Forside * Featured

Ældre biler får trådløs Android Auto med crowdfundet dongle

-

En hollandsk opfindertype har lavet en boks, der gør ældre biler kompatible med den kommende, trådløse Android Auto-funktionalitet.

Fans af Android Auto glæder sig lige nu til den officielle lancering af Android 11, og at udrulningen begynder for smartphones lavet af deres favoritproducent. Den nyeste version af verdens mest populære smartphone-styresystem indeholder nemlig muligheden for at køre Android Auto trådløst i bilen for de fleste, nyere smartphones.

Annonce:

Hidtil har den trådløse Android Auto-funktion, der blev officielt lanceret i 2018, kun fungeret på et eksklusivt udvalg af smartphones. Men med Android 11 bliver dette udvalg langt større. For nylig opdaterede Google kriterierne for trådløs Android Auto-brug til at omfatte ”Hvilken som helst smartphone med et aktivt data-abonnement, Android 11 og mulighed for 5GHz WiFi”.

EU har sat øvrige krav til hvad telefonen skal kunne, hvilket har med tekniske betingelser for radiosendere at gøre. Men Google-folkene bag Android kan naturligvis kun implementere dette i deres del af økosystemet. Det hjælper ikke ret meget, hvis bilens hardware ikke også understøtter Android Auto via WiFi.

For det første, som det kan udledes af de ovennævnte betingelser, skal bilen kunne håndtere 5GHz WiFi. Hvis din bil overhovedet har et WiFi-hotspot indbygget, er det langt fra sikkert, at dette inkluderer trådløs forbindelse ved 5GHz. Men eftersom Android Auto oprindeligt er lavet til at køre over USB, er der naturligvis råd for dette.

Hurtig megasucces

Emil Borconi-Szedressy er en opfindertype baseret i Groningen i Holland, der har rodet med trådløse Android Auto-forbindelser siden begyndelsen i 2018. Det startede med en software-løsning, men nu har han og nogle kolleger udviklet en lille boks, der kan kobles op på bilens USB-forbindelse og fungere som trådløs bro mellem Android Auto og din bil. Det færdig design bliver angiveligt mere som en dongle.

De kalder den meget naturligt for AAWireless. Holdet har kun en prototype klar indtil videre, men de tænkte alligevel, at de kunne finde midler til at udvikle et færdigt produkt ved at smide AAwireless på crowdfunding-sitet IndieGoGo. Og man må sige, at deres forudindtagelse var korrekt. Med 42 dage tilbage at samle penge ind i, har de samlet 313.800 dollar ind. Deres oprindelige mål var 220.000.

Med andre ord forventes AAWireless-projektet at blive realiseret. Holdet bag regner med at kunne sende de første, forudbetalte eksemplarer til kunderne allerede i december. Dette gjaldt dog kun de allerførste 250 eksemplarer, der blev revet væk. Over 1000 eksemplarer er allerede solgt af næste produktionsrunde, der begynder at blive leveret til februar.

Hvis du skal have dig en AAWireless, skal du regne med at slippe omkring 350 kroner for den, og holdet bag sender den gerne til Danmark, ifølge deres side på IndieGoGo. Fordi, den er lavet i Holland, kan du formentlig også godt regne med, at den opfylder EUs krav til WiFi i bilen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.