Forside Produkter Mobil

TEST: Samsung Galaxy Tab S7+ 5G – Den bedste Android Tablet lige nu

Endelig en Android Tablet der kan kæmpe med iPad Pro på design og specifikationer - Vi har testet Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

-

Samsung har lanceret deres Tab S7 serie, og siden vi så dem på præsentationen har vi glædet os til at prøve modellen med 120Hz 12.4 tommer AMOLED skærm og S pen support. Endelig en Android tablet der kan slå iPad på flere områder.

iPad har siden lanceringen været enehersker på tablet markedet, set på salgstal og popularitet. Dette har især skyldes at mange Android tablets har gået efter lav pris i stedet for høj kvalitet og ydelse. Det er slut nu. Med Samsung Galaxy Tab S7+ 5G får man en Top performer Android 10 tablet med mulighed for 5G og Wi-Fi 6. Du får en 12,4 tomme Super AMOLED skærm der imponerer.

Vi har testet den nye iPad konkurrent, der giver Android brugere adgang til en luksus tablet til en højere pris, men med specifikationer og kvalitet der let kan slå iPad på flere områder.

Annonce:

 

 

Udpakning og design

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G kommer i en elegant æske, der udover Tablet’en indeholder en stor S Pen med trådløs opladning, en 15W USB oplader samt et USB-A til USB-C opladningskabel, og en SIM-nål til SIM skuffen, der også har plads til et MicroSD kort, så man kan udvide lagerpladsen. Ifølge Samsungs hjemmeside er der også et par USB-C AKG in-ear hovedtelefoner med, men de var ikke i den æske vi havde til test, så det er ikke noget vi kan bekræfte.

Designet minder på mange måder om en iPad Pro, men alligevel er den både tyndere og mere elegant i sit udtryk. Modellen vi testede var en 128GB 5G i farven Mystik Black, men den fås også i den nye Mystik Bronze, hvis man hellere vil have det.

 

Option connector

På forsiden finder man en 12,4 tommer Super AMOLED skærm, og Samsung har flyttet kameraet fra den smalle side til den brede i toppen, så kameraet sidder “rigtigt” i forhold til hvordan de fleste bruger deres tablet på.

I top og bund finder man hele fire AKG kalibrede højttalere. På venstre side har man en connector til et Book Cover Keyboard som vi også havde med til testen. På højre side har man tænd/sluk samt lydstyrke knapper, ligesom SIM skuffen til 5G/LTE SIM og MicroSD kort.

På bagsiden finder man et dual-kamera, der er elegant placeret i en glasramme, der også dækker for den trådløse magnetiske liste, der bruges til at oplade den medfølgende S Pen trådløst. I bunden finder man også et USB-C stik til enheder og opladning.

Det er den mest elegante Android Tablet jeg har set – Designet er moderne, samlekvaliteten virker yderst solidt, og så virker det virkeligt som den luksus tablet jeg har savnet på Android platformen. Og så er det super fedt at man får en S Pen med i prisen.

 

12.4″ Super AMOLED display

12,4 tommer 120Hz AMOLED skærm er i særklasse god

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G kommer med en 12,4 tommer 16:10 Super AMOLED skærm med WQXGA 2.800 x 1.752 pixels (277 DPI), og så har den understøttelse for HDR10+. Skærmen er omkranset af en kant

Skærmen står ualmindeligt klart, og med 120Hz skærmopdatering, kører alle de programmer du bruger hele tiden meget mere flydende. Chrome browseren var en sand nydelse, når man læser nyheder, ligesom både billeder og videoer står ualmindeligt godt på skærmen uanset lysforhold.

Kanten rundt omkrig skærmen minder meget om iPads, så dem der havde håbet på skærm til kant, vil ikke synes om S7+.

Samsung har inkludere deres Samsungs Edge panel funktion på Tab S7+, og den funktion giver ualmindeligt meget mening på en tablet. Her kan du have smutveje til apps, kontaktpersoner, vejr og clipboard. Hvis man ikke er fan, kan dette slås fra i indstillingerne.

Under skærmen finder man også en fingeraftrykslæser, der fungerer godt og præcist. Og du kan også låse Tab S7+ 5G op med ansigtsgenkendelse og pinkode/mønster.

Skærmen er mere end godkendt, og klart den bedste vi har set på en tablet.

 

Ydelse og batteri – Helt i Android toppen

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G kommer med Qualcomm Snapdragon 865 Plus (Octa-Core 3.09GHz, 2.4GHz, 1.8GHz), og det betyder at den p.t. har den bedste ydelse du kan få på en Android enhed. Den kommer med 6GB RAM og 128GB lagerplads, som kan udvides med et 1TB MicroSD kort for endnu mere plads.

På Geekbench 5 scorer 965 på Single-Core og 3.125 på Multi-Core, og den er rigtig hurtig. Den kan stadig ikke følge med Apple’s A chipset, men den kører flydende uanset hvad du smider efter den, og både redigering af video og brug af officeprogrammer kører helt flydende.

På grafiksiden kommer den med en Adreno 650GPU, der gør den sagtens kan køre de fleste grafiske spil helt flydende.

Det indbyggede batteri er på hele 10.900 mAh, og det giver op til 14 timers visning af film og serier, som er nok til en flyvetur fra København til f.eks. San Francisco, hvis du vil se egne videoer i stedet for de film som det indbyggede entertainment system tilbyder på flyet. Batteriet får dig let igennem flere dages normalt brug, men det skuffer mig at Samsung smider en 15W oplader med, når nu Galaxy Tab S7+ understøtter 45W opladning. Hvis du skal have fuld hastighed på genopladningen, skal du altså købe en seperat oplader udover den medfølgende.

 

5G og WiFi 6 – Giver høj hastighed uanset om du er ude eller hjemme

5G lanceres den 7 september 2020, og derfor er det perfekt timing for Samsung, at Galaxy Tab S7+ 5G kommer med understøttelse for 5G hastigheder. Det betyder at du får en tablet der kan opnå teoretiske TB hastigheder via mobilnettet.

Du skal dog have fat i et fysisk SIM fra din teleudbyder, da Samsung ikke har givet Galaxy Tab S7+ 5G eSIM support, hvilket er underligt, når alle Samsungs nye telefoner har dette.

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G kommer med Wi-Fi 6 (802.11 a/b/g/n/ac/ax), så der er masser af fart på det trådløse netværk, og så får man Bluetooth 5.0.

 

S Pen er standard

S Pen følger med og giver god værdi – Men køb deres Book Cover med tastatur også

Sammen med Samsung Galaxy Tab S7+ 5G får man en større S Pen end dem man kender fra Galaxy Note telefonerne. Den fungerer på samme måde, og virker sammen med både Samsungs egne apps, og de mange apps der understøtter pen.

Samsung har lavet mange nye funktioner i forbindelse med Galaxy Note20 Ultra, og disse funktioner er også med på Tab S7+, hvor du kan lave PDF’er, og Samsung og Microsoft har indgået et tæt samarbejde, der gør at meget af det grafiske arbejde og tekstredigering du laver med S Pen kan bruges i f.eks. PowerPoint.

 

S Pen kan gemmes på bagsiden af S7+

Arbejdet med S Pen har givet mange nye funktioner, og nu kan den hurtigt genkende din håndskrift (også på dansk), og konvertere det til tekst som kan læses og kopieres.

Oven i det har Samsung nu lavet en Sync funktion, der gør at dine notater kan synkroniseres til Windows eller MacOS computer.

Samsung har forbedret responstiden på deres S Pen, så den nu er 9 ms, og det gør den ualmindelig responsivt når du skriver og tegner. Og så har Samsung været ualmindelig kreativ med måden du placerer, oplader og beskytter pen’en når du ikke bruger den. På bagsiden ved siden af kameraet er der en stribe der indholder magneter og opladning. Denne er iøvrigt mere eller mindre elegant skjult hvis du køber et Book Cover til din Tab 7+ tablet.

Vi har testet Samsung Book Cover Keyboard, der kan købes som ekstraudstyr til din tablet, og det koster knap 1.275,- og med det får du både trackpad og et godt tastatur, hvis du vil bruge din S7+ tablet som kontor computer mens du er på farten, og det fungerer rigtigt godt. Tasterne er i god kvalitet, og trackpad virker også godt.

Så køber du en S7+ 5G, bør du bestille et tastatur med med det samme.

 

AKG lyd med Atmos fra fire højttalere

Samsung kommer som tidligere skrevet med 4 indbyggede AKG kalibrerede højttalere, der understøtter “Atmos” lyd, og det er også meget fint, især fordi du kan bruge Book Coveret som stander, og så sidde og se film på bord eller sofa.

Lyden er ikke woow, men den er absolut ikke dårlig, men jeg ville nok hellere bruge et sæt hovedtelefoner, når jeg skal se film og serier på den, men sidder man lige med en YouTube video eller i et videomøde er de absolut godkendt.

 

Software

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G kommer med Android 10 og One UI 2.5, og Samsung har igennem de seneste år optimeret One UI, så det fremstår som en af de reneste Android oplevelser. Jeg har kun godt at sige om deres Android implementering. De er ikke så bloated som de engang var, og så får man en masse smarte features som f.eks. Edge paneler og Notes app’en fra Samsungs eget økosystem.

Android 10 performer rigtigt godt, og hele softwareoplevelsen er flydende og velkendt for Android brugere.

 

Kamera

På bagsiden er der et dual-camera, der understøtter op til 13MP opløsning, og kommer med de mest brugte funktioner som night-shot og video i op til 4K/30fps. Kameraet tager fine billeder, og front-kamera er på 8MP og kan bruges til videomøder på op til 1080p i opløsning.

En ting jeg opdagede er at har du cover på, så får du en lille skygge i venstre hjørne i toppen, når du bruger Wide linsen på bagsiden. Det skal man lige være OBS på når man tager billeder med Tab S7+ 5G.

Nedenfor er der en række eksempler på billedkvaliteten på kameraet.

 

Konklusion

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G er et Android flagskib, når det gælder Android Tablets. Det er ikke en billig tablet, men du får rigtigt meget med for pengene. Den model vi testede med 6GB RAM og 128GB lagerplads koster ca. 9.500,-

Du får en 12,4 tommer Super AMOLED skærm med 120Hz, der nok er den bedste skærm på nogen tablet lige nu. Du får 5G modem, der giver dig op til gigabit hastighed. Du får en S Pen med i prisen, og så får du en super hurtig Snapdragon 865+.

Vi giver Samsung Galaxy Tab S7+ 5G en flot karakter for de gode specs, og for at vise vejen for hvordan en Android tablet skal slå iPad på specifikationer og kvalitet.

 

Pris og levering

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G koster ca. 9.500,- og du kan se bedste dagspris her. Oven i det bør du købe et Samsung Book Cover Keyboard, der er ekstraudstyr, og det koster knap 1.275,-

Du kan få Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i Mystic Black og Mystic Bronze, og den kan købes allerede nu.

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

9.499,-
8.7

Design

9.5/10

Ydelse

9.0/10

Kamera

7.5/10

Batteritid

9.0/10

Pris

8.5/10

Plus

  • Bedste tablet skærm lige nu
  • Bedste Android tablet lige nu
  • Født med S Pen
  • 5G er med

Minus

  • Pinlig USB oplader med i æsken
Annonce:
Forrige artikelElon Musk afslører den nyeste version af sit hjerne-interface
Næste artikelRegeringens udspil: Drop planlagte besparelser i DR
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.