Forside * Featured

MINI-TEST: Netatmo Smart Video Doorbell – dørklokke med Apple HomeKit

-
Netatmo Smart Video Doorbell

Hvis du i dag har en helt almindelig dørklokke på din hoveddør, så kan Netamo Smart Video Doorbell være en let måde for dig at kunne se hvem der står foran hoveddøren, når døren ringer. Vi har testet den smarte dørklokke.

Markedet for videoovervågning er boomet voldsomt de seneste år, og flere nye aktører på det attraktive smarthome video marked er dukket op. En af spillerne, er Netatmo, der startede med at sælge vejrstationer, senere røgalarmer og nu også videokameraer til både inden- og udendørs. Seneste skud på stammen er deres Smart Video Doorbell, der er en smart dørklokke, som har indbygget kamera og trådløst netværk, så du kan se hvem der ringer på døren, inden du lukker op.

Vi har testet Netatmo Smart Video Doorbell, og her kan du læse hvad vi synes.

Annonce:

Netatmo Smart Video Doorbell

Udpakning og installation

Netatmo Smart Video Doorbell kommer i en lille æske, der indeholder et mindre samlesæt af dele som skal bruges i forbindelse med opsætningen. Men vi er nødt til at starte med det du allerede skal have før du køber Netatmo Smart Video Doorbell.

Netatmo Smart Video Doorbell kræver nemlig strøm og en eksisterende klokke. Hvis du i dag allerede har en dørklokke, der får strøm fra enten en klokkeenhed, eller en speciel strømforsyning på din eltavle, så er du klar til at installere, hvis ikke skal du ud og investere i det også. Du skal bruge en 8-24V strømforsyning, der kører på dit 230V anlæg, samt en dørklokke, hvis du vil have ringe signal i huset. Du kan naturligvis nøjes med strømforsyningen, hvis du bare vil have ringesignal fra din smartphone, tablet eller andre HomeKit aktiverede enheder.

Du skal nok forberede dig på at bruge alt fra 45 minutter til et par timer på installationen, og hvis du ligesom mig har ti tommelfingre, vil du nog gøre klogt i at hyre en elektriker, hvis du ikke allerede har strømforsyning og ringeklokke monteret allerede. Hvis du har det, er det et spørgsmål om blot at udskifte den ringekontakt, der er ved din hoveddør. Men også det kan være et problem hvis det kniber med pladsen, fordi Netatmo Smart Video Doorbell fylder en del mere end de fleste ringekontakter man bruger i dag.

Når installationen er færdig, skal du så parre din nye smarte dørklokke med dit HomeKit, ligesom den skal forbindes til dit trådløse netværk. Dette gøres via Netatmo’s Smart Security app, som også bruges til f.eks. Netatmo’s røgalarmer vi tidligere har testet.

Installationen via app’en er let. Den søger efter enheder, og står du tæt nok på dørklokken, så vil den dukke op i app’en. Så skal du scanne den medfølgende HomeKit kode, og tildele en placering til dørklokken, og så er du ved at være klar til at høre opkald. Hvis du er en dem i Danmark, der har købt HomePod’s fra udlandet, kan HomePod’s også bruges som ringer i systemet. Dette sættes op med HomeKit.

Hvis du er teknisk anlagt, så er den installationen af enheden ikke svær, hvis ikke så lad være med at give dig i kast med det uden hjælp fra nogen som er – Til gengæld er opsætningen af Netatmo Smart Video Doorbell i app super let, så det kan alle finde ud af.

 

Netatmo Smart Video Doorbell er meget stor i forhold til f.eks. NEST Hello

Designet af Netatmo Smart Video Doorbell er i mine øjne elegant, men den er dog meget stor i forhold til de fleste danske dørkarme, og derfor skal du lige måle efter inden du køber den. Den er 13.5 cm høj, 4,5 cm bred og 2,9 cm dyb. Det er meget i forhold til andre modeller som f.eks. NEST Hello.

Netatmo Security app – Ingen abonnement da data gemmes lokalt

Netatmo har sin egen app, som bruges til alle Netatmo’s kameraer og deres røgalarmer. Den findes både til android og iOS, og udover at bruge den til opsætningen, så kan den også vise dig hændelser. Hvis nogen ringer på døren får du en besked inden for få sekunder, og du kan så svare dem via app’en.

I app’en er der også en event oversigt hvor du kan se både hvem der har ringet på, og hvem du har lukket ind, eller overset. Oven i det kan du dele kameraet op i zoner, så du f.eks. ignorerer bevægelser på vejen, hvis din hoveddør peger direkte ud mod fortovet.

Du kan også se videoer af hændelser, men her skal du være opmærksom på at Netatmo Smart Video Doorbell ikke bruger “skyen” til at opbevare data, men et lokalt MicroSD kort. Derfor kan det at afspille en video godt tage lidt længere end på f.eks. NEST Hello. Du kan godt koble Netatmo sammen med f.eks. Dropbox eller uploade dine videoer til en NAS server, men ellers er dørklokken sin egen videoserver, og ryder selv op i de historiske data udefra forbrugt plads. Og her er den store forskel mellem Netatmo Smart Video Doorbell og NEST Hello. Hvis du skal have samme funktionalitet i NEST’s videokameraer skal du betale et årligt abonnement på flere hundrede kroner. Risikoen er naturligvis at kommer der ubudne gæster, river de bare dørklokken ned, og tager MicroSD kortet med. Det medfølgende MicroSD kort er i øvrigt på 32GB, og det er fint med plads til flere ugers data.

Kameraet i Netatmo Smart Video Doorbell har også Night Vision, så du kan se folk der går rundt udenfor dit hus i mørke. Kameraet tager fine billeder, og video optages i 1080P. Kvaliteten er fin, og du kan let genkende personer i både dagslys og med night vision.

Hvis du bruger Apple produkter, kan Netatmo Smart Video Doorbell integreres med Apple HomeKit, så du kan automatisere hvad der skal ske når folk ringer på døren eller opfanges på kameraet. Bruger du f.eks. Philips Hue, kan du lave en handling, der tænder udendørs og indendørs lys når folk ringer på døren. Den virker også med AppleTV og f.eks. LG og Samsung TV der har HomeKit indbygget, så du kan se livebillede af hvem der står ved hoveddøren direkte på det tændte TV.

Netatmo Smart Video Doorbell

Konklusion

Netatmo Smart Video Doorbell er en virkelig god smart dørklokke, men den koster også mange penge. Udover de ca. 2.500 kr. som den koster, skal du hvis du i forvejen ikke har en kablet dørklokke af med 4-500 Kr. til ringer og strømforsyning. Men til gengæld sparer du et årligt abonnement til f.eks. Google eller andre alarmtjenester.

Installationen er let hvis du allerede har en kablet dørklokke, men til gengæld nok ikke for de fleste, hvis man selv skal sætte strømforsyning og ringeklokke op selv. Men bruger du allerede f.eks. Netatmo vejr og røgalarm produkter, eller andre Netatmo kameraer, så er Netatmo Smart Video Doorbell et godt valg. Og bruger du Apple HomeKit oven i, så får du en video-dørklokke der kan meget.

Vi kan sagtens anbefale Netatmo Smart Video Doorbell, men måske man lige skal vente på Black Friday, og se om der kommet et godt tilbud.

Positivt:

  • Ingen abonnement til cloudtjenester
  • Apple HomeKit integration
  • Rigtig god app

Negativt:

  • Meget høj pris
  • Meget stor og svær at installere

 

Netatmo Smart Video Doorbell

Pris og levering

Netatmo Smart Video Doorbell koster 2.498,-, og kan leveres allerede nu både fra danske forhandlere og direkte fra Netatmos egen webshop.

Du kan se aktuel dagspris her.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.