Forside * Featured

MINI-TEST: OnePlus N10 – En prisbillig 5G telefon til 2.499,-

-

OnePlus smider endnu en prisbillig smartphone på det danske marked. Den hedder OnePlus N10, og kommer med 5G, og et langtsommere chipset end Nord, men til gengæld med et prismærke, der gør den interessant for endog rigtigt mange Android brugere.

Hvis du leder efter en prisbillig Android telefon, og ikke behøver et flagskib, så har OnePlus for nyligt sendt OnePlus Nord på markedet. Hvis du vil spare endnu flere penge, og stadig gerne have en OnePlus model, så har OnePlus lanceret OnePlus N10, der kommer med 6,49” 90Hz LCD skærm, 5G netværk og et OK kamera.

Dette er ikke en fuld test – Det har vi haft den for kort tid til at kunne, men vi gennemgår her hurtigt den nye OnePlus N10 5G smartphone, og så laver vi nedslag på de gode og mindre gode ting vi har oplevet i de få dage vi har haft til at prøve den nye prisbillige N10 fra OnePlus.

Annonce:

OnePlus N10 kommer med Qualcomm 690 5G chipset, 6GB RAM og 128GB lagerplads der kan udvides med et 512GB MicroSD kort. Og hele herligheden koster kun 2.499,- . Vi har prøvet den nye smartphone fra OnePlus.

 

 

Udpakning, design og installation

OnePlus N10 kommer i en lille sort æske, der udover telefonen indeholder indeholder en Warp Charge 30T oplader, det klassiske røde USB-A til USB-C kabel samt lidt manualer og den nødvendige SIM-nål, for at kunne installere SIM kortet i telefonen.

Designet er elegant som OnePlus efterhånden er blevet kendt for. På venstre side finder man SIM/MicroSD kort skuffe, og knap til lydstyrke. På højre side finder man stand-by knappen. OnePlus har med N10 valgt at fravælge den ellers så velkendte tre-trins mutekontakt som ellers fungerer så godt. I bunden finder man højttaler, mini-jack og USB-C stik til opladning og hvad man ellers kan bruge et USB-C stik til. På bagsiden finder man et kamera, der i sit design minder om OnePlus 8T, og så finder man en fingeraftrykslæser lidt over midten. Velkommen tilbage.

På forsiden finder man den 6,49 tommer store 90Hz LCD skærm med FHD+ opløsning. I øverste venstre hjørne finder man et selfie-kamera, der også kan bruges til oplukning af telefonen med ansigtsgenkendelse.

Som sagt er designet meget elegant, og selvom telefonen er bygget i plast, så virker design og samlekvalitet meget elegant og er klart godkendt. OnePlus N10 måler 163 x 74,7 x 8,95 mm (h x b x d) og vejer 190 gram.

Modellen kommer i en farve, som er en meget mørk blå / grå kaldt Midnight Ice.

 

OnePlus N10

Skærmen – 6,49” 90Hz Smooth Display LCD

Det er klart at når man laver en prisbillig telefon, så er skærmen et af de steder hvor man klart er nødt til at spare på omkostningerne, og der har OnePlus valgt en LCD skærm med 90Hz skærmdatering og 1080 x 2400 (FHD+), 405 ppi opløsning. Skærmen har en 20:9 aspekt-ratio, og understøtter op til 16 mio. farver.

Du får ikke den samme klarhed du er vant til med f.eks. OnePlus 8T og 8 Pro, der at AMOLED, men du får stadig en god LCD skærm der performer fint i forhold til prisen. OnePlus N10 kommer med helt flad skærm, og det skal OnePlus have tak for. Til gengæld er der mere kant end hele vejen rundt.

Skærmen har på i øverste venstre hjørne et selfie-kamera, som også kan bruges til ansigtsgenkendelse hvis man ønsker at bruge dette til oplåsning af telefonen. Skærmen er iøvrigt beskyttet af 2.5D Corning Gorilla Glass 3.

Skærmen fungerer rigtigt godt ved både billeder, tekst og video, og de 90Hz opdateringshastighed gør at især betjening og scroll igennem websider virker yderst glidende. Den har også rigeligt med lysstyrke, dog synes jeg at skærmen har en tendens til at blive for blændende ved meget høj lysstyrke. Men ellers er skærmen godkendt.

 

OnePlus N10

Flere måder at låse op på

OnePlus er med N10 gået tilbage til en seperat fingeraftryksaflæser som sidder på bagsiden af telefonen, der passer perfekt til pegefingeren, og den fungerer rigtigt godt. Personligt har det altid været den bedste placering for en fingeraftrykslæser for mig.

Oven i det kan du bruge frontkamera til Face Unlock, og den låser hurtigt op. Du kan bruge skærmen som bagbelysning hvis du vil låse skærmen op i mørke forhold.

Hvis det ikke er nok, kan du som altid også bruge en Pinkode til at låse telefonen op.

 

OnePlus N10

Hardvare- og softwareydelsen vs. pris er godkendt

OnePlus N10 drives af et Qualcomm Snapdragon 690 5G chipset med en Adreno 619 grafisk processor. Oven i det har den enten 6GB LPDDR4X RAM og 128GB lagerplads, og kan udvindes med yderligere 512GB lagerplads via et MicroSD kort.

Det er langt fra komponenter som fra flagskibene 8 Pro og 8T, men man får stadig en OK ydelse udefra pris.

Kigger man på performance-måling med GeekBench 5, måler telefonen 607 på Single-Core og 1.851 på Multi-core, og det gør den lidt langsommere end OnePlus Nord.

Ligesom på OnePlus Nord, har OnePlus gjort meget for at software og hardware yder optimalt, og på intet tidspunkt føles OnePlus N10 som langsom telefon.

OnePlus N10 kommer med Android 10 og med Oxygen OS 10.5.3.

OxygenOS er en ren og elegant implementering af Android, hvor der ikke er antydningen af bloatware men bare en godt designet brugerflade og brugeroplevelse. Dog er der en ting jeg stadig savner enormt i Oxygen OS. Muligheden for at lave foldere i app-skuffen. Og ligesom med 8 Pro er det stadig “Nuanced Dark”, som er mit foretrukne tema.

Ydelsen er udefra pris godkendt.

 

Stort batteri, WarpCharge 30T, men ingen trådløs opladning

OnePlus N10 kommer med et batteri på 4.300 mAh – Det er faktisk lidt større end OnePlus Nord. Det får dig let igennem en hel dag, og så selvom du kører med 90Hz skærm slået til. Du kan dog vinde lidt batteritid ved at køre skærmen på 60Hz, hvis du har behov for endnu mere tid. Det har vi dog ikke gjort, fordi man helst ikke går tilbage til 60Hz, når man har kørt 90 eller 120Hz på nyere telefoner.

OnePlus kommer med Warp Charge 30T, og du kan oplade telefonen på omkring en time.

Batteriet er klart godkendt.

 

5G mast. Foto: TDC

Dual SIM / 5G og WiFi op til AC (WiFi 5)

OnePlus N10 kommer med dual Nano-SIM, og tilbyder både 3G, 4G/LTE og 5G hastigheder. På 5G er mmWave 5G ikke understøttet, men kun 5G på frekvenser under 6 Ghz. Dette er dog også de frekvenser som er aktive i Danmark lige nu.

Men med 4G/LTE havde vi god dækning med Telmore (TDC) som vi testede telefonen med – Vi havde ikke mulighed for at teste 5G.

På WiFi siden får man 2×2 MIMO, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 2.4G/5Ghz, så der er ikke WiFi 6 support i telefonen.

OnePlus N10 har modsat OnePlus Nord stereo-højttaler indbygget, og giver en god lyd til konferenceopkald, og når man ser YouTube, men hvis man vil have god stereo-lyd bør man bruge et sæt trådløse hovedtelefoner via den indbyggede Bluetooth 5,1, der understøtter aptX , aptX HD, LDAC og AAC codecs, og understøtter derforgod lyd.

Telefondelen er godkendt.

 

OnePlus N10

4 kameraer på bagsiden på op til 65 megapixel.

På bagsiden af OnePlus N10 finder man hele 4 kameraer. Hovedkameraet er på 64MP f/1.79, et 8MP f/2.25 ultra-wide, et 2MP f/2.4 Macro og et 2MP f/2.4 monokrome til sort/hvid og dybde. På fronten finder du et 16MP f/2.05 kamera til selfies.

På videosiden kan du tage 4K/30 video og 1080p video med 30/60 fps.

Kameraet tager ud fra N10’s pris på knap 2.500,- meget fine billeder, og videoen er også godkendt.

Her er nogle eksempler på billeder og video taget med OnePlus Nord.

 

Konklusion

OnePlus N10 er den p.t. billigste 5G Android smartphone fra OnePlus. Den ligger ca. 900 kroner under OnePlus Nord, og du får rigtigt meget smartphone for pengene. OK. Du får ikke chipset, skærm og kamera fra øverste hylde, men du får en smartphone der imponerer i både samlekvalitet og leverer en fin ydelse ud fra prisen.

Selvom dette ikke er en fuld test, synes jeg selv vi har set rigeligt til at give OnePlus N10 vores anbefalinger hvis du er på jagt efter en prisbillig telefon, og helst ikke vil ofre mere end 2.500,- kr.

 

Pris og levering

OnePlus N10 kommer med Qualcomm 690 5G chipset, 6GB RAM og 128GB lagerplads. Og hele herligheden koster kun 2.499,- . Den kommer kun i en farve, der hedder Midnight Ice.

Du kan se bedste dagspris her.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.