Forside * Nyheder

Sjette sæson af ’The Expanse’ bliver den sidste

-

Ud over sæson fem, der kommer til december, bliver det til en enkelt mere for den populære sci-fi-serie

”Alting har en ende” som salig Michael Bundesen sang i front for Shu-Bi-Dua på sangen ’Hvalborg’ i 1976. Og selv om navnet på en af de bedste science fiction-serier på tv i årevis blandt andet hentyder til rummets uendelige, fysiske tilstedeværelse, får ’The Expanse’ også en ende.

Men der går dog noget tid endnu. Amazon, der reddede serien fra døden i 2018, har netop meddelt, at vi kan forvente to yderligere sæsoner, inden serien slutter. Som fans af serien allerede vil vide (flere af os går måske endda allerede og tæller ned), får sæson fem premiere 16. december på Amazon Prime Video.

Annonce:

Dernæst dukker der en episode op om ugen, indtil sæsonen slutter 3. februar næste år. Og så går der nok omkring et års tid, før vi ser det gode rumskib Rocinantes besætning igen. Men når det sker, bliver det sidste gang, serien har sæsonpremiere.

Sjette sæson bliver den sidste for serien, har Amazon meddelt i en pressemeddelelse. ”Vi er glade for at kunne give seriens fans den ordentlige afslutning, som ’The Expanse’ fortjener”, hedder det fra folkene hos Amazons streamingtjeneste.

Bogserien slutter samtidig

Når serien slutter, vil halvdelen af den således være blevet produceret af Amazon. Til at starte med var det den amerikanske tv-kanal SyFy (der tidligere hed Sci-Fi Channel), der var hjemsted for serien, der er baseret på bogserien, der deler dens navn.

Men efter tre sæsoner blev serien formentlig for dyr for kabelkanalen SyFy, der mærkede den øgede konkurrence fra et voksende antal streamingtjenester. Heldigvis tog Amazon så over, blandt andet fordi selveste overbossen, Jeff Bezos, selv var helt vild med serien. Det skrev Los Angeles Times i hvert fald i 2018, da overtagelsen blev offentliggjort.

Siden fik sæson fire så premiere på streamingtjenesten og det viste sig at være en god investering for Amazon. Da fjerde sæson fik premiere på Amazon i december sidste år, blev sæsonpremieren den syvende-mest sete produktion på tværs af samtlige streamingtjenester i USA. Da det skete havde Amazon kort forinden meddelt, at de havde forlænget serien med en femte sæson.

På samme vis annoncerer Amazon altså nu kort før premieren på sæson fem, at der kommer en sjette og sidste sæson, hvis premieredato endnu ikke er offentliggjort. Men de to første sæsoner under Amazons vinger har fået premiere midt i december i henholdsvis 2019 og nu i 2020, så det er nok ikke helt galt, hvis man gætter på en premiere midt i december 2021.

Det passer også med at den sidste udgivelse i bogserien, ’Leviathan Falls’, er sat til at komme på gaden 26. oktober 2021. Meget tyder altså på, at hele bogserien når at blive en del af tv-serien. Bogserien er i øvrigt skrevet af James S. A. Corey, der dog er et pseudonym for de to forfattere Daniel Abraham og Ty Franck. De brugte deres mellemnavne til at sammensætte pseudonymet, og S.A. er Daniel Abraham’s datters initialer.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.