Forside Produkter Computere

Ny Mac Mini med M1 bliver både billigere og hurtigere

-

Den nye Mac Mini sætter farten gevaldigt i vejret i forhold til forgængerne.

Det er ikke kun de bærbare Macs, der bliver opdateret til M1-chippen. Det er også den lille, stationære Mac Mini. Og det betyder, at du kan få en temmelig kraftig, men dog diminuitiv maskine for små penge, fordi du ikke betaler for skærm, keyboard m.v.

Annonce:

Med M1 bliver Mac Mini hele tre gange hurtigere end den seneste Intel-baserede Mac Mini, der kom ud i 2018. Det er når det gælder den rene CPU-power, hvilket naturligvis betyder en hel del, især når man tager den tætte integration med Mac OS Big Sur i betragtning.

Men der, hvor mange vil kunne mærke en forskel, er på grafikken. Ligesom de andre, nye Macs med M1 er den integrerede GPU væsentligt hurtigere end tidligere. Det betyder, at den nye Mac Mini er hele seks gange hurtigere, når det gælder grafikken.

Det giver pludselig muligheder, som man tidligere har skullet bruge en kraftig, stationær Windows-PC eller MacBook Pro for at opnå – for eksempel langt højere frame rates i spil og hurtigere gennemførsel af kreative opgaver i programmer som Photoshop, Logic eller Final Cut.

 

 

Sammenligning med PC

Apple var også frække nok til at sammenligne deres maskine med en stationær PC (der dog som bekendt oftests kan opdateres langt mere med ny hardware end en Mac kan).

De sammenlignede den nye Mac Mini med hvad, de påstod var den bedst sælgende, stationære PC, men det siger jo ikke så meget, når de fleste stationære PC’er kan selvbygges.

 

 

 

Det er dog alligevel bemærkelsesværdigt, at Apple påstår, at den nye Mac Mini er hele fem gange så hurtig som en sådan PC. Det betyder, at den nye Mac Mini (med dens nye pris – se herunder) i det mindste er ret konkurrencedygtig med små, kraftige PC’er – og det er nyt.

Og i den forbindelse betyder det naturligvis også noget, at Mac Mini’er er… mini. Maskinernes diminuitive design er nok at foretrække frem for mange stationære PC’er, der sjældent pynter på skrivebordet. Apple nævnte for eksempel, at den nye Mac Mini kun fylder en tiendedel af, hvad en PC fylder – i hvert fald den PC, de sammenlignede med.

 

 

Kan håndtere en 6K-skærm

Fordi M1 er bedre til at udnytte Apples Neural Engine, er den nye Mac Mini 15 gange hurtigere til at afvikle AI- og maskinlærings-algoritmer end sin forgænger. Det betyder en del, når AI-funktioner som f.eks. forstørrelse af et digitalt foto uden tab af kvalitet bliver sat igang.

Derudover kan den nye Mac Mini sættes til en skærm med op til 6K-opløsning. Bagpå sidder der to Thunderbolt/USB 4-porte samt to USB-A-porte, en HDMI 2.0-port, samt sædvanligvis en Gigabit Ethernet-port og et hovedtelefonstik.

Den nye Mac Mini fås med op til 16GB RAM og 2TB SSD og prisen starter ved 6.199 kroner. Det er  6-700 kroner billigere end en tilsvarende Mac Mini fra 2018. Den kommer i butikkerne 17. november. Flere specifikationer kan findes her.

 

Se også

Her er MacBook Air med Apples eget M1 chipset

Den nye 13″ MacBook Pro kommer også med M1 chipset

Hvad de nye Macs med M1 IKKE kan

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.