Forside * Nyheder

Har du en ældre MacBook Pro? Vent med at opdatere til Big Sur

-

Den nyeste version af macOS ser ud til fuldkommen at ubrugeliggøre visse MacBook Pro’er med nogle år på bagen.

Hvis du ejer en MacBook Pro fra 2013 eller 2014, er det en god idé at vente lidt med at opdatere til den nyeste version af macOS, Big Sur. Ifølge adskillige medier er der en hel del mennesker, der får lavet deres MacBook Pro om til nogle ganske veldesignede dørstoppere ved at opdatere.

Annonce:

En gruppe MacBook Pro-ejere har på sociale medier og i internetfora forklaret, hvordan deres Macs bliver gjort helt ubrugelige, når de forsøger at opdatere. Angiveligt begynder maskinen at opdatere, og der kommer en status-bar op, der langsomt udvides. Men så går skærmen i sort. Og bliver der.

Hvad værre er, så er der ingen af de traditionelle genopretningsmetoder, der virker. Brugere på Reddit forklarer, at de har slukket maskinen i et par timer og tændt igen, resettet NVRAM og SMC og forbundet den til en ekstern monitor for at tjekke, at det ikke er skærmen, den er gal med. Lige lidt hjalp det. End ikke Internet Recovery virker.

Andre har prøvet at sætte et eksternt tastatur til maskinen for at sikre, at det interne tastatur ikke var blevet sat ud af spillet. Ved at dræne batteriet kunne en enkelt bruger få sin MacBook Pro til at vise symbolet, der advarer om at batteriet skal lades op. Men det er også det eneste livstegn, vedkommende kunne få ud af computeren.

Ødelægger I/O-kortet

Ifølge andre brugere synes problemet at være isoleret til 13”-udgaven af MacBook Pro, da en hel del 15”-ejere melder, at de ikke har problemer. En enkelt skriver dog, at vedkommendes computer også gik i sort en del gange og så ud til at være helt død, men så gennemførte opdateringen af sig selv på under en time.

De, der har problemer med opdateringen, har ofte ventet i flere timer på at opdateringen skulle begynde igen, uden at dette nogensinde skete. Nogle enkelte brugere melder dog også problemer med andre Macs. En enkelt bruger melder problemer med 15”-versionen, mens andre skriver om problemer med både MacBook mini, MacBook Air og iMac. Disse ser dog ud til at være undtagelser.

Apples forum er et par enkelte brugere gået hårdere til værks. De har fundet ud af, at problemet muligvis ligger i, at Big Sur simpelthen ødelægger I/O-kortet, der styrer WiFi, Bluetooth, SD-kortlæseren, HDMI-porten og USB-porten i højre side. Disse brugere har fået deres maskine til at boote ved at pille I/O-kortet ud.

Helt specifikt ser det ud til at være chippen, der styrer HDMI-porten, den er gal med. En enkelt bruger har pillet denne ud i stedet for hele kortet, og det var nok til at få MacBook Pro’en til at starte op igen. Apple har ikke meldt noget ud om problemet endnu, men en del brugere er blevet bedt om at sende deres maskiner ind til reparation.

Med andre ord er Apple klar over problemet, og man må forvente, at der er en løsning på vej. Indtil da bør du nok vente med at opdatere din Mac (af alle slags – for en sikkerheds skyld) til Big Sur, hvis den er fra perioden 2013-2014.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.