Forside * Featured

Sådan bliver Samsung Galaxy S21-serien ifølge stor specs-læk

-
Der er tale om et CAD-design lækket af OnLeaks, men Android Police’s kilder bekræfter at S21 Ultra ser nogenlunde sådan ud (Foto: OnLeaks)

S21 Ultra minder om en Note med S Pen-understøttelse og ”den bedste smartphone-skærm nogensinde”.

Vi begynder at nærme os årsskiftet, og det betyder samtidig, at vi nærmer os forårets store smartphone-lanceringer. Den største af disse er naturligvis Samsungs annoncering af deres flagskibe i S-serien, ligesom den sydkoreanske gigant annoncerer deres Note-modeller i efteråret.

De kommende S-modeller ser imidlertid ud til at tage et ret stort skridt hen i retning af netop Note. I hvert fald, hvis man skal tro information, som Android Police har fået fat i. I hvad der må betegnes som en temmelig stor specifikations-lækage, har websitet publiceret stort set alle hovedspecifikationerne på den kommende S-serie.

Annonce:

Galaxy S21 er navnet på årets serie og på flere områder kommer den til at minde om Note, især når det gælder topmodellen med efternavnet Ultra. For eksempel skulle sidstnævnte have en af de bedste skærme, der nogensinde er blevet sat i en smartphone, skriver Android Police. Der er tale om en 6,8 tommers LTPO-skærm med WQHD+-opløsning (2960×1440 pixels).

Brug en S Pen med S21 Ultra

LTPO står for Low-Temperature Polycrystalline Oxide og er en teknologi, Apple oprindeligt udviklede til bl.a. Apple Watch for at nedbringe batteriforbruget. LTPO-skærme kan dynamisk ændre refresh rate og således skrue ned for opdateringshastigheden, når der ikke er behov for hurtige opdateringer. I S21 Ultras tilfælde kan den variere fra 1hz til 120hz, hvilket skulle øge tiden mellem opladninger ganske meget.

Der findes naturligvis allerede smartphones, hvor refresh raten kan sættes manuelt, og enkelte smartphones, heriblandt OnePlus 8 Pro, kan opnå en lignende effekt med ekstra hardware – som dog kræver strøm. Fordi teknologien er bygget ind i LTPO-skærmene er strømbesparelsen større.

Første gang, vi så en LTPO-skærm i en smartphone var netop i Samsungs Note-serie, helt præcist i Note 20 Ultra. Skærmen i S21 Ultra minder således en del om Note 20 Ultra, og det gør også en anden funktion mulig, som de fleste næppe havde set komme: S21 Ultra kommer til at understøtte Samsungs S Pen.

Modsat Note-serien følger der dog ikke nogen S Pen med S21 Ultra. Den skal købes separat, og det betyder også, at der ikke er nogen smart transportmekanisme til pennen som på Note. Samsung skruer også op for lysstyrken på S21 Ultra-skærmen.

Exynos indhenter Snapdragon

Den kan nærmest skære huller i øjnene med en maks-lysstyrke på 1600 nits og en kontrastrate på 3.000.000:1. Det er dog kun Ultra-modellen, der får disse features. S21 og S21+ har skærme på henholdsvis 6,2 og 6,7 tommer med FHD+-opløsning og op til 120Hz refresh rate.

For de, der eventuelt er irriterede over, at Samsung-telefoner i Danmark benytter sig af Exynos-chipsettet i stedet for Qualcomms Snapdragons-chips, så skulle der også blive lidt mindre at være irriteret over denne gang. Ifølge Android Police skulle den kommende S21-serie have Exynos 2100 ombord, der lover sammenlignelige eller bedre ydelse end den kommende Snapdragon 875.

Exynos 2100 skulle tilmed være mere strømbesparende, men spørgsmålet er, hvor meget det slår igennem på modeller uden LTPO, eftersom batterierne i den kommende S21-serie kommer til at være nogenlunde på linje med 2020-modellerne. Således har S21 et batteri på 4.000 mAh, S21 Ultras batteri er på 5000 mAh, mens S21+ får et løft på 300 mAh i forhold til sidste år og lander på 4800 mAh.

Lås bilen op med din Samsung-telefon

Ligeledes sker der ikke det store på kamerafronten. S21 og S21+ skulle have de samme kameraer ombord som S20 og s20+. S21 Ultra er ganske forventeligt den eneste af telefonerne, der får et nyt kameramodul. Hovedkameraet har en forbedret 108 megapixels sensor, der er en videreudvikling af den sensor, der sidder i S20 Ultra og Note Ultra.

Sådan ser S21 ud ifølge de CAD-designs der er blevet lækket af OnLeaks og siden bekræftet af Android Police (Foto: OnLeaks)

Dertil kommer at Ultra’en får to telefoto-sensorer, med henholdsvis 3x og 10x optisk zoom. Disse har samtidigt begge dual pixel autofocus og pixelstørrelsen er nu 130 procent større. S20 Ultra havde lidt problemer med autofokus og for at forbedre dette, går Samsung nu over til laser-autofokus på S21 Ultra. Kameraerne i hele S21-serien vil kunne optage i 4K/60fps og 8K/30fps.

S21+ og S21 Ultra får UWB (Ultra Wide Band) ombord, hvilket blandt andet hjælper med at finde Samsung-dimser, der er blevet væk, og angiveligt betyder dette også, at du vil kunne låse din bil op med en Samsung-telefon, sådan som visse bilmodeller kan gøre det med iPhone. Alle modellerne er naturligvis 5G-kompatible og S21 Ultra får også Wi-Fi 6E-understøttelse, som skulle være dobbelt så hurtig som Wi-Fi 6.

Android Police har angiveligt også fået lov at se færdigt marketing-materiale, der viser telefonernes designs, men har ikke kunnet afsløre dette uden samtidigt at afsløre deres kilders identiteter. Siden bekræfter dog, at de designs, som OnLeaks lækkede for to uger siden (herover) er meget tætte på virkelighedens S21-serie. Alt det ovenstående skal naturligvis tages med et stort gran salt, for der er stadig flere måneder, til Samsung indkalder til forårets ”Unpacked”-event.

De fulde specikationer, som Android Police har fået fat i:

Specifications Galaxy S21, O1 Galaxy S21+, T2 Galaxy S21 Ultra, P3
Display 6.2-inch FHD+ LTPS, 120hz 6.7-inch FHD+ LTPS, 120hz 6.8-inch WQHD+ LTPO, 1-120hz adaptive
Software One UI 3.1 based on Android 11 One UI 3.1 based on Android 11 One UI 3.1 based on Android 11
CPU Snapdragon 875 or Exynos 2100 Snapdragon 875 or Exynos 2100 Snapdragon 875 or Exynos 2100
Battery 4,000 mAh 4,800 mAh 5,000 mAh
Rear Camera Ultra wide: 12MP
Main: 12MP
Telephoto: 64MP
Ultra wide: 12MP
Main: 12MP
Telephoto: 64MP
Ultra wide: 12MP
Main: 108MP, Gen 2 sensor
3X Optical: 10MP
10X Optical: 10MP
Connectivity 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.1
Colors Phantom Violet, Phantom Pink,
Phantom Gray, and Phantom White
Phantom Silver, Phantom Black,
and Phantom Violet
Phantom Black and Phantom Silver

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.