Forside * Featured

Ubiquitis UniFi-serie får WiFi 6 til en god pris

-

Fans af UniFi-serien får nu endelig mulighed for at bruge den nye netværksstandard derhjemme.

Ubiquiti er mest kendt for at lave netværksudstyr, der ikke er bange for at gå på line mellem teknologi til hjemmet og teknologi til erhvervslivet. De fleste af firmaets produktlinjer er rettet mod det sidste samt mere industrielle netværksopsætninger.

Annonce:

Men så er der lige UniFi-produktlinjen, der går efter et prosumer-segment. Lad os bare sige, at den er rettet mod folk, der på ingen måde kan nøjes med den modem/router-kombination, der ankommer sammen med bredbåndsabonnementet.

Nu har Ubiquiti så lanceret nogle nye access points, der ligger i den billigere ende og helt klart er tænkt som nogle produkter, der skal ind på markedet og drille nogle af de større brands som Linksys, Netgear m. fl. og så naturligvis Google, Amazon/Eero og Asus, der alle har deres egne routere i udbud nu.

De nye access points kan levere WiFi 6-hastigheder, og det er der naturligvis ikke noget nyt i som sådan. Det nye er dog dels, at de nye modeller er de første Ubiquiti-access points, der håndterer WiFi 6, for firmaet har været lidt langmodige om at træde ind i den nye WiFi 6-verden.

Prosumer-Wifi 6 for lige over en plov

Dels er der tale et par access points, der ser ud til at blive ganske overkommelige, rent prismæssigt, især når man tager Ubiquitis prosumer-målretning i betragtning. I de fleste tilfælde skal man nemlig op over mindst 1.000 kroner for at få en WiFi 6-router, der er til at regne med.

Jo, der findes naturligvis WiFi 6-routere, der er billigere, men kvaliteten er typisk også derefter, hvis man læser anmeldelser fra proffer og brugere. Ubiquiti navnet plejer dog at borge for en vis kvalitet, og derfor er det også bemærkelsesværdigt, at de nye modeller starter ved 69 Euro– eller cirka 515 kr.

Det er for den billigste model, UniFi 6 Lite, der leverer en hastighed på op til 1.5Gb/s med MU-MIMO-understøttelse. Du kan dog komme op på 3Gb/s med 4×4 radio-moduler, hvis du er villig til at betale lidt mere. For 149 Euro (ca. 1.110 kroner) kan du således købe UniFi 6 Long Range, der tilmed har en IP54-certificering, så den kan bruges i visse udendørs-situationer.

Oven i det har de to access points det samme, minimalistiske og cool design som forgængeren nanoHD, som det kan ses på billederne herover. Det stod dog allerede klart, da de blev vist frem for offentligheden første gang tilbage i maj. De kommer officielt i handelen 14. december, men Lite-modelen kan bestilles nu, hvis du har early access-adgang. Det ser dog ud som om, den allerede er i restordre.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.