Forside * Nyheder

David Fincher tegner fire-årig eksklusiv-kontrakt med Netflix

-
(Foto: Raffi Asdourian/CC BY 2.0)

Vi ved endnu ikke, hvad Fincher skal lave for Netflix, men vi ved, de får ham på enehånd.

Netflix-kontrakter med filmskabere begynder mere og mere at ligne noget fra sportens verden. Vi hører om gigantiske millionbeløb i dollar, der udveksles for at f.eks. en instruktør udelukkende holder sig til at lave film eller tv-serier for streamingtjenesten.

Men der bliver trods alt ikke udbudt instruktører og producere på et eksternt marked…endnu. Og foreløbig er det kun Netflix, der laver disse eksklusivkontrakter. De fleste andre streamingtjenester hyrer folk fra produktion til produktion.

Annonce:

Netflix synes dog angiveligt, at det godt kan betale sig at lave disse eksklusivaftaler. I hvert fald har de netop lavet én mere. Og denne gang er det med stjerneinstruktøren David Fincher. Fincher er naturligvis kendt for sine legendariske biografhits, der omfatter ’Alien 3’, ’Se7en’, ’Fight Club’, ’Panic Room’, ’The Girl With The Dragon Tattoo’, The Social Network’, ’Gone Girl’ og flere andre.

Fincher er Netflix-aktuel med ’Mank’, der ser ud til at være lidt af et passionsprojekt for ham. ’Mank’ er en forkortelse af Mankiewicz, som i Herman J. Mankiewicz, der skrev en af verdens mest legendariske film, ’Citizen Kane’. Finchers film handler om den tumultariske udvikling af manuskriptet til filmen.

Hvad skal han lave?

Men ud over ’Mank’, som Fincher har instrueret, forventes der at komme en del mere fra hans hånd i de kommende år, enten som instruktør eller producer. Fincher har nemlig fortalt det franske filmmagasin Premiere, at han har skrevet under på en eksklusivaftale med Netflix der varer de næste fire år.

Hvad Fincher skal lave med Netflix er endnu uvist, ligesom vi ikke ved med sikkerhed, hvor mange penge, Netflix har betalt for at få ham i stald. Med andre ord kan de store Hollywood-studier altså godt skyde en hvid pind efter at få ham til at instruere noget, der ikke skal ud på Netflix, frem til engang i 2025.

Lige nu er Fincher ifølge IMDB i gang med præproduktionen til filmen ’Lange’, der er et drama om fotografen Dorothea Lange, hvis sort/hvide billeder af fattige amerikanere under depressionen i 1930’erne er verdenskendte. Fincher står som producer af filmen, men det er på den anden side en rolle, han har været tilskrevet siden 2011, så der kan gå længe, inden den dukker op.

Han er derudover også producer på ’Chinatown’, som vi til gengæld ved er på vej til Netflix. Der er tale om en serie, der fungerer som en prequel til Roman Polanski-klassikeren fra 1974, og som bliver skrevet af Robert Towne, der også skrev den originale film. Denne produktion er dog blevet lettere forsinket på grund af Corona-krisen.

Desværre ser det ud som om, at Fincher-projekterne de næste fire år ikke kommer til at omfatte fortsættelser af serier, han allerede har lavet til Netflix. ’House of Cards’ er som bekendt slut, og ifølge Fincher selv er den ganske fremragende ’Mindhunter’-serie sat på pause på ubestemt tid. En Netflix-talsperson har angiveligt tilføjet, at den måske kan dukke op igen om fem års tid.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.