og Chrome Cast højttaler. Den dukker fint op på både iOS og Android telefoner. Oven i det kan du også bruge Bluetooth til at forbinde til højttaleren.

 

Velkommen til Google Assistant

Betjening via Google Assistant og trådløs opladning

Det er ret vigtigt at fortælle at Citation Oasis DAB er flere enheder i en, og at du ikke kan bede Google Assistant om at betjene DAB delen af radioen. De to dele er helt adskilt udover den manuelle integration mellem alarm og DAB radio.

Men ellers kan du alt det du forventer med Google Assistant som du også kan på andre Google Assistant enheder.

Den understøtter alle Googles rutiner (f.eks. “godmorgen” og “godnat”), og er man allerede Google Assistant bruger, vil den bare falde helt naturlig ind i økosystemet.

Oven i det får du både trådløs Qi opladning og et USB-A stik til kablet opladning med på Citation Oasis DAB. Den trådløse opladning virker perfekt. Det er ikke Fast Charge, men da den for de fleste vil stå på natbordet, så er telefonen alligevel på 100% om morgenen.

Har du en telefon uden trådløs opladning som f.eks. OnePlus Nord, så er der et USB-A stik på bagsiden så du kan bruge højttaleren som strømforsyning til kablet opladning med 5V/1A.

 

Lyden er god på Harman Kardon Citation Oasis Dab

Hvordan lyder den?

Harman Kardon er jo kendt for at levere god lyd, og Citation Oasis DAB skuffer ikke ud fra den størrelse. Højttaleren består af to enheder, der lever både diskant og bas på et niveau som imponerende ud fra størrelsen.

Sade’s Soldier of Love fik rigeligt med både bas og tromme, mens der stadig var plads til Sade’s sprøde stemme. Vi testede Citation Oasis DAB med både klassisk, dance, rock og vigtigst af alt stemmer når man lytter til radio, og uanset hvad vi lyttede til, var lyden godkendt og på intet tidspunkt følte jeg at jeg ønskede at justere på lydbilledet.

Lyden på Citation Oasis DAB er klart godkendt.

 

Harman Kardon Citation Oasis Dab

Konklusion

Som jeg skrev i starten, så er Harman Kardon Citation Oasis DAB en schweizerkniv af funktioner i en og samme enhed. Og den giver sine brugere meget funktionalitet for de ca. 1.700,- den koster.

Du får en clockradio, en trådløs højttaler, en lade-station og en smart-assistent i samme enhed, og kun hvis du kan se at du har det behov er prisen i orden.

Jeg er meget begejstret for Harman Kardon Citation Oasis DAB, fordi den er elegant og har en høj WAF (Wife Acceptance Factor), og det er vigtigt især for enheder der skal listes ind i det allerhelligste (soveværelset).

Lyden er god, funktionerne virker og skal jeg endeligt slå ned på noget negativt så bliver det at jeg er super ked af at man ikke kan gemme internet radiostationer på hukommelsesknapperne.

Men står du og mangler en god og intelligent clockradio, der er let at betjene, så er Harman Kardon Citation Oasis DAB værd at tage med i overvejelserne.

 

Pris og levering

Harman Kardon Citation Oasis DAB koster 1.699,-, og kan købes flere steder på nettet (se bedste dagspris her.). Den kan købes i farverne grå og sort.

Højttaleren kan leveres allerede nu

Specifikaioner (engelsk)

 • Model Name: Citation Oasis
 • Transducer: 2 x 1.75″ (2 x 44mm)
 • Output power: 2 x 6W RMS
 • Signal-to-noise ratio: 80dBrA
 • Power Supply: 100-240V – 50/60Hz
 • Bluetooth® version: 4.2
 • Wireless network: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4GHz/5GHz)
 • Supported audio formats: HE-AAC, LC-AAC, MP3, Vorbis, WAV (LPCM), FLAC, Opus
 • Dimensions (W x H x D): 218 x 66 x 148mm (8.6″ x 2.6″ x 5.8″)
 • Weight: 1.2kg (2.6lb)

Harman Kardon Citation Oasis DAB

1.699,-
9

Design

9.0/10

Lyd (udfra størrelse

9.0/10

Trådløse features

10.0/10

Smarte features

9.0/10

Pris

8.0/10

Plus

 • Mange gode funktioner i én enhed
 • Harman Kardon signaturlyd

Minus

 • Manglende mulighed for at kunne gemme Internet radioer i hukommelse
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.