Forside * Featured

Ny og billig Surface Laptop Go får følgeskab af trådløs tv-dongle

-

Der er også kommet ny mus og tastatur til Surface-serien og den ARM-baserede Surface Pro X har fået en indvendig opdatering.

Der var engang, hvor Microsoft var et rent softwarefirma. Eller rettere, sådan blev selskabet betragtet, og det var faktisk ikke helt korrekt. Microsoft har nemlig lavet hardware i form af tastaturer helt tilbage fra den første halvdel af 1994. Jeps, Microsofts ergonomiske keyboards er faktisk ældre end det legendariske Windows 95-styresystem.

Annonce:

Siden er der naturligvis kommet Microsoft-hardware til i form af Xbox-konsollerne og Surface-computerne. Og netop i sidstnævnte serie har Microsoft nu lanceret nyt, men det er også blevet til et nyt tastatur, en ny mus, og en trådløs skærm-adapter.

Den største nyhed på Surface-fronten er den nye version af Surface Laptop, der nu har fået det ekstra efternavn Go. Akkurat som Surface Go er der tale om en billigere version af hovedmodellen, og dermed har Microsoft lavet deres mest pengepungsvenlige laptop til dato. Man skal ikke forvente professionelle ydeevner, men det afspejles til gengæld også i prisen, der starter ved 5.229 kroner.

Den flytbare hjemmearbejdsplads

Surface Laptops normale, lækre filtoverflade er blevet sparet væk til fordel for plastik og metal, men i det mindste er farverne ikke kedelige. Surface Laptop Go fås i farverne isblå, sandsten og platin. Der sidder en 12,4” PixelSense-touchskærm i computeren, samt et tastatur med 1,3mm tastedybde, der også er udstyret med et stort pegefelt. Der sidder både USB-C og USB-A i den, hvilket nok vil gøre mange potentielle købere glade.

Surface Laptop Go i den isblå farve.

I denne prisklasse skal man ikke forvente ansigtsgenkendelse via Windows Hello, men der er dog en fingeraftrykslæser, der klarer jobbet i stedet. Indvendigt i maskinen sidder der en 10. generations firekernet Core i5-processor fra Intel og du kan stoppe op til 16GB RAM og 256GB lagerplads i maskinen. Microsoft siger, at Laptop Go kan klare 13 timer på en opladning.

Microsoft slår også på, at vi jo arbejder mere hjemmefra end nogensinde før lige nu, og derfor har de sat et 720p-webkamera i Surface Laptop Go og kombineret det med Omnisonic-højttalere og ’Studio Mic’-stereomikrofoner. Det er småt med detaljerne omkring disse, men det ser ud til at passe med, hvordan en laptop til den pris er udstyret.

Nyt på ARM’en

Når vi kigger på Microsofts mere fremtidsrettede produkter, så har firmaet netop opdateret Surface Pro X. Sidstnævnte er deres ARM-baserede tablet, der fungerer som en demonstration af, hvordan Windows kører på ARM-arkitekturen. Ligesom Apple vil gøre det fremover, udvikler Microsoft nu sine egne ARM-chips sammen med Qualcomm, og i den nye Surface Pro X hedder processoren således SQ2.

Surface Pro X – nu med ny ARM-processor.

Processoren er ifølge Microsoft den hurtigste i sin klasse, hvilket dog ikke siger så meget, eftersom der stadig er tale om et ret lille marked. Til gengæld giver anvendelsen af SQ2-processoren mulighed for at lave en meget tynd Surface-tablet, samtidigt med at batteritiden er blevet to timer længere og at tablet’en dermed kan 15 timer mellem opladninger. Man skal dog stadig være opmærksom på, hvilket programmer og apps, man normalt bruger på sin Surface, for mange af dem er stadig ikke kompatible med ARM, selv om Microsoft arbejder hårdt på at løse dette problem.

Som nævnt ovenfor er der også kommet et nyt tastatur og en ny mus, der designmæssigt passer ind i Surface-familien. Tastaturet er ikke et af Microsofts store, ergonomiske modeller, men hedder derimod Designer Compact Keyboard og har en batterilevetid på to år. En smart feature gør det muligt at lade tastaturet virke med tre forskellige enheder via Bluetooth og skifte rundt mellem dem ved lette tastetryk. Prisen ligger på 605 kroner. Der er også kommet et numerisk tastatur, der passer til, og som koster 265 kr.

Trådløs skærm-dongle til mirroring

Den nye Bluetooth-mus har arvet en af de ergonomiske træk, som Microsofts mus tidligere har været kendt for, nemlig en blød tommelfingerstøtte. Den fås i en række farver, der passer ind i Surface-enhedernes design og koster 445 kroner.

Endelig har Microsoft også lanceret 4K Wireless Adapter, der koster 610 kroner. Det er en kendt sag, at Windows-skærmdeling på tv-fronten ikke altid er lige stabilt, hvis det foregår trådløst. Der har været gjort forsøg i årevis med at få Wireless Display til at fungere ordentligt, men det har aldrig virket helt så gnidningsfrit som f.eks. Apples AirPlay-mirroring gør.

Det er det, som 4K Wireless Adapter skal råde bod på. Den kobles til en HDMI-port på tv’et og får strøm via et USB-A-stik. Det er stadig småt med detaljerne om, hvilke standarder, adapteren for eksempel kører med, og f.eks. hvor høj en refresh rate, den understøtter, hvor meget forsinkelse, der er tale om, og så videre. Men vi forventer at lære mere om dette som tiden skrider frem.

Forudbestillingerne er begyndt, og modellerne bliver leveret og kommer i butikkerne omkring midten af måneden.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.